Tehokiinteytys kuukaudessa alkaa pian!

päivää
tuntia
minuuttia
sekuntia

Mitä hyvällä lämmittelyllä saa aikaan?

Laita lämmittelyrutiinisi uusiksi!

Ennen salitreeniä pitää lämmitellä. Moni kuittaa lämmittelyn pelkällä kuntopyörällä polkemisella tai jopa kävelee suoraan penkkipunnerruspaikalle latomaan levyjä tankoon. Jos tunnistat tästä itsesi, suosittelen kokeilemaan vähän monipuolisempaa dynaamista lämmittelyä, jonka ohjeet voit katsoa yllä olevalta videolta.

Tässä on kuusi tärkeää tulosta, jotka hyvä lämmittely saa aikaan:

1. Kehon lämpötilan nostaminen

Kun syke nousee ja veri virtaa lihaksiin, keho valmistautuu treeniin.

Kuntopyörällä polkeminen tai juoksumatolla hölkkäily saa pikku hien pintaan, mutta muutakin tarvitaan.

2. Hermoston herättely

Lämmitellessä viestit aivoista lihaksiin alkavat toimia tehokkaammin, ja lopputuloksena keho on valmiina tuottamaan sähäkästi voimaa treeniliikkeissä. Huolellinen alkulämmittely parantaa suorituskykyä, eli saat voimapotentiaalisi hyvin käyttöön ja paremman treenin tehtyä.

3. Liikkuvuuden parantaminen

Alkulämmittelyssä on hyvä mahdollisuus tehdä lyhyt liikkuvuustreeni, jotta keho pääsisi niihin asentoihin, joihin sen pitäisikin. Syväkyykky on yksi tällainen esimerkkiasento, mutta harvalla se onnistuu ellei kyykkyasennossa istu säännöllisesti. Kun liikkuvuus on kunnossa, treeniliikkeetkin sujuvat turvallisemmin ja tehokkaammin, sillä mitä pitempää liikerataa käyttää, sen parempi on lihasaktivaatio.

4. Asentoaistin aktivointi

Liikuttamalla kehoa monipuolisesti ja hallitusti ajatuksen kanssa asentoaisti herää. Se kertoo, missä asennossa kehon osat ovat toisiinsa nähden peilistä katsomattakin. Tämä taas mahdollistaa paremmat treenitekniikat, kun kehon sisäinen havainnointi on terävänä. Samalla loukkaantumisriski pienenee.

5. Nivelten aineenvaihdunnan kiihdyttäminen

Kun niveliä käyttää toistuvasti niiden ääriasennoissa, niiden aineenvaihdunta kiihtyy ja nivelneste lisääntyy nivelkapseleissa. Näin treeniliikkeet sujuvat kitkattomammin, kivuttomammin ja helpommin.

Dynaamisessa venyttelyssä ääriasennot löytyvät parhaiten.

6. Tukilihasten aktivointi

Kun treenataan isoja liikkeitä isoilla vastuksilla, tukilihakset pitävät huolen siitä, että asennot pysyvät oikeina ja loukkaantumisilta vältytään. Tukilihasten on siis syytä olla valppaina.

Joko vakuutut monipuolisen lämmittelyn hyödystä? Hyvä, klikkaa yllä oleva video päälle ja kokeile dynaamista lämmittelyä vaikka heti! Videon liikkeet toimivat hyvin myös itsenäisenä liikkuvuustreeninä tai taukojumppana.

Tee kutakin videon liikettä ainakin kymmenisen kertaa. Tulet huomaamaan treeni treeniltä, miten liikkuvuutesi paranee pikkuhiljaa.

Julkaistu Maikin Ilta-Sanomat -palstalla: 26.2.2018

Ilmainen koko kehon kuntosaliohjelma

Haluatko uuden kuntosaliohjelman?

Ilmainen kuntosalitreeni sisältää

Paina nappia ja lähetän kuntosaliohjelman sähköpostiisi heti.

Nämä kirjoitukset saattavat kiinnostaa sinua:

Proteiinirahka sopii satunnaiseen käyttöön
Ruokavinkit

Proteiinirahka ja -patukka: haittaa vai hyötyä?

Proteiinirahka, proteiinipatukka, proteiinivanukas… Kaupoissa riittää erittäin runsaasti valinnanvaraa erilaisiin proteiinituotteisiin. Onko maustettu proteiinirahka tai -patukka terveellinen vaihtoehto välipalaksi? Entä sopivatko ne säännölliseen käyttöön? Lue tästä

Hienoa!

Jätä sähköpostisi, paina nappia ja lähetän -40 % kupongin sinulle

Liittymällä uutiskirjeemme tilaajaksi, saat ensimmäisen ostoksesi edullisemmin

Uutiskirjeen tilaamalla sallit maikkimarjaniemi.fi:n lähettää sinulle viestejä ja vahvistat lukeneesi ja hyväksyvän tietosuojaselosteen.

40 % ALE (1)

Haluatko 40 % alennuksen ensimmäiseen ostokseesi?

Kiitos!

Tarkista sähköpostisi ja löydät alekoodin sieltä.

Jos viestiä ei jostain syystä löydy, tarkista myös roskapostisi.