Treenikalenterit

Tässä on pari esimerkkiä siitä, miltä treenikalenterisi voisi näyttää. 

Yleiset liikuntasuositukset sisältävät pari kertaa viikossa lihaskuntoharjoittelua ja kestävyysliikuntaa joko rasittavasti 1 t 15 min tai kevyemmin 2 t 30 min viikossa. 

Laadi oma treenikalenterisi siten, että se on realistinen ja sopii arkeesi ja kuntotasoosi. Kun treenit on merkitty kalenteriin, voit suhtautua niihin kuin esimerkiksi työtapaamisiin, ja siten itsesi kanssa sovitusta on helpompi pitää kiinni. 

 

2 salitreeniä viikossa

Jos käyt kuntosalilla kahdesti viikossa, treenikerrat on hyvä ripotella niin, että pari lepopäivää mahtuu väliin. Neljän viikon aikana ehdit tehdä tätä ilmaista salitreeniä yhteensä 8 kertaa, ja sen jälkeen onkin jo aika vaihtaa uuteen ohjelmaan.

Voit harrastaa kestävyystyylistä liikuntaa hyvin parisen kertaa viikossa. Se voi olla vaikkapa työmatkakävelyä, pyöräilyä, tanssitunti, hyvin reipasta siivousta tai ryhmäliikuntatunti. 

Riittävästä levosta on hyvä huolehtia ensisijaisesti panostamalla uneen määrään ja laatuun. 

Niinä päivinä kun et harrasta liikuntaa, on suositeltavaa tehdä kevyttä kehonhuoltoa. Esimerkiksi tämän salitreeniohjelman dynaaminen lämmittely sopii mainiosti lepopäivien kehonhuoltoon. 

1 salitreeni viikossa

Jos käyt kuntosalilla kerran viikossa, voit käyttää tätä samaa ohjelmaa jopa 6–8 viikkoa. Sen jälkeen on aika vaihtaa uuteen ohjelmaan. 

Tässä esimerkissä toiseksi lihaskuntoharjoitukseksi on valittu kotijumppa. Se voi olla lyhytkin ja siitä on silti hyötyä kehitykselle. Jos et keksi liikkeitä itse, kokeile vaikka tätä kotitreeniä. Muista lämmitellä ensin!

 

Jos sinulla on kysyttävää treeniohjelmista tai kurssista, kysythän Facebook-foorumilla.

Voit myös laittaa sähköpostia osoitteeseen marita@maikkimarjaniemi.fi