Maanantai: Lenkki

Aloita matka kohti parempaa kuntoa

Nyt käynnistyy valmennuksen ensimmäisen viikko! Heti alkuun on hyvä pohtia omia tavoitteita hieman pintaa syvemmältä. Tällä tavalla kaivat esiin sinulle merkitykselliset tekijät, jotka puskevat sinua kohti tavoitteiden saavuttamista. Samalla ehkäiset innostuksen nuupahtamista, koska olet pohtinut, mikä merkitys tällä valmennuksella on sinulle. Varaa siis kiireetön hetki, jolloin voit tehdä alta löytyvän 5 x miksi -tehtävän. Jos et ehdi tekemään tätä heti, varaa kalenterista aikaa tehtävälle, jotta se ei jää roikkumaan.

Nyt voit tutustua myös jo näkyvillä oleviin materiaaleihin, kuten ravinto-osioon ja tämän viikon erilaisiin treeneihin. Voit valita itsellesi yhden ravitsemukseen liittyvän asian, jota alat viilaamaan hieman paremmaksi. Tämä voi tarkoittaa proteiinin lisäämistä aamupalalle, kasvisten lisäämistä lounaalle, uuden reseptin kokeilemista tai jotakin muuta sinulle ja tavoitteillesi sopivaa.

Päivän liikuntatehtävän näet alta. Tule Facebook-ryhmäämme Treeniraportointi-ketjuun huikkaamaan “hep” merkiksi suoritetuista tehtävistä. Se kannattaa, sillä siten saamme toisistamme positiivista ryhmäpainetta ja lisäksi kuukauden päätteeksi ahkerien raportoijien kesken arvotaan yllätyspalkintoja!

Kuinka löydät motivaation haluamiisi tuloksiin - 5 x miksi

Tämä tehtävä voi olla sinulle tuttu varsinkin, jos olet osallistunut johonkin aiempaan valmennukseeni. Se ei haittaa mitään, sillä eri tavoitteiden kanssa ja eri aikoina tästä tehtävästä voi saada ihan erilaisia tuloksia irti.

Tutkimusten mukaan omien arvojen mukaan eläminen tukee tavoitteiden toteutumista ja hyvinvointia. Liian usein kuntoilun aloittaminen tai tulosten saaminen lässähtää, koska asioita tehdään vääristä syistä. Eräs asiakkaani kommentoi, että on löytänyt vihdoin aidon elämäntavan treenaamisesta, koska osaa liittää liikunnan nykyään tärkeimpiin arvoihinsa eikä yritä paeta treenillä jotain (esimerkiksi huonoa kehonkuvaa).

Tämä harjoitus on hyvin yksinkertainen (muttei aina helppo) ja sillä pääsee pureutumaan syvälle siihen, miksi todella haluamme jotain. Ideana on kysyä “miksi”, kun haluamme saavuttaa jotain. “Miksi haluan parempaan kuntoon?” tai “Miksi haluan omaksua terveellisemmät elämäntavat?”. Aloita kysymällä, miksi haluat saavuttaa tavoitteesi tämän valmennuksen kanssa. Mikä tahansa vastaukseksi tuleekin, jatketaan kysymällä “miksi”. Samaa jatketaan, kunnes miksi-kysymykseen on vastattu viitisen kertaa ja päästy kuorimaan arvomaailman sipulia kerros kerrokselta syvemmälle, niihin todellisiin arvoihisi.

Ota kynä ja paperia esille ja ala kuoria!

PÄIVÄN TEHTÄVÄ

 

Aloitetaan maltillisesti ja käydään tänään noin puolen tunnin lenkillä. Syke saa nousta hieman ja pientä hengästymistä tulla, mutta pidä tehot sen verran matalalla, että pystyt puhumaan puuskuttamatta. Laji on vapaavalintainen: rivakka kävely, sauvakävely, pyöräily, luistelu, rullaluistelu, kotona tanssiminen jne.

Tämän lenkin lisäksi tee tämä 10 minuutin dynaaminen venyttelysarja, jonka ohjaa tiimimme liikunnanohjaaja Sohvi. Voit vetäistä tämän lämmittelyksi ennen lenkkiä, loppuverryttelyksi lenkin jälkeen tai vaikka illan kehonhuoltotuokiona.

Klikkaa alla olevasta napista kun olet tehnyt päivän tehtävän.

Jos sinulla on kysyttävää treeniohjelmista tai kurssista, kysythän Facebook-foorumilla.

Voit myös laittaa sähköpostia osoitteeseen info@maikkimarjaniemi.fi