Ovatko maitohappobakteerit tuttuja vain etelänlomilta, jolloin tulee syötyä apteekista ensimmäisenä käteen osunut pakkaus? Mitä maitohappobakteerit ovat ja kannattaako niitä käyttää muulloinkin kuin ulkomaanmatkoilla? Entä mitä eroa erilaisilla maitohappobakteerivalmisteilla on, ajaako edullinen ja arvokkaampi valmiste saman asian kuin hieman tyyriimpi?

Maitohappobakteerien vaikutus ja hyödyt

Suolistossamme elää tuhansia miljardeja bakteereja. Bakteerikanta ja sen heikentyminen tai yksipuolistuminen on yhdistetty lukuisiin sairauksiin ja terveysongelmiin sydän- ja verisuonisairauksista aina ylipainoon ja muistisairauksiin.

Suolistobakteerit tuottavat kasvikuiduista rasvahappoja, joilla on matala-asteista tulehdusta hillitsevä vaikutus. Matala-asteinen tulehdus on tärkeä taustatekijä lähes jokaisen sairauden taustalla. Harva tietää, että suolisto ja maksa ovat erittäin tiivis toimintapari: suoliston epätasapaino heijastuu aina myös maksan terveyteen ja toisin päin.

Koska suolistosta kulkee suora hermostollinen, hormonaalinen ja immunologinen yhteys aivoihin, suolistobakteerit viestivät aivojen kanssa ja vaikuttavat siten kaikkialle kehoon. Lisäksi suolistossa tuotetaan 90 % elimistön serotoniini-mielihyvähormonista, joten hyvät suolistobakteerit vaikuttavat myös mielialaan ja saattavat ehkäistä masennusta ja vähentää ahdistusta. Mitä suurempi kirjo eli lajeja ja mitä enemmän hyödyllisiä bakteereja meillä on, sitä paremmin yleensä voimme.

Maitohappobakteerivalmisteen käyttö voi vähentää allergeeneista aiheutuvia suolisto- ja iho-oireita.

Eniten suolistomikrobiston koostumukseen vaikuttaa ravinto. Runsaasti nopeita hiilihydraatteja ja sokereita sekä lihaa sisältävä ruokavalio muokkaa suolistomikrobistoa heikommaksi, värikäs ja kasvispitoinen ruokavalio taas lisää terveydelle edullisten bakteerien määrää.

Bakteerikannan koostumuksella on havaittu olevan yhteys mielitekoihimme. Yksinkertaisesti sanottuna sokeriin ja huonolaatuisiin rasvoihin tottuneet bakteerit saavat himoitsemaan lisää niitä sisältäviä ruokia, tasapainoinen bakteerikanta taas ravitsevampaa ruokaa. Mitä enemmän ja monipuolisemmin saamme kasvikuituja, sitä suurempi on hyvien bakteerien kirjo.

Kenen tulisi syödä maitohappobakteereja?

Jokaisen, joka haluaa tukea omaa terveyttään. Suoliston kunnolla on valtavan suuri merkitys hyvinvoinnissa sekä terveydellisten ongelmien ehkäisyssä että hoidossa.

Säännöllinen maitohappobakteerien käyttö voi vähentää joistakin ruoka-aineista tai ympäristön allergeeneista aiheutuvia suolisto- ja iho-oireita. Jos kärsit näistä tai jostakin autoimmuunisairaudesta, valmiste toimii erinomaisesti muun hoidon tukena.

Moni suolisto-oireista tai ärtyvän suolen oireyhtymästä (IBS) kärsivä saa apua maitohappobakteerivalmisteen säännöllisestä käytöstä, sillä ne auttavat tasapainottamaan suoliston toimintaa.

Prebioottisia kuituja saat parhaiten kaalikasveista, sipuleista ja marjoista.

Viihtyäkseen suolistossa bakteerit tarvitsevat ruuakseen kuituja, joita kutsutaan prebiooteiksi. Näitä saat syömällä jokaisella aterialla vähintään 1 – 2 kourallista vihanneksia ja juureksia (erityisen hyviä ovat esimerkiksi kaalikasvit ja sipulit) sekä marjoja.


