fbpx

Osa 3

Sarjan kolmososassa Sanni käy läpi keinotekoisesti makeutettujen tuotteiden vaikutusta makeanhimoon.

Ovatko keinomakeuttajat aina sokeria parempi vaihtoehto? Auttavatko ne taistelussa makeanhimoa vastaan?

Makeanhimon kohdalla olennaista on makean maku, ei itse sokeri. Vaihtamalla tavallista sokeria sisältävät tuotteet keinotekoisesti makeutettuihin tuotteisiin, saatatkin mennä ojasta allikkoon. Keinomakeuttajat ovat todella makeita tavalliseen sokeriin verrattuna, minkä vuoksi saatat huomaamatta totuttaa itsesi pois luonnollisesta makeudesta. Jos esimerkiksi hedelmät, marjat, rusinat tai uunijuurekset eivät maistu makeilta, voi olla paikallaan vähentää keinomakeuttajien ja aromivahventeiden käyttöä.

Lohduttavaa on, että aivot tottuvat vähempään makeuteen jopa kahdessa viikossa! Voit helpottaa tätä siirtymäaikaa vaikka seuraavalla kikalla. Jos olet käyttänyt säännöllisesti maustettuja rahkoja, voit alkuun sekoittaa niihin maustamatonta rahkaa. Näin sama maku säilyy, mutta vähennät asteittain rahkan makeutta, eikä luonnollisempiin makuihin siirtyminen tapahdu kertaheitolla. Lopulta voit käyttää pelkkää maustamatonta rahkaa, jota voit toki piristää hedelmillä ja marjoilla.

Pohdi hetki, millä tavalla voisit vähentää keinomakeutettujen tuotteiden käyttöä arjessasi.

Jos sinulla on kysyttävää treeniohjelmista tai kurssista, kysythän Facebook-foorumilla.

Voit myös laittaa sähköpostia osoitteeseen marita@maikkimarjaniemi.fi