Black Friday -superale on käynnissä ja saat valikoidut kurssit ja tuotteet jopa -70% alennuksella

päivää
tuntia
minuuttia
sekuntia

Kuntosali raskaana: raskausajan treeniohjelma


Onnistuuko kuntosali raskaana? Millainen saliohjelma olisi hyvä raskauden aikana? Tässä blogissa saat vinkin raskausajan treeniohjelmaan.

Vahvat lihakset ja hyvä kehonhallinta helpottavat nivelten hommia, kun painoa kertyy lisää. Voimatreeniä kannattaakin sisällyttää arkeen heti alkuraskaudesta lähtien, olon sallimissa rajoissa toki. Kuntosali raskaana on hyvä idea ja siitä on paljon hyötyä sekä omalle että lapsen hyvinvoinnille, kun kuuntelet omaa kehoa ja vointia.

Raskaana on erityisen tärkeää vahvistaa yläselkää, keskivartaloa ja pakaroita. Nämä lihasryhmät auttavat pitämään ryhdin hyvänä painopisteen muuttuessa. Tuloksena on kehon parempaa kannattelua ja siten toivottavasti vähemmän selkäkipuja.

Tässä yksi ehdotus kuntosalitreenille, jota on mahdollista tehdä vaikka ihan raskauden loppumetreille saakka (oman olon mukaan tietty). Muista hengittää läpi liikkeiden, älä siis vahingossa pidätä hengitystä.

1. Vinopenkkipunnerrus

3 x 10-12

Selällään makoilu tai treenaaminen voi aiheuttaa pahaa oloa 16. raskausviikon jälkeen – mutta ei kaikille. Silti olisi hyvä välttää selällään makoilua viimeistään 28. viikon jälkeen. Penkkipunnerrus onkin helppo vaihtaa mukavammaksi vinopenkillä.

2. Soutu taljassa toispolviseisonnassa

3 x 10-12

Seisominen haara-askeleessa tai toispolviseisonta ovat mainioita lähtökohtia souduille ja työnnöille: keskivartalo joutuu hakemaan stabiliteettia samalla kun ylävartalo tekee töitä ja liikkuu.

3. Offset-kyykky

4 x 10-12

Pitelemällä yhtä kahvakuulaa tai käsipainoa olkapään vieressä saat kyykkyyn todellista toiminnallisuutta: pian kanniskelet lasta yhdellä puolella ja touhuilet muuta toisella kädellä. Keskivartalon on parempi olla valmiiksi stabiili! Jos lonkat kipeytyvät helposti, älä kyykkää ihan alas vaan jätä liikerata hieman vajaaksi. Tee parillinen määrä sarjoja, jotta molemmat puolet saavat yhtä paljon treeniä.

4. Sumo-maastaveto kahvakuulalla

3 x 10-12

Leveähkö haara-asento antaa tilaa kasvavalle vatsalle. Jos liike tuntuu liian epävakaalta, voi liikerataa lyhentää laittamalla kuulan alle korokkeeksi steppilaudan

5. Sivulankku

2 x 15-30 sekuntia

Vatsarutistukset ja lattiaan päin suuntautuvat lankut käyvät aika nopeasti epäkelvoiksi vatsaliikkeiksi raskauden edetessä. Sivulankku on yksi hyvä liike kehittämään keskivartalon vakautta läpi raskauden, sillä haastavuutta on helppo säätää jalkojen asennolla ja kyynärvarren alle asetettavalla korokkeella. Tee kaksi sarjaa kummallakin kyljellä.

Muista, että raskaana ollessa on erityisen tärkeää kuunnella omaa oloa ja vaihtaa pois liikkeet, jotka tuntuvat epämiellyttäviltä tai hallitsemattomilta. Onneksi salin monipuolisilla välineillä voi keksiä paljon vaihtoehtoja liikkeille, ja kotitreenissäkin kuminauha mahdollistaa vaikka mitä!

Klikkaa tästä lukemaan mitä raskausajan liikunnassa kannattaa ottaa huomioon.

