fbpx

Entä jos paino ei putoa?

  • Painonpudotus ei ole koskaan tasaisen lineaarista, vaan siinä tapahtuu tasannevaiheita ja joskus paino voi jopa nousta. Tähän kannattaa varautua.
  • Osalla painonpudotusta tapahtuu alussa nopeasti ja sitten vähän hidastuu, osalla taas kroppa käynnistyy hitaammin, mutta sitten alkaa tapahtua.
  • Vaa´alla ei kannata ravata liian usein, vaan käyttää muitakin mittareita. Kiinnitä huomiota omaan oloon, mittaa välillä vyötärönympärystä ja kokeile, miten housut istuvat.
  • Katso peilikuvaa ja ota halutessasi kuvat kehosta ja vertaa niitä esimerkiksi kuukausi kerrallaan.  Hiljaa tapahtuvalle muutokselle on helppo sokeutua ja voi tuntua, että mitään ei ole tapahtunut, vaikka muutosta olisi tullut.
  • Säästöliekki on aineenvaihdunnan tila, jossa aineenvaihdunta on mukaantunut alhaiseen energiansaantiin. Jos olet vuosia niukistellut ruuan suhteen tai jojoillut painon kanssa, tarvitset tarpeeksi pitkän ylläpitojakson (3-12 kk), jolloin syöt laskennallisen energiankulutuksesi mukaan. Jos tämä kuulostaa mahdolliselta tilanteelta, kannattaa tutustua maksuttomaan Pura säästöliekki -kurssiin.

Jos sinulla on kysyttävää treeniohjelmista tai kurssista, kysythän Facebook-foorumilla.

Voit myös laittaa sähköpostia osoitteeseen marita@maikkimarjaniemi.fi