Olet varmasti kuullut puhuttavan, miksi omega-3-rasvahapot ovat hyödyllisiä ja terveellisiä. Tässä postauksessa kerromme, miksi ne ovat niin tärkeitä, mistä niitä saa, mitä haittoja niistä voi olla, sekä kuinka riittävä saanti on helpointa turvata. Opit myös kenen tulisi syödä omega-3-rasvahappoja.

Omega-3 lähteet: mistä saat rasvahappoja

Mistä sitten löytyy hyvät omega-3 lähteet? Omega-3-rasvahapot ovat välttämättömiä rasvahappoja, joita keho tarvitsee muun muassa immuunipuolustuksen oikeanlaiseen toimintaan. Erityisen tärkeitä ovat rasvaisessa kalassa olevat eikosapentaeeni- (EPA) ja dokosaheksaeeni- (DHA) rasvahapot. Omega-3-rasvahappojen saantisuositus täyttyy syömällä 150 g villilohta päivittäin.


Omega-3-rasvahappojen saantisuositus täyttyy syömällä 150 g villilohta päivittäin, mutta villikalaa ei voi suositella päivittäiseen käyttöön ympäristömyrkkyjen vuoksi

Villikalaa ei kuitenkaan voi suositella päivittäiseen käyttöön ympäristömyrkkyjen vuoksi, ja kasvatetussa kalassa omega-3-rasvahappojen määrä taas on selkeästi matalampi.

Omega-3-rasvahappoja saadaan runsaasti myös pellava- ja camelinaöljyistä, mutta niissä olevan alfalinoleenihapon muuntuminen aktiivisiksi EPA:ksi ja DHA:ksi on melko heikkoa. Tätä muuntumista heikentävät entisestään muun muassa lihavuus ja alkoholin käyttö sekä C-vitamiinin, sinkin ja magnesiumin niukka saanti.

Laadukkaan, puhtausstandardit täyttävän kalaöljyvalmisteen käyttö on kätevin tapa saada elintärkeät rasvahapot turvallisesti. Nordic Glow tarjoaa lukijoille laadukkaan omega-3 -valmisteen, kun tilaat nyt! Saat jopa kaksi yhden hinnalla ja säästät hinnassa vähintään 50%, kun toimit nopeasti.

Laadukkaan kalaöljyvalmisteen käyttö on kätevin tapa saada elintärkeät omega-3-rasvahapot turvallisesti

Nordic Glow on luotettava, turvallinen ja kotimainen omega-3 -valmiste. Se on 100% puhdas tuote: ei säilöntäaineita, täyteaineita, väriaineita tai pintakäsittelyaineita. Tuotteella on myös Friend of The Sea -sertfikaatti, joka takaa ympäristöystävällisen kalastuksen ja vastuullisuuden valmistuksessa.

Klikkaa tästä ostoksille ja nappaa omega-3-rasvahapot tuntuvalla alennuksella

Omega-3 hyödyt: näin rasvahapot edistävät terveyttäsi

Omega-3-rasvahapot ovat anti-inflammatorisia ja ne ehkäisevät ja vaimentavat matala-asteista tulehdusta. Lisäksi niitä tarvitaan solukalvojen, aivojen, nivelten, ihon, sydän- ja verenkiertoelimistön hyvinvointiin. Omega-3-rasvahapoilla on positiivinen vaikutus veren rasva-arvoihin, erityisesti kohonneisiin triglyseriditasoihin.

Omega-3-rasvahapot osallistuvat geenien säätelyyn. Monipuolisella ja terveellisellä ravinnolla ja riittävällä hyvälaatuisten rasvahappojen saannilla voimme siis todellakin vaikuttaa siihen, että esimerkiksi kudosten uusiutumista ohjaavat geenit aktivoituisivat ja sairauksia aiheuttavat geenit taas pysyisivät inaktiivisina.

Tutkimuksissa on saatu viitteitä kalaöljyjen hyödyistä myös muistisairauksien ehkäisyssä ja hoidossa. Esimerkiksi Alzheimerin taudissa aivojen omega-3 -rasvahappopitoisuus on pienentynyt.

