Kuulutko siihen porukkaan, joka nauttii ryhmäliikunnasta, jooga- tai tanssitunneista, tai muusta ohjatusta liikunnasta? Tykkäätkö mennä salille tekemään treenin, mutta kun salille ei pääse, treenaaminen kotona tuntuu hieman nihkeältä ajatukselta?

Kotona ei ole oikein tilaa, matto pitäisi kääriä alta pois tai huonekaluja siirtää, lapset tai perheenjäsenet saattavat häiritä, pelottaa kolhia parkettilattiaa painoilla… sitä paitsi kotona tulee aina keskeytyksiä, kun puhelin soi tai joku vaatii jotakin.

Treenikassia ei tarvitse pakata, kun treeni tapahtuu kotona

Et ole ainoa, joka tuskailee näiden ajatusten kanssa. Poikkeukselliset olot loppuvat aikanaan, mutta siihen saakka on hyvä pitää tavalla tai toisella kiinni säännöllisestä liikunnasta. Monipuolisuuden vuoksi treenikalenterissa on hyvä olla myös lihaskuntotreeniä, joten pelkkä lenkkeily ei oikein riitä.

Napsi vinkit, kuinka löydät treenimotivaation kotona tai ulkona!

1. Aikatauluta treeni kuin tärkeä työtapaaminen

Kotitreenin lisäksi myös lenkkeily onnistuu yhä ja moni innostuukin nyt aloittamaan juoksuharrastuksen. Entä jos on aiemminkin yrittänyt alkaa juosta, mutta aina ne lenkit vaan jää? Mitä tehdä?

Juoksuvalmentaja Tiia Törrö suosittelee laittamaan lenkit kalenteriin, aivan kuten kaikki muutkin tärkeät menot. Silloin lenkitkin ovat kalenterin viikkorytmissä olemassa. Jos arkesi on täyttä, laita jo edellisenä päivänä lenkkivaatteet valmiiksi lenkkipäivän sääennusteen mukaisesti. Näin lenkille on helppo lähteä, kun kaikki tarvittava on jo katsottu valmiiksi.

Treenimotivaatiota lisää treenien merkitseminen kalenteriin muiden tärkeiden menojen sekaan

Jos haluat tehdä kotona esimerkiksi lihaskuntotreeniä, aikatauluta nekin kalenteriin sopiviin kohtiin. Mikäli teet etätöitä kotona, lyhyt treeni mahtuu hyvin vaikkapa lounastauolle. Lounaslenkki voi olla virkistävä poikkeus, mikäli normaalissa arjessa päiväsaikaan treenaaminen ei ole mahdollista.

Lihaskuntotreenit voi tietenkin tehdä myös ulkona raittiissa ilmassa! Kuukaudessa kuntoon -kurssilla treenataan lihaskuntoa myös pihatreeneissä, jotka onnistuvat esimerkiksi puistossa.

Toinen keino madaltaa kynnystä lenkille lähtöön on lähteä sinne töiden jälkeen tai heti aamulla. Ei muuta kuin ne valmiiksi esille laitetut lenkkikamppeet päälle ja ulos! Lyhyillä lenkeillä ei tarvita sen kummempia ruokatarkkauksia, joten esimerkiksi leipä tai puolikas banaani riittää lenkkiä edeltäväksi nopeaksi välipalaksi.

Haluatko treenata kovemmin kuukauden ajan ja polttaa rasvaa terveellisen, maukkaan, mutta tehokkaan ruokavalion avulla? Klikkaa tästä ja tutustu Kuukaudessa kuntoon -valmennukseen.

2. Kokeile treenata eri vuorokaudenaikoina

Jos normaaliolosuhteissa olet tottunut käymään suoraan töiden jälkeen salilla, sama vuorokaudenaika ei välttämättä toimi kotioloissa. Aamutreeni voi toimia hyvin etenkin silloin, jos treenin aloittaminen tuntuu nihkeältä.

Eräs asiakkaamme vinkkaa näin: “Mulla on nyt auttanu kun on karanteeni päällä, että aloitan aamun noilla aamujumpilla. Ei tarvi ajatella erikseen mihin kohtaan päivää sen ajoittaa eikä oo aikaa vetkutella itseään ajatuksesta irti.”

Toinen kotitreeniasiakkaamme suosii myös aamutreeniä: “Miule 10 minuutin aamujumpat oli tie säännölliseen kotitreeniin, tein jumpan aina heti herätessä, 10 min just sopiva aika ja treenit sopivan rentoja tehä puolnukuksissakin… Kuukauden ku noita teki ni alko olla matala kynnys tehä pidempiäkin treenejä.”

Aamutreeni pelastaa myös silloin, jos kotona on hulinaa ja ainoa rauhallinen hetki päivästä on aamu, kun muut vielä nukkuvat.

3. “Pic or didn´t happen”

Tiedätkö ne ihmiset, jotka postaavat jokaisen treenin omaan sosiaaliseen mediaansa? Tehdystä treenistä tulee niin hyvä mieli, että sitä haluaa hehkuttaa muillekin! Jos somen kuvavirrassa näkee hymyileviä kasvoja ja hikisiä suorituksia, se saattaa innostaa itseäkin lähtemään liikkumaan.

