fbpx

Koonti

OSA 8

Nyt olet oppinut, miten voit tavoitella litteää vatsaa ja mikä aiheuttaa vatsan röllötystä: turvotus, syvien vatsalihasten huono kunto ja vyötärörasva.

Tehtäväksesi jäisikin siis valita kurssin seitsemästä osasta yksi, jonka treenaamista jatkat tai johon kiinnität jatkossa enemmän huomiota. Se voi olla tilanteestasi riippuen joko se, joka kipeiten tarvitsee huomiota; tai se, mikä sinulle on helpoin toteuttaa.

Valitse näistä:

Minä kiitän sinua, että olet katsonut nämä videot ja tehnyt tehtävät – edes ajatuksen tasolla. Kiitähän myös itseäsi siitä, että olet ottanut aikaa omasta hyvinvoinnistasi huolehtimiselle. Tämä elämä ei ole ikuinen, joten siitä on mukavampi nauttia terveenä ja energisenä, ilman jatkuvaa itseruoskintaa.

Terveisin
Maikki

PS. Jos haluat lisää jeesiä FODMAP-ruokavalion toteuttamiseen tai keskivartalon lihasten monipuoliseen treenaamiseen, suosittelen tutustumaan näihin kahteen maksulliseen kurssiin:

30 päivän FODMAP-ruokasuunnitelma

Tämä ruokaohjelma on valmiiksi mietitty koko kuukaudeksi. Sen kun vain kokkailet ohjeiden mukaan, niin tulet syöneeksi terveellisesti ja FODMAP-ruokavalion mukaan. Ohjeet ovat sovellettavissa koko perheelle.

Tämä ruokasuunnitelma sopii sinulle, jos tunnistat itsesi seuraavista:

 • Haluat helpon ja herkullisen ruokasuunnitelman, jossa kulutukseesi sopiva energiamäärä on laskettu valmiiksi.
 • Kärsit suolisto-oireista, kuten turvotuksesta, vatsakivuista, ripulista tai ummetuksesta.
 • Haluat säännöllisen ateriarytmin, mutta siinä pysyminen tuntuu vaikealta.
 • Olet vasta FODMAP-taipaleen alkutaipaleella ja olet epävarma, miten terveellinen ruokavalio kannattaisi koostaa.
 • Olet jo pidempään noudattanut FODMAP-ruokavaliota, mutta sinusta tuntuu että ruokatottumuksesi ovat muuttuneet liian yksipuolisiksi.
 • Haluat oppia valmistamaan ruokaa enemmän kerralla, jottei joka nälkään tarvitse alkaa kokkaamaan.
 • Haluat valmiit ostoslistat kauppaan.

Kurssilla on täysi tyytyväisyystakuu. Voit siis testata kurssia 14 päivän ajan. Jos et tykkää, saat rahasi takaisin.

Uskon kuitenkin, että saat apua kurssista, kuten aiemmatkin osallistujat. Näin Sanna kertoo kurssikokemuksestaan:

Mun lähtötilanteenihan oli sellainen, että olen taistellut IBS:n kanssa jo useamman vuoden (liki 10 v.) ja viime vuosi oli todella haasteellinen. Kärsin myös stressivatsasta ja viime vuosi oli myös henkisesti tosi raskas. Työelämässä sattui monia muutoksia ja muuta.

Viime keväänä kokeilin ensimmäistä kertaa FODMAP-ruokavaliota ja löysin siitä apua, mutta oma jaksaminen ja mielikuvitus loppui kesken, jotta olisin saanut ruokavaliosta tarpeeksi monipuolisen. Nyt kun kuulin/löysin tämän Maikin ruokavalion juuri tähän FODMAP-juttuun olin enemmän kuin mielissäni.

Ja tämä kurssi on jo ensimmäisellä viikolla ylittänyt kaikki odotukset. Mahtava bonus oli huomata se, että tämä on kokonainen ja kokonaisvaltainen kurssi eikä pelkästään ruoat mitä syöt milloinkin. Viikon jälkeen jo vatsa on ollut paljon parempana ja olen saanut stressin pois syömisestä.