Klikkaa tästä ostoksille ja nappaa omega-3-rasvahapot tuntuvalla alennuksella

Omega-3 haitat

Maltillisina annoksina (1 – 2 kapselia päivässä) kalaöljyvalmisteet ovat turvallisia. Ne kuitenkin ohentavat verta, joten jos olet menossa leikkaukseen tai hammasoperaatioon tai olet raskaana, kalaöljyvalmisteet tulisi varmuuden vuoksi jättää tauolle noin 6 – 8 viikkoa ennen operaatiota tai laskettua aikaa. Veren liiallisesta hyytymisestä ja verisuonitukosriskin omaaville verta ohentava vaikutus taas on toivottu.

Kuten kaikkien ravintolisien kohdalla, myös kalaöljyistä voi olla haittaa silloin, jos valmiste ei ole puhdas, vaan saattaa sisältää kemikaaleja tai muita vierasaineita. Tämä ongelma ratkeaa valitsemalla laatustandardit täyttävän, mieluiten kotimaisen valmistajan tuotteen. Usein myös hinta kertoo laadusta, joten älä valitse marketin halvinta valmistetta.

Nordic Glown omega-3 on kotimainen ja puhdas. Se ei sisällä täyteaineita, väriaineita, pintakäsittelyaineita tai säilöntäaineita. Näillä omega-3-rasvahapoilla on myös Friend of The Sea -sertfikaatti, joka takaa ympäristöystävällisen kalastuksen, 100 % jäljitettävyyden ja kokonaisvaltaisen vastuullisuuden.

Klikkaa tästä ostoksille ja nappaa Nordic Glow’n omega-3-rasvahapot tuntuvalla alennuksella

Kenen tulisi syödä omegaa?

Mikäli ruokavaliossasi ei ole runsaasti rasvaista kalaa ja kylmäpuristettuja, omega-3-rasvahappoja sisältäviä öljyjä (pellava- ja camelinaöljy), omega-3-valmiste auttaa turvaamaan näiden rasvahappojen saantia ja tukemaan siten terveyttä.

Pellava- ja camelinaöljyssä on paljon omega-3-rasvahappoja, mutta niitä on vaikea nauttia riittävän paljon

Jos kärsit terveysongelmista, kuten sokeri- tai rasva-aineenvaihdunnan häiriöistä, lisääntyneestä veren hyytymistaipumuksesta (tukosriskistä), ihon kuivuudesta tai toistuvista infektioista, kalaöljyvalmisteesta voi olla apua yhdessä D-vitamiinin ja monipuolisen ruokavalion kanssa.

Autoimmuunisairauksia sairastavat hyötyvät usein omega-3-rasvahappojen runsaammasta saannista, joten niiden käyttö voi lievittää esimerkiksi astman, atooppisen ihottuman, psoriasiksen, allergioiden ja suolistosairauksien oireita.

Koska aivot tarvitsevat runsaasti hyvälaatuisia omega-rasvahappoja, niiden säännöllisestä ja riittävästä saannista voi olla apua myös keskittymishäiriöistä, muistiongelmista, masennuksesta tai mielialan laskusta tai oppimisvaikeuksista kärsiville.

Yhteistyössä Nordic Glow’n kanssa tarjoan sinulle tuntuvan alennuksen omega-3 -tuotteista. Saat vähintään 50% alennuksen, kun tilaat nyt! Mielestäni ne ovat loistavia tuotteita siksi, että ne ovat turvallisia, kotimaisia ja puhtaita. Ne eivät sisällä täyteaineita, säilöntäaineita, väriaineita tai pintakäsittelyaineita, minkä vuoksi ne sopivat myös herkkävatsaisille.

Tuotteilla on Friend of The Sea -sertfikaatti, joka takaa ympäristöystävällisen kalastuksen, 100 % jäljitettävyyden ja kokonaisvaltaisen vastuullisuuden.

Paranna hyvinvointiasi helposti ja nappaa nyt omega-3-rasvahapot tuntuvalla alennuksella!

Klikkaa tästä ostoksille ja nappaa Nordic Glow’n omega-3-rasvahapot tuntuvalla alennuksella – toimi nopeasti ettet menetä alennusta!

Tämän blogipostauksen Nordic Glow -linkit ovat affliate-linkkejä.


Sanni Massinen

Sanni on tiimimme ravitsemusasiantuntija. Hän vastaa kurssien ravitsemuspuolesta ja tehtailee herkullisia reseptejä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.