30 päivän treenihaasteen hinta nousee pian!

päivää
tuntia
minuuttia
sekuntia

Salilla seikkailu vs. systemaattinen treeni

Kiinnostaako sua salihommat, mutta samalla jopa hieman ärsyttää, kun joka paikassa toitotetaan salitreenin tärkeyttä? Vartaloakin se kuulemma muokkaa paljon paremmin kuin lenkkeily. Onko salitreeni oikeasti niin ihmeellisen hyvä juttu kuin puhutaan, ja voiko siitä lopulta oppia tykkäämään?

Mitkä asiat motivoivat muita salille?

Kysyimme asiakkailtamme mikä heitä motivoi salitreenin pariin. Vastauksissa toistuivat treenin tuoma hyvä olo, energisyyden lisääntyminen, kehon muokkaaminen, painonhallinta, itsetunnon kohoaminen, sekä niin sanottu pään nollaus ja positiivinen vaikutus mielialaan. Moni vastaaja kertoi ärsytyksen ja stressin jäävän salille.

Mutta hetkinen! Kyllähän nämä seikat pätevät moniin muihinkin liikuntalajeihin. Vannoutuneena aerobisten liikuntalajien ystävänä eli ns. jumppapirkkona kerron tässä blogipostauksessa oman tarinani siitä, kuinka salitreenistä voi ihan oikeasti alkaa tykätä.

Mikä motivoi kaltaiseni jumppapirkon salille

Olin vähän alle parikymppinen, kun lihaskunnon merkityksestä alettiin mediassa puhua enemmän. Vielä lukion liikuntatunneillakin koko asia herätti minussa lähinnä ärsytystä, sillä lihaskuntoa kyllä mitattiin erilaisin testein, mutta sitä ei millään tavalla harjoiteltu. Oli punnerrustestiä ja pystypunnerrustestiä painoilla ja piti pusertaa mahdollisimman monta. Omassa yläkropassani ei ollut juurikaan voimaa, sillä lempilajini on aina ollut lenkkeily.

Suomessa on perinteisesti kannustettu aerobiseen liikuntaan ja lihaskunnon merkityksestä on puhuttu verrattain lyhyen ajan, noin vuosikymmenen

Opiskelu jatkui ammattikorkeakouluun ja innostuin toden teolla niin juoksemisesta kuin kuntokeskuksen ryhmäliikuntatunneistakin. Kävin innokkaana kaikilla mahdollisilla tunneilla ja otin ohjelmaani myös esimerkiksi kahvakuula- ja lihaskuntojumppatunteja.

Nämä tunnit auttoivat hahmottamaan omaa kroppaa paremmin ja tiedostamaan, missä mitkäkin lihakset suurin piirtein sijaitsevat. Jos tekee ensimmäistä kertaa esimerkiksi selkälihasliikettä, aivan ensimmäisellä kerralla ei välttämättä mene maaliin, vaan hauikset tekevät suuremman työn.

Kuntokeskuksessani sai maksutta saliopastusta sekä ohjelmia, joten minähän tilasin aivan ensimmäisenä yläkroppaa vahvistavan ohjelman. Siinä oli hyvin yksinkertaisia perusliikkeitä, joita kävin tekemässä joskus ryhmäliikunta- tai sisäpyöräilytunnin jälkeen. Saatoin myös juosta puoli tuntia juoksumatolla ja sen jälkeen nostella puntteja toiset puoli tuntia.

Kehitystä tuli yllättävän nopeasti, mikä onkin aloittelijana hauskaa ja motivoivaa – useamman salitreenivuoden jälkeen kehitystä tulee paljon hitaammin!

Salilla voi käydä ilman sen suurempia tavoitteita

Opiskelut päättyivät ja seurasi useampia vuosia ulkomailla reissaten ja töitä tehden. Välillä minulla oli kuntokeskus- tai kuntosalijäsenyyksiä, jos asuin samassa paikassa pidemmän aikaa. Mistään säännöllisestä kuntosalitreenistä ei kuitenkaan voi puhua, vaikka Suomessa ollessani liityin aina salille.

Ajattelin kuitenkin, että jokainen pystypunnerrus on kotiinpäin. Vaikka salitreenejä kertyisi vuodessa vain 20, se on silti 20 kertaa enemmän kuin nolla!

Huomasin motivaationi olevan kuitenkin aika matalalla salitreenin suhteen, ja aerobinen liikunta vei kerta toisensa jälkeen mukanaan. Olin vuosien mittaan saanut jopa kolmijakoisen saliohjelman, jota jaksoin noudattaa ehkä viikon. Suunnitelmat menivät heti sekaisin, jos yksikin kerta jäi välistä. Koska halusin käydä salilla maksimissaan kerran viikossa, valitsin kolmesta ohjelmastani aina käsi-olkapäätreenin. Ei hirveän fiksua, monipuolinen treeni on tärkeää!

