Black Friday -superale on käynnissä ja saat valikoidut kurssit ja tuotteet jopa -70% alennuksella

päivää
tuntia
minuuttia
sekuntia

Kun paino ei vain putoa, vaikka teet oikeita asioita

Oletko aloittanut elämäntapamuutoksen jokin aika sitten ja noudattanut uusia, parempia tapoja jo jonkin aikaa, mutta vaakalukemalle ei tapahdu mitään?

Tekeekö mieli vetää koko projekti pöntöstä alas, sillä eihän tässä edes laihdu? Ajanhukkaa koko homma! Jatka lukemista, mikäli päätavoitteenasi on pudottaa painoa ja sitä ei ole vielä tai hetkeen tapahtunut.

Maikin mukaan turhautuneet fiilikset ovat yleisiä, jos kehitystä mitataan pelkästään vaa’alla. Kun tähdätään pysyvään painonhallintaan, muutos on suuri ja joskus tavoitteeseen pääseminen vie aikaa, jopa kauankin aikaa!

Pitkäaikaisen painonhallinnan edellyttämiä tapoja ja taitoja on kuitenkin listaksi asti, ja kaikki näiden asioiden suhteen tapahtuva muutos on kehitystä.

Painonpudotuksen paremmat mittarit

On siis tärkeää laskea kehitykseksi muutkin painonpudotukseen liittyvät edistysaskeleet kuin vain itse painon putoaminen. Jos menet nykyään esimerkiksi tavallista aiemmin nukkumaan, olet kehittynyt. Jos koet harvemmin ruokamorkkiksia, tai jos treenitekniikkasi ovat parempia kuin ennen, olet kehittynyt.

Kehitystä on myös se, jos syöt nykyään joka päivä aamiaisen tai 100 grammaa enemmän kasviksia päivässä kuin ennen. Mentaalipuolen kehitykseen kuuluu oman kehon arvostaminen ja siihen suhtautuminen ystävällisesti. Kehitystä on ilman muuta myös arkiaktiivisuuden tai treenin lisääminen tai tehostaminen.

Kaikki nämä asiat vaikuttavat pitkän ajan painonhallintaan ja pysyviin muutoksiin. Maikki käyttää kuppivertausta: kun alat kattaa kuppiin terveellisiä tapoja, kuten kasvisten syömistä, enemmän aktiivisuutta, parempaa unta ja muita hyviä asioita, näitä tapoja pitää lisätä jonkin aikaa ennen kuin kuppi alkaa täyttyä yli äyräiden ja kupin reunan yli näkyy jotain konkreettista.

Näkyviä tuloksia tulee siis ajan myötä, kunhan vain jaksaa sinnikkäästi täyttää kuppia!

Maikki haluaa myös muistuttaa, että jos olet lisännyt lihaskuntoharjoittelua ja syönyt enemmän proteiinia, on todennäköistä, että kiinteä lihasmassasi on kasvanut ja se on huomattavasti tiiviimpää kuin rasvamassa. Vaatekokosi voi siis muuttua pienemmäksi, vaikka paino ei muuttuisikaan hetkeen ollenkaan.

Oletko ikinä ajatellut kehitystä tältä kantilta, vai tuijottanut aina vaakaa tai mittanauhaa?

Nämä kirjoitukset saattavat kiinnostaa sinua:

Elämäntapamuutos

Vältä nämä yleisimmät virheet painonpudotuksessa

Haluaisitko pudottaa painoa, mutta olet sekaisin erilaisten ohjeiden viidakossa? Mitkä painonpudotuskeinot ovat oikeasti toimivia ja terveellisiä? Ei mikään ihme, jos asiassa menee sekaisin, sillä dieettejä