Näin tehostat rasvanpolttoa syömällä hiilihydraatit oikeaan aikaan

Onko väliä mihin aikaan vuorokaudesta syö hiilihydraatteja? Voiko hiilihydraateilla tehostaa rasvanpolttoa ja parantaa myös unta?

Jos aterioiden kokonaisuus on terveellinen ja tasapainoinen, ei hiilihydraattien ajoituksella ole kovin suurta merkitystä, kunhan ateriarytmi on säännöllinen ja toimii itselle. Hiilihydraattien ajoituksessa voi kuitenkin hieman kikkailla halutessaan, etenkin jos tärkeimmät terveellisen ruokailun perusteet ovat jo hallussa.

Jos haluaa polttaa rasvaa tai pudottaa painoa ilman liikunnan harrastamista, niin silloin täytyy nipistää jostain ruokailusta, jotta kulutus olisi hieman suurempi kuin syöty energiamäärä.

Proteiinista ei kannata tinkiä, sillä keho tarvitsee rakennusaineita ja lihasmassan ylläpito on todella tärkeää. Rasvoista ei voi juurikaan vähentää, sillä niitä tarvitaan normaalin rasva-aineenvaihduntaan.

Tehosta rasvanpolttoa syömällä hiilihydraatit oikeaan aikaan: illalla

Hiilihydraattien määrää voi kuitenkin säätää sopimaan omaan aktiivisuustasoon. Mitä vähemmän liikkuu, sitä vähemmän tarvitsee hiilihydraatteja. 

Jos yhdelle aterialle päivässä haluaa satsata kunnolla hiilareita, niin kyseisen aterian kannattaa olla päivän viimeinen. Hyvälaatuiset hiilarit parantavat unta ja kun on nukkunut hyvin, on paljon helpompi tehdä fiksuja valintoja ruokailun ja liikkumisen suhteen.

Voit kokeilla tällaista menettelyä esimerkiksi niin, että suosit aamupalalla, lounaalla ja päivällisellä enemmänkin marjoja, hedelmiä ja vähäenergisiä juureksia hiilarin lähteenä. Iltaa kohti otat palettiin mukaan viljoja, perunaa tai riisiä. 

Jos alat harrastaa enemmänkin liikuntaa, kannattaa lisätä muillekin aterioille vähän enemmän hiilihydraatteja. Tällä tavoin pysyt hyvin kylläisenä, edistät rasvanpolttoa ja saat silti nukuttua hyvin iltahiilarien avulla.

Ilmainen kahden päivän ruokavalio rasvanpolttoon

Tuntuuko, että vyötärölle on kertynyt ylimääräistä ja syömisiä pitäisi viilata?

Tällaisia tuloksia saat, kun alat syömään tämän ruokavalion mukaan:

Paina nappia ja lähetän ruokavalion sähköpostiisi heti!

Nämä kirjoitukset saattavat kiinnostaa sinua:

Proteiinirahka sopii satunnaiseen käyttöön
Ruokavinkit

Proteiinirahka ja -patukka: haittaa vai hyötyä?

Proteiinirahka, proteiinipatukka, proteiinivanukas… Kaupoissa riittää erittäin runsaasti valinnanvaraa erilaisiin proteiinituotteisiin. Onko maustettu proteiinirahka tai -patukka terveellinen vaihtoehto välipalaksi? Entä sopivatko ne säännölliseen käyttöön? Lue tästä

Hienoa!

Jätä sähköpostisi, paina nappia ja lähetän -40 % kupongin sinulle

Liittymällä uutiskirjeemme tilaajaksi, saat ensimmäisen ostoksesi edullisemmin

Uutiskirjeen tilaamalla sallit maikkimarjaniemi.fi:n lähettää sinulle viestejä ja vahvistat lukeneesi ja hyväksyvän tietosuojaselosteen.

40 % ALE (1)

Haluatko 40 % alennuksen ensimmäiseen ostokseesi?

Kiitos!

Tarkista sähköpostisi ja löydät alekoodin sieltä.

Jos viestiä ei jostain syystä löydy, tarkista myös roskapostisi.