fbpx

Viikko 4

Älä oo itelles mul*kku

Tämän viikon mentaalitehtävänä pääset keskittymään omaan sisäiseen puheeseesi. Tällä tarkoitetaan tapaa, jolla puhut itsestäsi ja kehostasi sekä sellaisia automaattisia ajatuksia, joita mieleesi putkahtaa, kun näet itsesi vaikkapa peilistä.

Sisäinen puhe voi näyttäytyä myös kannustavina tai lannistavina ajatuksina. Saatat esimerkiksi ajatella itsestäsi kannustavasti ”Kyllä minä pystyn tähän!”, tai päinvastoin lannistavasti ”En edes yritä, koska en kuitenkaan onnistu”.

Keskity alkuun vain havainnoimaan sisäistä puhettasi. Onko se negatiivista, neutraalia vai positiivista? Jos huomaat pelkkiä kielteisiä ajatuksia, pyri askel kerrallaan muuttamaan puhettasi neutraaliksi, toiminnalliseksi ja hiljalleen positiiviseksi. Apuna voit käyttää ajatusta siitä, miten puhuisit hyvälle ystävällesi.

Aina ajatukset eivät kerro todellisesta tilanteesta, sillä niihin vaikuttaa moni tilannetekijä. Väsyneenä, nälkäisenä tai riitelyn jälkeen sisäinen puhe on usein todellista kielteisempää. Huomioi siis myös ajatustesi taustalla vaikuttavat tilanteet.

Tehtävät

Kiinnitä tällä viikolla huomiota sisäiseen puheeseesi – millä tavalla puhuttelet itseäsi?

Järjestä jälleen aikaa ruokailulle, treenille ja palautumiselle.

Jos sinulla on kysyttävää treeniohjelmista tai kurssista, kysythän Facebook-foorumilla.

Voit myös laittaa sähköpostia osoitteeseen marita@maikkimarjaniemi.fi