Black Friday -superale on käynnissä ja saat valikoidut kurssit ja tuotteet jopa -70% alennuksella

päivää
tuntia
minuuttia
sekuntia

Näin tehostat rasvanpolttoa syömällä hiilihydraatit oikeaan aikaan

Onko väliä mihin aikaan vuorokaudesta syö hiilihydraatteja? Voiko hiilihydraateilla tehostaa rasvanpolttoa ja parantaa myös unta?

Jos aterioiden kokonaisuus on terveellinen ja tasapainoinen, ei hiilihydraattien ajoituksella ole kovin suurta merkitystä, kunhan ateriarytmi on säännöllinen ja toimii itselle. Hiilihydraattien ajoituksessa voi kuitenkin hieman kikkailla halutessaan, etenkin jos tärkeimmät terveellisen ruokailun perusteet ovat jo hallussa.

Jos haluaa polttaa rasvaa tai pudottaa painoa ilman liikunnan harrastamista, niin silloin täytyy nipistää jostain ruokailusta, jotta kulutus olisi hieman suurempi kuin syöty energiamäärä.

Proteiinista ei kannata tinkiä, sillä keho tarvitsee rakennusaineita ja lihasmassan ylläpito on todella tärkeää. Rasvoista ei voi juurikaan vähentää, sillä niitä tarvitaan normaalin rasva-aineenvaihduntaan.

Tehosta rasvanpolttoa syömällä hiilihydraatit oikeaan aikaan: illalla

Hiilihydraattien määrää voi kuitenkin säätää sopimaan omaan aktiivisuustasoon. Mitä vähemmän liikkuu, sitä vähemmän tarvitsee hiilihydraatteja. 

Jos yhdelle aterialle päivässä haluaa satsata kunnolla hiilareita, niin kyseisen aterian kannattaa olla päivän viimeinen. Hyvälaatuiset hiilarit parantavat unta ja kun on nukkunut hyvin, on paljon helpompi tehdä fiksuja valintoja ruokailun ja liikkumisen suhteen.

Voit kokeilla tällaista menettelyä esimerkiksi niin, että suosit aamupalalla, lounaalla ja päivällisellä enemmänkin marjoja, hedelmiä ja vähäenergisiä juureksia hiilarin lähteenä. Iltaa kohti otat palettiin mukaan viljoja, perunaa tai riisiä. 

Jos alat harrastaa enemmänkin liikuntaa, kannattaa lisätä muillekin aterioille vähän enemmän hiilihydraatteja. Tällä tavoin pysyt hyvin kylläisenä, edistät rasvanpolttoa ja saat silti nukuttua hyvin iltahiilarien avulla.

Nämä kirjoitukset saattavat kiinnostaa sinua:

Elämäntapamuutos

Vältä nämä yleisimmät virheet painonpudotuksessa

Haluaisitko pudottaa painoa, mutta olet sekaisin erilaisten ohjeiden viidakossa? Mitkä painonpudotuskeinot ovat oikeasti toimivia ja terveellisiä? Ei mikään ihme, jos asiassa menee sekaisin, sillä dieettejä