Odotushetket tietoisuusharjoituksiksi

Hermostomme vaihtelee parasympaattisen ja sympaattisen toiminnan välillä. Olemme joko pienessä stressitilassa valmiina toimimaan ja tekemään parhaamme, tai palautumistilassa, jolloin rauhoitumme, hengitämme syvään ja sykkeemme hieman laskee. Jos koko ajan tohottaa stressitilassa tai flow-tilassa, jolloin kyllä saa paljon aikaan, mutta hermosto ei saa palautumishetkiä, keho alkaa ylikuormittua. Silloin kärsivät terveys ja uni ja mielikin on vähän kireä.

Kokeile harjoitusta, jolla saat helposti lisää rauhoittumista sun päivään: aina kun sinulla on joku odottamistilanne, jossa tekisi mieli alkaa ehkä vähän stressata ja kirota odottamista, pyri stressaamisen sijaan ottamaan nämä hetket pieninä palautumis- ja tietoisuusharjoituksina. Kun olet esimerkiksi pitkässä kaupan jonossa, suuntaa huomio kehoosi ja itseesi. Miten seisot, miten hengität? Ole vain ja pysähdy hetkeen.

Ei tarvitse tehdä tai ajatella mitään sen kummempaa, eikä kaivaa puhelinta viihdytykseksi. Saat vain olla ja jopa hieman tylsistyä, sillä se tekee hyvää palautumiselle! Tällaiset hetket ovat päivän pieniä mikrohetkiä, kun hermosto pääsee palautumisen tilaan. 

Mitä muita erilaisia arjen tilanteita keksit, joita voisi hyödyntää pieninä tietoisuusharjoituksina?

Jos sinulla on kysyttävää treeniohjelmista tai kurssista, kysythän Facebook-foorumilla.

Voit myös laittaa sähköpostia osoitteeseen info@maikkimarjaniemi.fi