Koko kehon venyttely

Tässä kokonaisvaltaisessa venyttelytuokiossa huollat koko kehon lihakset. Tämän venyttelyn avulla edistät palautumistasi treeneistä, sekä parannat kehosi notkeutta ja liikkuvuutta.

Käymme siis koko kehon lihakset läpi. Lämmitämme kehoa ensin dynaamisilla venytyksillä ja liikkeillä, jonka jälkeen annamme myös staattisempaa venytystä lihaksille. Tee venytykset ja liikkeet oman venyvyyden ja liikkuvuuden rajoissa.

Osa liikkeistä tehdään lattialla, joten tarvitset välineeksi jonkin pehmeän alustan kuten jumppamaton, viltin tai pyyhkeen. Tarvitset myös rintalihasvenytystä varten avuksi seinän.

Tätä venyttelyä voit tehdä vaikka joka päivä! Säännöllinen venyttelytuokio illalla on myös mainio tapa rauhoittaa mieltä ja kehoa, jonka avulla voit parantaa untasikin. Tätä venyttelyä ei kuitenkaan kannata tehdä heti välittömästi tehdyn treenin perään eikä myöskään ennen treeniä, koska mukana on staattisia pidempiä venytyksiä. Treenin jälkeen on hyvä odottaa muutama tunti ennen tätä venyttelyä.

Jos jokin päivä lihaksesi kaipaavat perusteellisempaa venytystä, voit ihan hyvin jäädä venytyksiin hieman pidemmäksi aikaa kuin videolla (voit vaikka pistää videon paussille). Kuulostele mitä kroppa kaipaa!

Jos sinulla on kysyttävää treeniohjelmista tai kurssista, kysythän Facebook-foorumilla.

Voit myös laittaa sähköpostia osoitteeseen marita@maikkimarjaniemi.fi