Osa 1

Tässä osassa keskitytään taustatekijöihin, jotka voivat aiheuttaa kovaakin makeanhimoa. Taustatekijästä riippuen määrittyvät myös keinot, joilla makeanhimosta voi opetella irti. Aina syy ei ole selvä, sillä se voi olla myös monen eri tekijän summa. Tyypillisimmin makeanhimon taustalla kummittelevat seuraavat tekijät:

Pyri siis arjessasi nukkumaan riittävästi, syömään monipuolisesti ja säännöllisesti, äläkä niukistele turhaan energiavajeessa. Jos laihdutus on elämäntilanteessasi ajankohtainen asia, muistathan pitää keston maltillisena ja tauottaa laihdutusta.

Aterioiden koostumuksessa kannattaa huomioida hyvien hiilihydraattien lähteet, joista ei ole syytä nipistää. Hiilihydraattien saannin voi suhteuttaa omaan kulutukseen. Voit syödä vähemmän hiilihydraatteja, jos arkeesi ei mahdu juurikaan liikuntaa. Jos taas liikut aktiivisesti ja teet fyysistä työtä, hiilihydraattien rooli korostuu.

 

Pohdi, millaiset tekijät sinun arjessasi voivat toimia makeanhimon taustalla? Halutessasi voit kirjata ajatuksiasi ylös.

Jos sinulla on kysyttävää treeniohjelmista tai kurssista, kysythän Facebook-foorumilla.

Voit myös laittaa sähköpostia osoitteeseen info@maikkimarjaniemi.fi