Superale lähestyy! VIP-ryhmässä saat parhaan alen

päivää
tuntia
minuuttia
sekuntia

Näin saat kiinteän keskivartalon

Tavoitteletko kiinteämpää keskivartaloa?

Sporttinen keskivartalo ei ole suinkaan pelkkä ulkonäköasia, sillä vahvat vatsalihakset tukevat selkää, lannerankaa sekä sisäelimiä. Kunnossa oleva keskikroppa tukee kaikkea liikkumista ja myös kehonhallintaa.

Kiinteän ja vahvan keskivartalon tavoittelu on siis myös tärkeä osa hyvinvointia. Monet saattavat ajatella, että vyötärön alueen rasvanpoltto ja lihasten vahvistaminen vaatii paljon vatsarutistuksia ja tarkkaa kitudieettiä, mutta oikeasti tulokset tulevat keskittymällä aivan perusasioihin.

Nappaa tästä vinkit kiinteän keskivartalon saamiseen!

1. Nuku riittävästi

Uni on koko aineenvaihdunnan kapellimestari: se säätelee nälän- ja kylläisydentunnetta, edistää tai hidastaa rasvanpolttoa sekä lihasmassan rakentamista sekä tiedostamattoman arkisen liikkeen määrää.

Kun kehosi saa riittävästi laadukasta unta, se polttaa helpommin rasvaa, liikunnan harrastaminen kiinnostaa, ja mielialakin on parempi. Riittämätön lepo taas estää rasvanpolttoa ja kerryttää rasvaa etenkin vyötärölle.

Myös näläntunne ja herkkuhimo vahvistuvat univajeessa. Siksi on hyvin tärkeää pitää huolta riittävästä ja laadukkaasta unesta!

Jotta nukkuisit tarpeeksi, on tärkeää järjestää illat niin että pääset rauhoittumaan ajoissa nukkumaanmenoa varten. Pohdi mikä iltarutiini rauhoittaisi vireystilaasi.

Se voi olla esimerkiksi venyttelyä, neulomista, kaunokirjallisuuden lukemista, äänikirjan tai rauhallisen musiikin kuuntelua tai vaikkapa hengitysharjoitusten tekemistä.

Rauhoita iltasi sinua rauhoittavien iltarutiinien avulla.

Jätä virittävät älylaitteet pois käytöstä viimeistään tunti ennen nukkumaanmenoa. Hämärrä illan tullen myös kotisi valaistusta, jotta se matkisi auringonlaskun tapaan valon luontaista vaihtelua.

2. Syö fiksusti ja sopivasti

Rasvanpoltossa ruokavaliolla on suurin merkitys. Sopivan pieni energiavaje on edellytys rasvan palamiselle, eli ruokavalion tulee olla kunnossa mikäli kiinteytymistä havittelee.

Aktiivisen aineenvaihdunnan, rasvanpolton ja kiinteytymisen näkökulmasta avainasemassa on riittävä proteiinin saanti. Rasvaa poltettaessa riittävä proteiinin saanti säästää lihaskudosta ja kun lisäksi treenataan lihaskuntoa, kiinteydyt tehokkaammin.

Sisällytä siis jokaiselle aterialle erillinen proteiinin lähde, kuten kalaa, lihaa, kananmunia, raejuustoa tai jotakin kasviproteiinin lähdettä.

Vaikka hiilihydraateista usein kannattaakin hiukan nipistää, jotta päästään rasvanpolton vaatimille miinuskaloreille, liian vähäinen hiilihydraattien syöminen pidemmän aikaa johtaa siihen, että treenitehot tippuvat, olo on vetämätön ja myös arkiaktiivisuus vähenee kuin varkain.

Nämä kaikki ovat ainoastaan negatiivisia asioita rasvanpolton näkökulmasta.

Kokoa ateriasi vihannesten, juuresten ja/tai marjojen ympärille, huolehdi proteiinista ja hyvistä rasvanlähteistä ja täydennä annosta oman energiantarpeen mukaan vielä kuitupitoisilla lisähiilihydraateilla.

Kiinteä keho tarvitsee myös hiilihydraatteja. Ota ne kuitenkin järkevistä lähteistä ja suosi ensisijaisesti marjoja, juureksia, palkokasveja, kohtuudella hedelmiä ja pieniä määriä täysjyväisiä viljatuotteita.

Kokoa ateriasi vihannesten, juuresten ja/tai marjojen ympärille, huolehdi proteiinista ja hyvistä rasvanlähteistä ja täydennä annosta oman energiantarpeen mukaan vielä kuitupitoisilla lisähiilihydraateilla.

Etenkin treenin jälkeen syöty, hieman enemmän hiilihydraatteja sisältävä ateria täyttää lihasten varastot tehokkaasti ja valmistaa sinut taas uuteen tehokkaaseen, rasvanpolttoa buustaavaan treeniin.

