Sisäinen korsetti

Tehokas sisäisen korsetin treeni kotona

 

Sisäisen korsettimme avainsanana ovat vahvat syvät vatsalihakset eli poikittainen vatsalihas, jonka aktivoiminen onkin tärkeää treenatessa vatsalihaksia litteän vatsan toivossa.

Vahva poikittainen vatsalihas estää vatsasi pömpöttämisen ja tukee myös ryhtiä sekä selkärangan oikeaa asentoa. Kun syvät vatsalihakset ovat tehokkaasti aktivoituna vatsalihastreenin aikana, helpoillakin liikkeillä saa todella mukavan tuntuman ja poltteen vatsalihaksiin.

 

Opettele aktivoimaan poikittainen vatsalihas

Jotta poikittainen vatsalihaksesi vahvistuisi ja työskentelisi tehokkaasti vatsalihastreenin aikana, täytyy sinun osata aktivoida se oikealla tavalla.

Videolta näet, kuinka löydät ja aktivoit helposti poikittaisen vatsalihaksesi. Maikki ohjeistaa helpon kotona tehtävän kolmen liikkeen treenin, jolla vahvistat sisäistä korsettiasi ja saavutat litteän vatsan!

Poikittaisen vatsalihaksen aktivoinnissa muista hengittää rennosti. Vaikka jännitätkin syviä vatsalihaksiasi, älä jännitä niitä liikaa niin että tunnet tärinää tai unohdat hengittää.

Vedä napaa rankaa kohti ja tunnustele alavatsalta, tunnetko sitkeän jännityksen. Muista pitää tämä aktivointi jokaisen liikkeen aikana.

Näistä liikkeistä treeni koostuu:

1. Jalkojen pieni nosto selinmakuulla

Asetu selinmakuulle, jalat koukkuun. Nosta vuorojaloin jalkapohjaa hieman irti maasta, tuntien liikkeen alavatsassasi. Jalkaa ei tarvitse nostaa paljoa maasta, 2–5 cm riittää. Keskity siihen, että suoritat liikkeen juurikin niillä syvillä vatsalihaksilla, etkä jaloilla tai lonkankoukistajilla. Nosta jalkoja yhteensä 12 kertaa.

2. Saksaus jaloilla

Asetu selinmakuulla kyynärnojaan. Nosta jalat irti maasta ja lähde saksaamaan jalkoja ristiin. Mitä lähempänä lattiaa jalat ovat, sen tehokkaampi liike on. Tee saksausliike 15 kertaa.

3. Jalan ojennus maaten

Asetu selinmakuulle ja nosta jalkasi ylös. Lähde ojentamaan jalkaa kohti lattiaa ja nosta se takaisin ylös. Vaihda jalkaa ja jatka tätä vuorojaloin. Jos haluat liikkeestä tehokkaamman, ojenna molemmat jalat yhtä aikaa kohti lattiaa. Tee ojennuksia yhteensä 12 kertaa.

Suorita tämä kolmen liikkeen sarja kolme kertaa, pitäen väleissä noin 30 sekunnin tauon. Tunne mukava polte vatsalihaksissasi ja vahvista sisäistä korsettiasi tehokkaasti!

Jos sinulla on kysyttävää treeniohjelmista tai kurssista, kysythän Facebook-foorumilla.

Voit myös laittaa sähköpostia osoitteeseen info@maikkimarjaniemi.fi