Ahaa-elämys 7 vuoden jälkeen: suunnitelmallisuus kannattaa

Aivan ensimmäisestä salitreenistä on nyt reilu 7 vuotta ja vasta tänä vuonna olen päässyt järkevän, systemaattisen treenin pariin! Olen jo pari vuotta käynyt tasaisesti 0-2 kertaa viikossa salilla tehden siellä aina jotakin muistaen Maikin kultaisen säännön: aina jokin veto, työntö, lannesarana jne.

Treeniin tuli siis lopultakin mukaan koko vartalo. Erityisen tärkeää se on nyt, kun en käy ryhmäliikunnassa lihaskuntotunneilla, joissa tehdään lihaskuntojumppaa monipuolisesti.

Aiemmin koko vartalon treenaaminen tuntui mahdottomalta ajatukselta, sillä luulin ettei yksi liike riitä oikein mihinkään ja samaa lihasryhmää pitäisi kuormittaa useammilla eri liikkeillä. Alla olevassa kuvassa näkyy ammoisina aikoina saamani kuuluisa jalkapäiväohjelma, jossa on lukuisia eristäviä liikkeitä.

Monijakoinen saliohjelma ei ole paras vaihtoehto, mikäli salilla ei halua käydä säännöllisesti useita kertoja viikossa

Minulle on paljon mielekkäämpää tehdä esimerkiksi alavartalolle 1-2 tehokasta moninivelliikettä, eikä venkuttaa useita pikkuliikkeitä. En halua viettää salilla puolta päivää, vaan tunti lämmittelyineen on maksimi.

En myöskään halua käydä salilla useammin kuin maksimissaan pari kertaa viikossa, joten yksijakoinen ohjelma on aivan ehdoton. Silloin ei haittaa, jos punttien nostelu jää joskus väliin ja lenkkipolku vie mennessään. Yksijakoinen ohjelma ei myöskään aiheuta niin järkyttäviä lihasjumeja, etteivät koivet taipuisi lenkille moneen päivään!

Motiivini salille ennen ja nyt

Aivan aluksi minua motivoi salille siis lähinnä ulkonäkösyyt, nykyään terveys. Salitreeni tukee oivallisesti muita harrastuksia, sillä esimerkiksi juoksu vaatii aivan ehdottomasti rinnalleen lihaskuntotreeniä!

Teen istumatyötä, joka jäykistää ja kangistaa jo alle kolmekymppistä. Ajattelen, että on helpompaa ennakoida erilaisia vaivoja ja esimerkiksi niska-hartiaseudun kärsimyksiltä olenkin onnekseni välttynyt.

En ole hetkeen harrastanut lainkaan ryhmäliikuntaa, mutta edelleen kyllä menisin mielelläni jumppaan silloin tällöin. Perinteinen lihaskuntojumppatunti ei mitenkään korvaa salitreeniä, mutta on mielestäni hyvä vaihtoehto silloin, jos on esimerkiksi väsynyt tai liian laiskalla tuulella tekemään mitään ilman että joku käskyttää salin etuosassa! Monilla saleilla hintaan kuuluu myös ryhmäliikuntatunnit, joten miksipä ei hyödyntäisi koko tarjontaa ja hakisi sillä tavoin liikkumiseen vaihtelua ja mielekkyyttä.

Salilla ei siis välttämättä tarvitse noudattaa ohjelmaa tai käydä siellä säännöllisesti, vaan silloin tällöin fiilispohjalta on sekin parempi kuin ei ollenkaan! Jos kuitenkin haluat kunnon tuloksia ja parhaan mahdollisen vastineen salilla viettämällesi ajalle, lukaise eteenpäin.

Hyvä kuntosaliohjelma, näkyviä tuloksia

Jos sinulla on aikaa käydä salilla esimerkiksi 2-3 kertaa viikossa, silloin on hyvä treenata koko kroppa kerralla. Tällöin lihakset kuormittuvat riittävän usein, ja palautuminen on nopeampaa.

Hyvä kuntosaliohjelma joustaa aikataulusi mukaan, kehittää koko kehosi lihaskuntoa ja on turvallinen ja mukava tehdä. Treeniohjelma on hyvä vaihtaa 4-5 viikon välein, jotta hyvä kehitystahti pysyy yllä, ja mielikin virkistyy.

