Rasvanpolton perusteet

OSA 7

Nyt kun ollaan käsitelty litteää vatsaa turvotuksen ja sisäisen korsetin osalta, on jäljellä vielä vyötärörasva. Tässä osassa käsitellään siis rasvanpolton perusteita.

Vaikka esimerkiksi stressinhallinta ehkäisee rasvan kerääntymistä vyötärön alueelle, rasvaa polttaessa palaa se kehosta melko tasaisesti. Myös perimä vaikuttaa siihen, mistä paikoista rasva sulaa ensin.

Stressin ja vyötärörasvan välillä on kuitenkin yhteys, joten stressinhallintaa ei voi liikaa painottaa. Tähän on harjoituksia aiemmassa osassa.

Jos rasva ei sula vyötäröltä, johtuu se melko varmasti perimästä, stressistä tai molemmista.

Miksi vyötärasvan poltto on sitten tärkeää? Vyötärörasva on yhteydessä ainakin diabetekseen, korkeaan verenpaineeseen ja sydän- ja verisuonitauteihin.

Tärkeimmät yksittäiset asiat, joita voit tehdä polttaaksesi vyötärörasvaa ovat

TEHTÄVÄ

Painonhallintaan ja rasvanpolttoon liittyy paljon harhaluuloja, jotka eivät tosiasiassa pidä paikkaansa, vaan saattavat jopa haitata pysyvää painonpudotusta. Nopeaan painonpudotukseen toimii tarkka syömisen ja liikunnan kontrollointi, mikä on monelle tuttua, mutta pysyvässä painonpudotuksessa onkin eri periaatteet.

Tehtävänä on tällä kertaa tutkia taulukkoa asioista, jotka tutkitusti ovat ja eivät ole yhteydessä pysyvään painonhallintaan ja tulostaa se talteen. Vihreällä ovat asiat, jotka ovat yhteydessä pysyvään painonhallintaan ja punaisella asiat, jotka haittaavat sitä.

Jos sinulla on kysyttävää treeniohjelmista tai kurssista, kysythän Facebook-foorumilla.

Voit myös laittaa sähköpostia osoitteeseen info@maikkimarjaniemi.fi