fbpx

Black Friday -superale on käynnissä ja saat valikoidut kurssit ja tuotteet jopa -70% alennuksella

päivää
tuntia
minuuttia
sekuntia

Näin saat kiinteän keskivartalon

Tavoitteletko kiinteämpää keskivartaloa? Sporttinen keskivartalo ei ole suinkaan pelkkä ulkonäköasia, sillä vahvat vatsalihakset tukevat selkää, lannerankaa sekä sisäelimiä. Kunnossa oleva keskikroppa tukee kaikkea liikkumista ja myös kehonhallintaa.

Kiinteän ja vahvan keskivartalon tavoittelu on siis myös tärkeä osa hyvinvointia. Monet saattavat ajatella, että vyötärön alueen rasvanpoltto ja lihasten vahvistaminen vaatii paljon vatsarutistuksia ja tarkkaa kitudieettiä, mutta oikeasti tulokset tulevat keskittymällä aivan perusasioihin.

Nappaa tästä vinkit kiinteän keskivartalon saamiseen!

1. Nuku riittävästi

Uni on koko aineenvaihdunnan kapellimestari: se säätelee nälän- ja kylläisydentunnetta, edistää tai hidastaa rasvanpolttoa sekä lihasmassan rakentamista sekä tiedostamattoman arkisen liikkeen määrää.

Kun kehosi saa riittävästi laadukasta unta, se polttaa helpommin rasvaa, liikunnan harrastaminen kiinnostaa, ja mielialakin on parempi. Riittämätön lepo taas estää rasvanpolttoa ja kerryttää rasvaa etenkin vyötärölle. Myös näläntunne ja herkkuhimo vahvistuvat univajeessa. Siksi on hyvin tärkeää pitää huolta riittävästä ja laadukkaasta unesta!

Jotta nukkuisit tarpeeksi, on tärkeää järjestää illat niin että pääset rauhoittumaan ajoissa nukkumaanmenoa varten. Pohdi mikä iltarutiini rauhoittaisi vireystilaasi. Se voi olla esimerkiksi venyttelyä, neulomista, kaunokirjallisuuden lukemista, äänikirjan tai rauhallisen musiikin kuuntelua tai vaikkapa hengitysharjoitusten tekemistä.

Rauhoita iltasi sinua rauhoittavien iltarutiinien avulla.

Jätä virittävät älylaitteet pois käytöstä viimeistään tunti ennen nukkumaanmenoa. Hämärrä illan tullen myös kotisi valaistusta, jotta se matkisi auringonlaskun tapaan valon luontaista vaihtelua.

2. Syö fiksusti ja sopivasti

Rasvanpoltossa ruokavaliolla on suurin merkitys. Sopivan pieni energiavaje on edellytys rasvan palamiselle, eli ruokavalion tulee olla kunnossa mikäli kiinteytymistä havittelee.

Aktiivisen aineenvaihdunnan, rasvanpolton ja kiinteytymisen näkökulmasta avainasemassa on riittävä proteiinin saanti. Rasvaa poltettaessa riittävä proteiinin saanti säästää lihaskudosta ja kun lisäksi treenataan lihaskuntoa, kiinteydyt tehokkaammin. Sisällytä siis jokaiselle aterialle erillinen proteiinin lähde, kuten kalaa, lihaa, kananmunia, raejuustoa tai jotakin kasviproteiinin lähdettä.

Vaikka hiilihydraateista usein kannattaakin hiukan nipistää, jotta päästään rasvanpolton vaatimille miinuskaloreille, liian vähäinen hiilihydraattien syöminen pidemmän aikaa johtaa siihen, että treenitehot tippuvat, olo on vetämätön ja myös arkiaktiivisuus vähenee kuin varkain. Nämä kaikki ovat ainoastaan negatiivisia asioita rasvanpolton näkökulmasta.

Kokoa ateriasi vihannesten, juuresten ja/tai marjojen ympärille, huolehdi proteiinista ja hyvistä rasvanlähteistä ja täydennä annosta oman energiantarpeen mukaan vielä kuitupitoisilla lisähiilihydraateilla.

Kiinteä keho tarvitsee myös hiilihydraatteja. Ota ne kuitenkin järkevistä lähteistä ja suosi ensisijaisesti marjoja, juureksia, palkokasveja, kohtuudella hedelmiä ja pieniä määriä täysjyväisiä viljatuotteita.

Kokoa ateriasi vihannesten, juuresten ja/tai marjojen ympärille, huolehdi proteiinista ja hyvistä rasvanlähteistä ja täydennä annosta oman energiantarpeen mukaan vielä kuitupitoisilla lisähiilihydraateilla. Etenkin treenin jälkeen syöty, hieman enemmän hiilihydraatteja sisältävä ateria täyttää lihasten varastot tehokkaasti ja valmistaa sinut taas uuteen tehokkaaseen, rasvanpolttoa buustaavaan treeniin.

Huom! Rasvanpoltossa on tärkeää muistaa myös se, että liian pitkään jatkunut niukistelu energiansaannin suhteen estää rasvan palamista. Energiavajeessa aineenvaihdunta hidastuu pikkuhiljaa, ja siksi rasvaa voi ja kannattaa polttaa korkeintaan 4-6 kk putkeen.