Raskausajan liikunta: nappaa treeniohjelma raskauden toiselle kolmannekselle alehinnalla

Saatat olla tilanteessa, jossa haluaisit harrastaa liikuntaa pitääksesi huolta sekä omasta että sikiön terveydestä ja hyvinvoinnista. Saatat kuitenkin olla epävarma siitä, millaista liikuntaa olisi kannattavaa ja turvallista harrastaa.

Raskausaikana kannattaa tehdä myös lihaskuntotreeniä, jotta parannat lihaskuntoasi, vältyt ylimääräisiltä raskauskiloilta ja pidät yllä toimintakykyäsi raskauden aikana ja synnytyksen jälkeen.

Vahva raskaana: Toinen kolmannes on treeniohjelma odottaville äideille, jonka avulla teet lihaskuntoharjoittelua tehokkaasti ja turvallisesti.

Saat kuusi erilaista lihaskuntotreeniä, jotka voit tehdä joko kotona tai kuntosalilla. Kotona treeniä tehdään kehonpainolla ja jumppakuminauhoilla.

Kun tulet mukaan valmennukseen nyt, säästät 50 € hinnassa!

>> Klikkaa ja tutustu Vahva raskaana: Toinen kolmannes -treeniohjelmaan

Näihin tilanteisiin tämä raskaustreeni sopii

Jos tunnistat itsesi seuraavista asioista, tämä treeniohjelma on suunniteltu juuri sinulle:

 • Olet raskaana (ensimmäisellä tai toisella kolmanneksella) ja haluat parantaa lihaskuntoasi.
 • Haluat ehkäistä ylimääräisten raskauskilojen kertymistä ja olla parhaassa mahdollisessa kunnossa.
 • Haluat varmistua treenin turvallisuudesta.
 • Haluat pitää voimatasoja ja kuntoasi yllä turvallisesti ja tehokkaasti.
 • Et ole varma, millaista treeniä raskaana olisi hyvä tehdä ja mitä liikkeitä tulisi vältellä.
 • Haluat ehkäistä kolotuksia ja selkävaivoja.
 • Haluat valmistaustua synnytykseen pysymällä hyvässä kunnossa.
 • Haluat parantaa sokeriaineenvaihduntaa ja ehkäistä raskausajan diabeteksen riskiä (tai jos sinulla on todettu raskausajan diabetes, haluat vähentää insuliinin tarvetta).
 • Haluat lisää virtaa ja puhtia arjen askareisiin – myös lapsen syntymän jälkeen.
 • Haluat parantaa mielialaa ja ehkäistä masennusta, ahdistusta ja stressiä.
 • Haluat ehkäistä turvotusta, suonikohjuja ja ummetusta.
 • Haluat liikkumisella vaikuttaa positiivisesti myös vauvaan.

>> Klikkaa ja tutustu Vahva raskaana: Toinen kolmannes -treeniohjelmaan

Vahva raskaana: Toinen kolmannes on tehty sinulle, jos haluat pitää huolta kunnostasi ja parantaa hyvinvointiasi raskauden aikana. Ohjeet ovat helppoja, joten ei haittaa, vaikka et olisi aiemmin tehnyt lihaskuntotreeniä.

Jos siis haluat ehkäistä ylimääräisten raskauskilojen kertymisen ja kunnon heikkenemisen raskauden aikana ja olla parhaassa mahdollisessa kunnossa vauvan synnyttyä, tule mukaan treeneihin!

Säästät 50 € hinnassa, kun tulet mukaan nyt.

>> Nappaa raskausajan treeni nyt kampanjahinnalla ja säästät 50 €

Nämä kirjoitukset saattavat kiinnostaa sinua:

Elämäntapamuutos

Vältä nämä yleisimmät virheet painonpudotuksessa

Haluaisitko pudottaa painoa, mutta olet sekaisin erilaisten ohjeiden viidakossa? Mitkä painonpudotuskeinot ovat oikeasti toimivia ja terveellisiä? Ei mikään ihme, jos asiassa menee sekaisin, sillä dieettejä