On ollut ihanan helppoa vain syödä ohjeen mukaan, kun ei ole tarvinnut sen enempää miettiä mitähän sitä nyt söisi ja kuinka paljon. En voi sanoin kuvailla miten helpottunut olen. Tätä aikaisempi syöminen on ollut tuskaa ja ahdistusta ja nyt se on pois. Innolla odotan seuraavaa viikkoa.

– Sanna

Saat tämän FODMAP-ruokasuunnitelmasta 50 euron alennuksen tämän linkin kautta:

https://www.maikkimarjaniemi.fi/30-paivan-fodmap-ruokasuunnitelma/

Vai kaipaatko pikemminkin lisää treeniä keskivartalolle? Silloin helpoin ja tehokkain ratkaisu on 
Keskikroppa kuntoon – 4 viikon ohjelma

Tällä kurssilla treenaat keskivartaloa monipuolisesti vahvistaen niin syviä lihaksia kuin pinnallisiakin. Treeni on tehty mahdollisimman helpoksi: laita vain video pyörimään ja jumppaa mukana kolmesti viikossa 15 minuuttia kerrallaan!

Jos jokin näistä seikoista kuulostaa tutulta, tämä valmennus sopii sinulle:

 • Haluat parantaa keskikropan lihasten kuntoa.
 • Haluat parantaa ryhtiä ja kantaa kehoasi vahvemmin.
 • Haluat saada vahvan sisäisen korsetin ja tukea siten myös litteämpää vatsaa.
 • Haluat tehostaa vatsalihastreeniä toisen liikuntalajin yhteydessä.
 • Haluat treenin olevan helppoa ja vaivatonta (ilman kuntosalia tai laitteita).
 • Olet kiireinen ja haluat, ettei keskivartalotreeni vie liikaa aikaasi.

Tälläkin kurssilla on 100 % tyytyväisyystakuu 14 päivän ajan.

Treenit ovat olleet hurjan tykättyjä:

“Kurssi tarjosi hyvän lisän muulle treenille ja opetti erittäin hyvän rutiinin lyhyestä aamujumppahetkestä (tämä jää kyllä ohjelmaan!). Oli inspiroivaa huomata, että pienelläkin liikkeellä saa tehokkaan vaikutuksen, kun vain malttaa keskittyä ja tehdä liikkeen huolellisesti! Koen, että kurssilla on paljon annettavaa sekä aloitteleville, että edistyneemmille jumppaajille 🙂”

– Pia

“Liikkeitä tehdessä sai tuntuman ihan eri tavalla kun osaa tekniikan ja mielestäni tämä opetettiin hyvin. Monesti vaan laitetaan tekemään liikkeitä mutta ei keskitytä siihen että tekniikka on oikein ja tästä kyllä plussat tälle kurssille!”

– Meri

“Olen tehnyt nyt yli 1,5v etätöitä kotona, ergonomia nyt on mitä on ja huomasin jossakin vaiheessa, että istun aika kasassa. Olen myös yrittänyt saada vatsapömppää pois ja tällä kurssilla sainkin jo 3 cm vyötäröltä veks!!! Lisäksi huomasin, että seison ryhdikkäämmin! Maikki puhuu hauskasti murrettaan ja Sohvi näyttää selkeästi liikkeet. Hengitys olikin jo tuttu pilateksesta. Kivoja liikkeitä, eikä liian pitkää rääkkiä, 15 minsaa on just hyvä. Aion jatkaa videoiden parissa vielä myöhemminkin.”

– Heidi

Saat Keskikroppa kuntoon -treeniohjelmasta 50 euron alennuksen tämän linkin kautta:

https://www.maikkimarjaniemi.fi/keskikroppa-kuntoon/

Jos sinulla on kysyttävää treeniohjelmista tai kurssista, kysythän Facebook-foorumilla.

Voit myös laittaa sähköpostia osoitteeseen marita@maikkimarjaniemi.fi