Kaikki eivät kuitenkaan koe omakseen someen postailua, eikä tarvitsekaan. Kuukaudessa kuntoon -kurssilla raportoidaan kurssilaisten omassa Facebook-ryhmässä tehdystä treenistä tai muusta päivän hauskasta hyvinvointihaasteesta.

Jokainen tehty treeni tai muu päivän haaste osallistuu arvontaan, eli mitä ahkerammin käyt treenikalenterin treenien kimppuun, sitä parempi mahdollisuus sinulla on voittaa mm. vapaavalintainen valmennus! Mitään raportointipakkoa ei toki kuitenkaan ole, vaan kurssia voi suorittaa myös täysin itsestään ääntä pitämättä.

Kuukaudessa kuntoon -kurssilla myös lihaskuntotreenejä tehdään ulkosalla

4. Hyödynnä kodin neliöt kekseliäästi

Treeni on paljon hankalampi aloittaa, jos ensin pitää käyttää aikaa jumppatilan raivaamiseen. Jos olohuone on aina kuin pommin jäljiltä, sopiva treenitila voi löytyä muualtakin. Toki myös kuntosalille tai ohjatulle tunnille kulkemiseen menee aikaa, joten usein kotona treenaaminen käy loppupeleissä kuitenkin nopeammin. Sopivan treenitilan löytäminen voi vaatia hieman kekseliäisyyttä, mutta se kannattaa!

Asiakkaamme vinkkaa hyödyntämään parvekkeen treenitilana: “Löytyykö parveketta?😊 Me muutettiin muutama kuukausi sitten rivarista kerrostaloon ja parvekkeesta tulee mun treenipaikka kotona 🤗”

Olohuone on suosittu, mutta ei ainoa paikka kotitreenille

Toinen asiakas kertoo näin: “Yksi mun kotitreeni-idoleista jumppaa siinä tilassa, mikä on hänen sänkynsä vieressä. Eli sen verran tilaa että pystyy kääntymään ja mennä makuulle. Se on hänen salinsa, laittaa jumppavaatteet valmiiksi aamua varten ja tekee ensimmäisenä aamulla jumppansa. Tämä sopii hänelle ja korvaavia liikkeitä löytyy. Alku on aina opettelua, vaatii kokeilua, että löytää sen paikan missä saa sen oman treenin kulkeen niin kuin haluaa. Kanssaihmiset oppii myös kun näytät että teet tätä kotona, he kyllä antaa sulle sen tilan ja ajan. Treenaaminen sujuu kotona kun sen mieltää olevan yhtä kotihomma siinä missä suihkussa käyntikin. Mulla on jumpat tulostettu kansioon, sieltä valitsen liikkeet ja alan tekemään miltä itsestä tuntuu. Mä jumppaan keskellä olohuoneetta tai eteisessä ja jos jotakuta häiritsee nii menköön muualle 😀 oon jumpannu myös kylppärissäkin 😁 Ja yks aika klassinen ratkaisu alottamisen ongelmaan “Just do it””

Kuukaudessa kuntoon -valmennus: treenikalenteri ja joustava ruokaohjelma

Tuntuuko sinusta siltä, että olet viime aikoina viettänyt vähän liikaa aikaa sohvalla istuen ja treeni on jäänyt vähemmälle? Tai ehkä käyt salilla, mutta et saa treenistä niin hyviä tuloksia, kuin toivoisit?

Kun treenikalenteri on laadittu valmiiksi eikä sinun tarvitse miettiä, että mitähän tänään jumppaisit, madallat kynnystä treenien aloittamiseen.

Kuukaudessa kuntoon on mukava, mutta tiukka treenijakso ja ravintovalmennus

Kuukaudessa kuntoon on siis selkeä treenikalenteri ja ruokavalio, jonka avulla poltat rasvaa kehosta ja alat nähdä muutokset kehossasi. Rääkkitreenin tai ruokavalion niukisteluun ei silti tarvitse ryhtyä, vaan tuloksia tulee mukavalla treeniohjelmalla ja terveellisellä, herkullisella ruoalla.

Millainen treenikalenteri ja treeniohjeet? Saat jokapäiväisen lukujärjestyksen, jonka avulla treenaat kroppaa kiinteämmäksi ja vahvemmaksi, kehonhuoltoa ja venyttelyä unohtamatta. Valmennukseen sisältyvät monipuoliset treeniohjeet: lihaskuntotreenit, HIIT, perus- ja kestävyyskuntotreeenit ja kehonhuoltoharjoitukset.

Entä mitä valmennuksessa syödään? Ruokavalio-ohjeiden avulla noudatat terveellisen syömisen periaatteita helpon kämmenmallin avulla. Saat ohjeet myös mealpreppaukseen eli ruokien etukäteisvalmisteluun. Valmennuksen reseptejä voit käyttää sellaisenaan tai muuntaa omaan ruokavalioosi sopivaksi.

Pääset valmennukseen nyt 50 euron alennuksella – mutta ale PÄÄTTYY jo maanantaina 26.4. Sen jälkeen hinta nousee. Valmennus alkaa 26.4.

>> Klikkaa ja tutustu Kuukaudessa kuntoon -valmennukseen – ale PÄÄTTYY maanantaina 26.4.


Leave a Reply

Your email address will not be published.