Superale lähestyy! VIP-ryhmässä saat parhaan alen

päivää
tuntia
minuuttia
sekuntia

Istu ja nouse -testi

Miten istu ja nouse -testi tehdään ja mitä se kertoo terveydestäsi?

Istu ja nouse -testiä on käytetty ennenaikaisen kuolemanriskin arvioinnissa yli 50-vuotiailla. Sen kehitti 1990-luvulla brasilialainen liikuntalääketieteeseen erikoistuva lääkäri Claudio Gil Araujo.

Hän huomasi, että iäkkäät ihmiset saattoivat läpäistä aerobisen kunnon testit helposti, mutteivät silti kyenneet solmimaan omia kengännauhojaan. Myös muita kunnon osa-alueita oli testattava helposti.

Niinpä syntyi istu ja nouse -testi (SRT), jossa on tarkoituksena yksinkertaisesti istua lattialle ja nousta sieltä ylös. Jujuna on onnistua siinä horjumatta ja ilman käsien tukea.

[et_bloom_inline optin_id=”optin_9″]

Istu ja nouse -testi: maksimipistemäärä 10

Suurin pistemäärä istu ja nouse -testissä on 10, jonka saa täydellisestä suorituksesta: 5 pistettä istumisesta ja 5 pistettä ylösnoususta.

Yksi piste vähennetään joka kerrasta, kun tukea hakee kädellä, käsivarrella tai polvella. Puolikas piste vähennetään jokaisesta tasapainon pettämisestä tai horjumisesta. Jos tulos on kolme pistettä tai vähemmän, kuolemanriski on viisinkertainen seuraavien viiden vuoden aikana yli 50-vuotiailla.

Eksakti tulevaisuutta ennustava kristallipallo testi ei tietenkään ole, mutta se on ainakin osaksi suuntaa-antava. Testi mittaa voimaa, koordinaatiota, notkeutta ja tasapainoa, jotka ovat yleisiä terveyden osatekijöitä.

Jos sait testistä korkeat pisteet, loistavaa! Jos et, voit aloittaa voiman, tasapainon ja liikkuvuuden rakentamisen esimerkiksi tästä askelkyykystä: https://www.facebook.com/maikkimarjaniemipt/videos/1972070023029674/

Katso videolta ohjeet testin suorittamiseen.

No miten meni, onnistuiko istu ja nouse testi helposti?

[et_bloom_inline optin_id=”optin_9″]

Kaikki kurssit -60 VIP-alennuksella? Kyllä vain, jos liityt VIP-ryhmään...

SUPERALE on syksyn suurin ale, jolloin kaikki kurssit ja e-kirjat ovat puoleen hintaan. Lisäksi kirjat ja treenivälineet saa alehinnoin.

VIP-ryhmässä pääset shoppailemaan ennen muita ja vieläkin huikeammalla 60 % alennuksella!

Ilmoittautuminen VIP-ryhmään päättyy:

Päivää
Tuntia
Minuuttia
Sekuntia

Nämä kirjoitukset saattavat kiinnostaa sinua:

Hyvinvointi

Superale alkaa 1.8.!

Nyt kannattaa laittaa kalenteriin torstai 1.8., sillä silloin alkaa superale! Superalen aikana kaikki kurssit, ohjelmat ja e-kirjat ovat 50 % alennuksessa. Myös treenivälineet ja kirjat

Elämäntapamuutos

Näin pudotat painoa ilman liikuntaa

Ajatteletko, että painonpudotus on hankalaa, koska se vaatii tiukkaa ruokavaliota ja ankaraa treeniä monta kertaa viikossa? Olet onnellisesti väärässä! Liikunta vaikuttaa painonpudotukseen vain noin 20

Hienoa!

Jätä sähköpostisi, paina nappia ja lähetän -40 % kupongin sinulle

Liittymällä uutiskirjeemme tilaajaksi, saat ensimmäisen ostoksesi edullisemmin

Uutiskirjeen tilaamalla sallit maikkimarjaniemi.fi:n lähettää sinulle viestejä ja vahvistat lukeneesi ja hyväksyvän tietosuojaselosteen.

40 % ALE (1)

Haluatko 40 % alennuksen ensimmäiseen ostokseesi?

Kiitos!

Tarkista sähköpostisi ja löydät alekoodin sieltä.

Jos viestiä ei jostain syystä löydy, tarkista myös roskapostisi.