Jos käyt salilla 2-3 kertaa viikossa, on hyvä treenata koko kroppa kerralla

Vahva nainen: Lihaskunto – nousujohteinen saliohjelma (nappaa 50% alekoodi!)

Vahva nainen: Lihaskunto on kuntosaliohjelma, joka soveltuu sinulle, jos olet jo treenannut jonkin verran salilla ja perusliikkeet ovat hallussa. Jos tavoitteenasi on kiinteytyä, parantaa lihaskuntoasi ja tuntea olosi vahvaksi ja itsevarmaksi, tämä ohjelma on tehty sinulle.

Valmennuksessa saat 4 koko kehon kuntosaliohjelmaa yhteensä 8 viikon ajalle. Näistä kahta ensimmäistä vuorotellaan ensimmäisen kuukauden ajan ja kahta jälkimmäistä toisen kuukauden ajan. Tällä tavoin varmistat, että kehitystä tapahtuu optimaalisesti.

Blogin lukijana saat kuntosaliohjelman 50% alennuksella syöttämällä kassalla kuponkikoodin.

Alekoodisi on: LIHAS50

Klikkaa ja lue lisää Vahva nainen: Lihaskunto -kuntosaliohjelmasta

Saat myös vaihtoehtoliikkeet, joiden avulla voit soveltaa treenejä esimerkiksi eri kuntosaleille, joissa on erilaisia laitteita. Vaihtoehtoliikkeet ja soveltamisohjeet soveltuvat myös niihin päiviin, jolloin olet väsynyt eikä raskaan treenin tekeminen ole järkevää. Tällaisinakin päivinä on hyvä tehdä kevyttä ja ylläpitävää treeniä, sillä harjoittelu parantaa mm. unen laatua ja stressinhallintaa.

Vahva nainen: Lihaskunto -kuntosaliohjelma pitää sisällään myös tietoiskuja ravinnosta, palautumisesta ja motivaatiosta, dynaamiset lämmittelyohjeet ja salitreenin tekniikkapajan.

Jos haluat pitää huolta itsestäsi, parantaa lihaskuntoasi ja kiinteytyä, kannattaa lukea lisää tästä kuntosaliohjelmasta.

Toimi näin:
1. Klikkaa tästä kauppaan ja tutustu saliohjelmaan
2. Lisää treenipaketti ostoskoriin
3. Syötä kassalla kuponkikoodisi LIHAS50
4. Pääset treeneihin heti käsiksi

Alekoodisi on: LIHAS50

Klikkaa ja lue lisää Vahva nainen: Lihaskunto -kuntosaliohjelmasta

Valmennukseen on osallistunut jo yli 600 tyytyväistä naista! Olen varma, että saat näkyviä tuloksia tällä treenipaketilla, mutta voit myös testata ja päättää itse: treeniohjelmalla on 100% tyytyväisyystakuu! Voit siis testata sitä rauhassa 14 päivän ajan, jos et ole tyytyväinen, saat rahasi takaisin.

Nappaa tämä saliohjelma nyt 50% alennushinnalla ja tule mukaan heti. Nähdään treeneissä!


Ilmainen koko kehon kuntosaliohjelma

Haluatko uuden kuntosaliohjelman?

Ilmainen kuntosalitreeni sisältää

Paina nappia ja lähetän kuntosaliohjelman sähköpostiisi heti.

Nämä kirjoitukset saattavat kiinnostaa sinua:

Proteiinirahka sopii satunnaiseen käyttöön
Ruokavinkit

Proteiinirahka ja -patukka: haittaa vai hyötyä?

Proteiinirahka, proteiinipatukka, proteiinivanukas… Kaupoissa riittää erittäin runsaasti valinnanvaraa erilaisiin proteiinituotteisiin. Onko maustettu proteiinirahka tai -patukka terveellinen vaihtoehto välipalaksi? Entä sopivatko ne säännölliseen käyttöön? Lue tästä

Hienoa!

Jätä sähköpostisi, paina nappia ja lähetän -40 % kupongin sinulle

Liittymällä uutiskirjeemme tilaajaksi, saat ensimmäisen ostoksesi edullisemmin

Uutiskirjeen tilaamalla sallit maikkimarjaniemi.fi:n lähettää sinulle viestejä ja vahvistat lukeneesi ja hyväksyvän tietosuojaselosteen.

40 % ALE (1)

Haluatko 40 % alennuksen ensimmäiseen ostokseesi?

Kiitos!

Tarkista sähköpostisi ja löydät alekoodin sieltä.

Jos viestiä ei jostain syystä löydy, tarkista myös roskapostisi.