Prebioottisia kuituja saat parhaiten kaalikasveista, sipuleista ja marjoista.

Huom! Jos sinulla on ärtyvän suolen oireyhtymä, valitse sellainen valmiste, joka ei sisällä inuliinia tai muita FODMAP-hiilihydraatteja, esimerkiksi Nordic Glow maitohappobakteerivalmiste.

Maitohappobakteerien on havaittu auttavan myös stressitasojen laskussa, joten niistä voi olla apua myös voimakkaasta tai kroonisesta stressistä kärsiville, toki yhdessä muiden stressinhallintakeinojen kanssa.

Muista, että viihtyäkseen suolistossa bakteerit tarvitsevat ruuakseen kuituja, joita kutsutaan prebiooteiksi. Näitä saat syömällä jokaisella aterialla vähintään 1 – 2 kourallista vihanneksia ja juureksia (erityisen hyviä ovat esimerkiksi kaalikasvit ja sipulit) sekä marjoja. Myös palkokasvit ovat hyvä prebioottisten kuitujen lähde.

Maitohappobakteerivalmistetta voi käyttää kuuriluontoisesti muutaman kuukauden ajan tai jatkuvasti ja se on suositeltavinta ottaa tyhjään vatsaan. Kantoja on hyvä vaihdella tai valita useita eri kantoja sisältävä valmiste. Nordic Glow Maitohappobakteeri sisältää 4 tutkituinta maitohappobakteerikantaa.

Muistathan kuitenkin, että ravintolisiä tärkeämpää on laittaa ensin muut hyvinvointia tukevat asiat, kuten uni, ravitsemus ja liikunta kuntoon, sillä ravintolisillä ei voi koskaan paikata vaikkapa liian vähäistä nukkumista tai korvata kasvisten syöntiä. Kun perusta on kunnossa, voit tukea hyvinvointiasi tärkeimmillä ravintolisillä.

Puhdas, turvallinen ja suomalainen maitohappobakteeri Nordic Glow’lta

Ravintolisäviidakossa voi helposti eksyä, jos ei tunne eroja valmisteiden välillä tai ei osaa vertailla niitä. Ei kannata kuitenkaan murehtia, sillä asiantuntijoiden vinkeillä löydät itsellesi hyvän valmisteen.

Tuntuuko sinustakin, että ravintolisämaailma on täynnä erilaisia tuotteita, mutta sinun on vaikea erottaa, mistä olisi oikeasti hyötyä ja mihin voi oikeasti luottaa? Oletko seisonut apteekissa tai terveystuotekaupassa hyllyn edessä ja miettinyt, minkä samanlaisista tuotteista valitsisit? Mitä oikeastaan edes tarvitset?

Maikki Marjaniemi Nordic Glow maitohappobakteeri
Nordic Glow’n maitohappobakteeri on testattu ja turvallinen, kotimainen tuote!

Itse haluan käyttää tehokkaita ravintolisiä, jotka sopivat myös herkkävatsaisille. Maitohappobakteereissa suosin Nordic Glow’n tuotteita. Ne ovat 100% puhtaita: ei säilöntäaineita, täyteaineita, väriaineita tai pintakäsittelyaineita.

>> Klikkaa ja tutustu Nordic Glow’n maitohappobakteeriin

Nordic Glow’n tuotteet on suunniteltu niin, ettei niihin tule mitään ylimääräistä. Nordic Glow’n maitohappobakteeri on kotimainen, vegaaninen, puhdas ja hyvinvointia lisäävä.

Haluatko olla energisempi, voida hyvin ja huolehtia terveydestäsi? Haluatko tukea vatsan ja suoliston hyvinvointia, immuunipuolustusta ja ihon hyvinvointia?

>> Klikkaa ja tutustu Nordic Glow’n maitohappobakteeriin

Tämän blogipostauksen Nordic Glow -linkit ovat affliate-linkkejä.Leave a Reply

Your email address will not be published.