Kuinka voit lopettaa kiireen

Miten kiire lopetetaan? Siinäpä aika kova pala purtavaksi! Nyt käsitellään vain yksi näkökulma ja jätetään ajanhallinta, töiden järjestely ja muu johonkin toiseen kertaan. Nyt mietimme vain, mitä kiire oikeastaan on. Kiirettä ei nimittäin ole olemassa, vaan se on meidän keksimämme käsite tunteelle, joka on mielessämme.

Kiire on siis tunne. Sinulla voi kyllä olla paljon töitä ja deadlineja, mutta kiire on vain tunne, jota voi oppia hallitsemaan niin, ettei se turhaan stressaa sinua. Esimerkiksi bussin ollessa myöhässä ja sinun ollessa kyydissä matkalla johonkin tärkeään tilaisuuteen, on helppo lietsoa kiirepaniikkia vilkuilemalla koko ajan kelloa ja stressaamalla mahdollisesta myöhästymisestä.

Toinen vaihtoehto on huomata ja nimetä kiireen tunne ja sitten chillata (eli suhtaudutaan ajatukseen rauhallisesti eikä arvoteta sitä hyväksi tai huonoksi): bussin vauhti ei ole omissa käsissäsi, joten voit vain istua rauhallisena kyydissä ja pyrkiä sitten toimimaan ripeästi, kun bussi pääsee perille. Voit siis toimia ripeästi ilman, että ennen toiminnan hetkeä tapat itsesi kiireen tunteella.

Entä jos kiireen tunne on vain tapa? Kuulumisia kysyttäessä olemme tottuneet vastaamaan, että kiirettä pitää. Joka kerta kun kerrot, että on kiire, vahvistat tunnetta, että sinulla on kiire. Seuraavalla kerralla pohdi, onko sinulla ihan oikeasti kiire?

Jos sinulla on kysyttävää treeniohjelmista tai kurssista, kysythän Facebook-foorumilla.

Voit myös laittaa sähköpostia osoitteeseen info@maikkimarjaniemi.fi