3. Treenaa toiminnallisesti ja kiinteydy

Pelkkä keskivartalon jumppaaminen ei erityisemmin kiinteytä. Toki hyvä keskivartalon lihaskunto keskivartalossa auttaa pitämään ryhdin pitkänä ja vatsan litteämpänä, mutta rasvanpolttotreeninä se ei ole kovinkaan kummoista.

Kun halutaan treenata kiinteä keskivartalo, tärkeää on koko kehon treeni pelkän vatsalihastreenin sijaan

Miten sitten treenataan vahva ja kiinteä core, jos ei pelkillä lankuilla ja vatsarutistuksilla? Keho tarvitsee tarpeeksi haastavaa treeniä ja sopivasti uusia haasteita, jotta saadaan kehitystä ja tuloksia aikaan. Kun halutaan liikkua niin, että keskivartalo kiinteytyy, tärkeää on koko kehon liikuttaminen.

Jos koko treeni pohjautuu suurten lihasryhmien treenaamiselle ja keskivartalon monipuoliselle harjoittamiselle, niin energiaa kuluu roimasti. Yleensä liikunnan avulla aikaansaatu rasvanpoltto kiinteyttää etenkin keskivartalosta. Koko kropan liikkeiden lisäksi kun vielä ujuttaa treeniin pari täsmäliikettä keskikropalle, on treeni oikein toimiva treeni sporttisen keskikropan saavuttamisessa.

Koko kehon liikuttamisessa keskivartalo osallistuu töihin kuten muussakin elämässä: voima siirtyy arkeen paremmin kuin vaikkapa kuntosalin laitteessa rutistetut, vain vatsalihaksiin eristetyt liikkeet. Samalla jumpasta saa siis muutakin hyötyä ja iloa kuin vain voimakkaamman keskivartalon ja ehkä jossain vaiheessa kivan litteän vatsan.

Me suunnittelimme avuksi Kiinteä core -treeniohjelman, jossa jokainen treeni polttaa kaloreita ja lisäksi samalla parannat kehonhallintaa, liikkuvuutta ja lisää voimaa.

Erityisen tästä ohjelmasta tekee se, että treeneissä käytetään core slidereita eli liukukiekkoja:

Liukukiekkojen kanssa liikkuessa koko kroppa joutuu työskentelemään, vaikka jumppa olisi suunnattu keskivartaloon. Onkin todennäköistä, että huomaat ekojen jumppien jälkeen löytäneesi lihaksia, joita et aikaisemmin tiennyt olevan.

Kiinteä core – haasta lihakset ja tasapaino liukukiekkotreenillä

Keskikropan tehtävä on tukea koko vartaloa ja sen vuoksi tehokkain keskivartalotreeni harjoittaa samalla kehon muitakin lihaksia.

Kiinteä core on nousujohteinen treeniohjelma, jossa tehdään toiminnallista koko kropan treeniä – painottuen kuitenkin keskikroppaan. Valmennuksen harjoituksissa käytetään liukukiekkoja eli core sliders -kiekkoja.

Liukukiekot tuovat treeniin lisähaastetta, sillä joudut keskittymään tasapainoon ja kehonhallintaan enemmän. Sen myötä käytät lihaksiasi enemmän – ja parempi lihasaktivaatio tarkoittaa tehokkaampaa treeniä.

Tämä treeniohjelma sopii sinulle, joka:

  • haluat kiinteyttää vyötäröä ja koko kehoa,
  • haluat tehostaa vähälle jäänyttä keskikropan treeniä,
  • sinulla on jo treenitaustaa ja kaipaat uutta potkua harjoitteluun,
  • haluat parantaa ryhtiä ja haastaa tasapainoasi.

Kiinteä core -valmennuksessa saat 5 viikon nousujohteisen treeniohjelman: joka viikko treenit muuttuvat haastavammaksi, jotta saat optimaalisia tuloksia. Hiki nousee pintaan ja kroppa on koetuksella. Siksi tämä valmennus soveltuukin sellaiselle, joka liikkuu jo nyt säännöllisesti.

Juuri nyt säästät 69 euroa valmennuksen hinnassa – pilottialennus PÄÄTTYY pian, joten kannattaa toimia nopeasti. Valmennuksella on 100 % tyytyväisyystakuu, joten voit testata sitä 14 päivän ajan täysin ilman riskiä. Jos et tykkää, saat rahasi takaisin.

>> Klikkaa ja lue, onko Kiinteä core sinun seuraava treeniohjelmasi (ja hyödynnä pian päättyvä pilottiale)

Nämä kirjoitukset saattavat kiinnostaa sinua:

Elämäntapamuutos

Vältä nämä yleisimmät virheet painonpudotuksessa

Haluaisitko pudottaa painoa, mutta olet sekaisin erilaisten ohjeiden viidakossa? Mitkä painonpudotuskeinot ovat oikeasti toimivia ja terveellisiä? Ei mikään ihme, jos asiassa menee sekaisin, sillä dieettejä