Näin vähennät ruokahävikkiä keittiössäsi

Haluatko sä perheellesi 500 € lisää käyttörahaa vuodessa? Tai vaikka pelastaa maailman?

No sehän hoituu helposti, sillä todennäköisesti ruokahävikki on iso juttu sunkin kotona, kuin myös Suomessa ja maailmalla.

? Suomalaiset kotitaloudet heittävät ruokaa hukkaan vuosittain yhteensä 500 miljoonan euron arvosta. Se vastaa 100 000 keskivertoauton hiilidioksidipäästöjä.

? Henkeä kohti kotitalouksissa roskiin joutuva ruoka tarkoittaa rahassa keskimäärin 125 euroa. Niinpä neljän hengen perhe hukkaa vuodessa jopa 500 euroa.

? Suomalaisten keittiöissä ruoka-aineista eniten pilaantuu vihanneksia ja juureksia, noin 22 miljoonaa kiloa vuodessa.

? Koko ravitsemusalan (kotitaloudet, teollisuus, kauppa ja ravitsemispalvelut) yhteenlaskettu ruokahävikki Suomessa on noin 335-460 miljoonaa kiloa vuodessa. Tämä on noin 10-15 prosenttia kulutetusta ruoasta.

Mitäpä tehdä? No ainakin vähentää ruokahävikin määrää omassa kotitaloudessa. Ruokahävikkiä vähentämällä kasvikset päätyvät biojätteen sijaan suuhun, rahaa säästyy vuositasolla henkilöä kohden keskimäärin 125 euroa ja samalla tulee tehtyä pieni hyvä teko maailmalle.

Tasoita polkua:

➡️  Osta tuoreita kasviksia vain sen verran kuin tarvitset ja suosi lisäksi pakastekasviksia, jotka säilyvät pidempään ja ovat hyvä hätävara.

➡️  Osta leivontaa ja erikoisempaa ruoanlaittoa varten pieniä pakkauksia jauhoja, mausteita ja kastikkeita ja keksi niille käyttöä.

➡️  Tee ennen kauppaan lähtöä puhelimen muistioon lista siitä, mitä jääkaapissa on jo valmiina; tai tee kotona tarkka ostoslista sen ympärille, mitä kotoa löytyy.

Käytä myös pois kotona jo olevaa ruokaa ilman, että ostat aina uutta:

➡️  Syö viikoittain hävikkipäivällinen, jolloin et tee tai osta mitään uutta ruokaa, vaan syöt kuluneiden päivien tähteitä.

➡️  Tee perinteisiä pyttipannutyyppisiä ruokia pannulla tai vaikka ruokaisaa salaattia, johon saa lisättyä melkein mitä vain.

➡️  Käytä luovuutta: tee ylijääneestä kaurapuurosta kauraleipäsiä, pilko ja pakasta mustuvat banaanit ja lisää niitä smoothieen… mitä vain keksit!

Millä keinoilla sä vähennät ruokahävikkiä omassa kotitaloudessa?

Ilmainen kahden päivän ruokavalio rasvanpolttoon

Tuntuuko, että vyötärölle on kertynyt ylimääräistä ja syömisiä pitäisi viilata?

Tällaisia tuloksia saat, kun alat syömään tämän ruokavalion mukaan:

Paina nappia ja lähetän ruokavalion sähköpostiisi heti!

Nämä kirjoitukset saattavat kiinnostaa sinua:

Proteiinirahka sopii satunnaiseen käyttöön
Ruokavinkit

Proteiinirahka ja -patukka: haittaa vai hyötyä?

Proteiinirahka, proteiinipatukka, proteiinivanukas… Kaupoissa riittää erittäin runsaasti valinnanvaraa erilaisiin proteiinituotteisiin. Onko maustettu proteiinirahka tai -patukka terveellinen vaihtoehto välipalaksi? Entä sopivatko ne säännölliseen käyttöön? Lue tästä

Hienoa!

Jätä sähköpostisi, paina nappia ja lähetän -40 % kupongin sinulle

Liittymällä uutiskirjeemme tilaajaksi, saat ensimmäisen ostoksesi edullisemmin

Uutiskirjeen tilaamalla sallit maikkimarjaniemi.fi:n lähettää sinulle viestejä ja vahvistat lukeneesi ja hyväksyvän tietosuojaselosteen.

40 % ALE (1)

Haluatko 40 % alennuksen ensimmäiseen ostokseesi?

Kiitos!

Tarkista sähköpostisi ja löydät alekoodin sieltä.

Jos viestiä ei jostain syystä löydy, tarkista myös roskapostisi.