fbpx

Toiminnallinen treeni virkistää!

Toiminnallinen harjoittelu treenaa koko kehon lihaksia. Yhdellä toiminnallisella liikkeellä tai yhdistelmäliikkeellä pystyy aktivoimaan kerralla useampia lihaksia, ja samalla kehittämään myös tasapainoa. Toiminnallinen treenaaminen on hauskaa ja mielenkiintoista sen monipuolisuuden takia!

Näissäkin treeneissä on monipuolista liikettä, jonka avulla treenaat samanaikaisesti useaaa lihasryhmää. Kehität myös kehonhallintaa.

Kaikki viisi treeniä ovat kestoltaan noin 10 minuuttia ja ne harjoittavat koko kroppaa. Valittavanasi on niin kevyempää kuin raskaampaa treeniä erikseen, mutta jokaisessa treenissä on aina mahdollisuus tarvittaessa keventää liikettä. Jokaisessa treenissä tehdään toiminnallisia liikkeitä peräkkäin yhden kierroksen ajan. Määritä sopiva teho tekemällä liikkeet itsellesi sopivaan tahtiin.

Koska treeneissä tehdään monipuolisesti liikkeitä koko vartalolle, sujuvuuden kannalta suosittelen käyttämään yhtä kevyempää kuulaa. Näin liikkeet jaksaa tehdä tehokkaasti, mutta treeni ei tunnu epämiellyttävältä. Liikkeestä toiseen vaihtaminen on myös sujuvampaa, kun kuulaa ei tarvitse vaihdella kesken kaiken. Kehittyessäsi on hyvä vaihtaa raskaampaan kuulaan! Itselle sopiva kuula löytyy näissäkin treeneissä kokeilemalla.

Jos sinulla on kysyttävää treeniohjelmista tai kurssista, kysythän Facebook-foorumilla.

Voit myös laittaa sähköpostia osoitteeseen marita@maikkimarjaniemi.fi