Voit saada kaiken

Olen aika varma, että mahdat ajatella jotain näistä seuraavista asioista:

“En ole mielestäni tarpeeksi kiinteä/hoikka/lihaksikas.”

“En pärjää tarpeeksi hyvin töissä tai opiskeluissa.”

“En ole nähnyt kavereitani tarpeeksi viime aikoina.”

“En ole ollut viime aikoina riittävästi läsnä perheelleni.”

Ehkä joku näistä osui oikeaan? Jos ei, niin hyvä, sinulla on elämän eri osa-alueita balanssissa, mikä on myös aika harvinaista!

Jostain syystä meillä on valtavasti odotuksia itseämme kohtaan. Ajattelemme, että jokaisessa elämän eri osa-alueessa pitäisi olla äärettömän hyvä, vaikka kuitenkin tiedämme ettei tämä ole mahdollista.

Oikeastaan, voit kyllä saada kaiken, mutta et yhtä aikaa.

Mietitään elämää tämmöisen liesi-metaforan kautta: eli sinulla on liesi, jossa on neljä levyä. Työ-, perhe-, ystävät- ja terveys-levyt.

Ajatellaan nyt, ettei sinulla ole rajatonta määrää sähköä tai kaasua näiden levyjen käyttämiseen, eli voit käyttää vaikkapa vain kolmea levyä yhtä aikaa kunnolla. Jos sinulle tällä hetkellä tärkeintä on esimerkiksi työ, perhe ja ystävät, niin silloin käytät resurssejasi näihin sen verran, että se terveys saattaa kärsiä. Teet tunnollisesti pitkää päivää töissä, olet illalla perheen kanssa, ja viikonloput täytät kavereiden kanssa touhuamisella. Tällaisessa tilanteessa ei kyllä ihan hirveästi jää aikaa vaikkapa liikkumiseen tai oikein uneenkaan.

Jos vaikka sitten toinen tilanne on, että käytät resursseja ja aikaasi työhön, treenamiseen ja perheeseen, niin voi olla ettei sitten kavereita ehdi nähdä niin usein.

Kun elämää ajattelee tällä tavalla näiden neljän levyn kautta, on helpompaa hyväksyä ettei kaikkea voi saada kerrallaan samaan aikaan. Jokaisella on oma rajallinen määränsä resursseja, ja jotkut toiminnot syövät mahdollisuuden toisilta toiminnoilta, ja se on ihan ok.

Jospa tällaisesta ajattelusta voisit saada enemmän mielenrauhaa? Ottaisit tietoisesti enemmän vastuuta valinnoistasi elämässäsi, tiedostaen millaisia seurauksia niillä on. Kaikkea ei tarvitse saada kerralla, koska se on mahdotonta, joten turha edes vaatia itseltään sellaista!

Jos sinulla on kysyttävää treeniohjelmista tai kurssista, kysythän Facebook-foorumilla.

Voit myös laittaa sähköpostia osoitteeseen info@maikkimarjaniemi.fi