Huom! Rasvanpoltossa on tärkeää muistaa myös se, että liian pitkään jatkunut niukistelu energiansaannin suhteen estää rasvan palamista.

Energiavajeessa aineenvaihdunta hidastuu pikkuhiljaa, ja siksi rasvaa voi ja kannattaa polttaa korkeintaan 4-6 kk putkeen.

3. Treenaa toiminnallisesti ja kiinteydy

Pelkkä keskivartalon jumppaaminen ei erityisemmin kiinteytä. Toki hyvä keskivartalon lihaskunto keskivartalossa auttaa pitämään ryhdin pitkänä ja vatsan litteämpänä, mutta rasvanpolttotreeninä se ei ole kovinkaan kummoista.

Kun halutaan treenata kiinteä keskivartalo, tärkeää on koko kehon treeni pelkän vatsalihastreenin sijaan

Miten sitten treenataan vahva ja kiinteä core, jos ei pelkillä lankuilla ja vatsarutistuksilla?

Keho tarvitsee tarpeeksi haastavaa treeniä ja sopivasti uusia haasteita, jotta saadaan kehitystä ja tuloksia aikaan. Kun halutaan liikkua niin, että keskivartalo kiinteytyy, tärkeää on koko kehon liikuttaminen.

Jos koko treeni pohjautuu suurten lihasryhmien treenaamiselle ja keskivartalon monipuoliselle harjoittamiselle, niin energiaa kuluu roimasti. Yleensä liikunnan avulla aikaansaatu rasvanpoltto kiinteyttää etenkin keskivartalosta.

Koko kropan liikkeiden lisäksi kun vielä ujuttaa treeniin pari täsmäliikettä keskikropalle, on treeni oikein toimiva treeni sporttisen keskikropan saavuttamisessa.

Koko kehon liikuttamisessa keskivartalo osallistuu töihin kuten muussakin elämässä: voima siirtyy arkeen paremmin kuin vaikkapa kuntosalin laitteessa rutistetut, vain vatsalihaksiin eristetyt liikkeet.

Samalla jumpasta saa siis muutakin hyötyä ja iloa kuin vain voimakkaamman keskivartalon ja ehkä jossain vaiheessa kivan litteän vatsan.

Me suunnittelimme avuksi Kiinteä core -treeniohjelman, jossa jokainen treeni polttaa kaloreita ja lisäksi samalla parannat kehonhallintaa, liikkuvuutta ja lisää voimaa.

Erityisen tästä ohjelmasta tekee se, että treeneissä käytetään core slidereita eli liukukiekkoja:

Liukukiekkojen kanssa liikkuessa koko kroppa joutuu työskentelemään, vaikka jumppa olisi suunnattu keskivartaloon.

Onkin todennäköistä, että huomaat ekojen jumppien jälkeen löytäneesi lihaksia, joita et aikaisemmin tiennyt olevan.

Kaikki kurssit -60 VIP-alennuksella? Kyllä vain, jos liityt VIP-ryhmään...

SUPERALE on syksyn suurin ale, jolloin kaikki kurssit ja e-kirjat ovat puoleen hintaan. Lisäksi kirjat ja treenivälineet saa alehinnoin.

VIP-ryhmässä pääset shoppailemaan ennen muita ja vieläkin huikeammalla 60 % alennuksella!

Ilmoittautuminen VIP-ryhmään päättyy:

Päivää
Tuntia
Minuuttia
Sekuntia

Nämä kirjoitukset saattavat kiinnostaa sinua:

Hyvinvointi

Superale alkaa 1.8.!

Nyt kannattaa laittaa kalenteriin torstai 1.8., sillä silloin alkaa superale! Superalen aikana kaikki kurssit, ohjelmat ja e-kirjat ovat 50 % alennuksessa. Myös treenivälineet ja kirjat

Elämäntapamuutos

Näin pudotat painoa ilman liikuntaa

Ajatteletko, että painonpudotus on hankalaa, koska se vaatii tiukkaa ruokavaliota ja ankaraa treeniä monta kertaa viikossa? Olet onnellisesti väärässä! Liikunta vaikuttaa painonpudotukseen vain noin 20

Hienoa!

Jätä sähköpostisi, paina nappia ja lähetän -40 % kupongin sinulle

Liittymällä uutiskirjeemme tilaajaksi, saat ensimmäisen ostoksesi edullisemmin

Uutiskirjeen tilaamalla sallit maikkimarjaniemi.fi:n lähettää sinulle viestejä ja vahvistat lukeneesi ja hyväksyvän tietosuojaselosteen.

40 % ALE (1)

Haluatko 40 % alennuksen ensimmäiseen ostokseesi?

Kiitos!

Tarkista sähköpostisi ja löydät alekoodin sieltä.

Jos viestiä ei jostain syystä löydy, tarkista myös roskapostisi.