Black Friday -superale on käynnissä ja saat valikoidut kurssit ja tuotteet jopa -70% alennuksella

päivää
tuntia
minuuttia
sekuntia

Istu ja nouse -testi

Miten istu ja nouse -testi tehdään ja mitä se kertoo terveydestäsi?

Istu ja nouse -testiä on käytetty ennenaikaisen kuolemanriskin arvioinnissa yli 50-vuotiailla. Sen kehitti 1990-luvulla brasilialainen liikuntalääketieteeseen erikoistuva lääkäri Claudio Gil Araujo.

Hän huomasi, että iäkkäät ihmiset saattoivat läpäistä aerobisen kunnon testit helposti, mutteivät silti kyenneet solmimaan omia kengännauhojaan. Myös muita kunnon osa-alueita oli testattava helposti.

Niinpä syntyi istu ja nouse -testi (SRT), jossa on tarkoituksena yksinkertaisesti istua lattialle ja nousta sieltä ylös. Jujuna on onnistua siinä horjumatta ja ilman käsien tukea.

[et_bloom_inline optin_id=”optin_9″]

Istu ja nouse -testi: maksimipistemäärä 10

Suurin pistemäärä istu ja nouse -testissä on 10, jonka saa täydellisestä suorituksesta: 5 pistettä istumisesta ja 5 pistettä ylösnoususta.

Yksi piste vähennetään joka kerrasta, kun tukea hakee kädellä, käsivarrella tai polvella. Puolikas piste vähennetään jokaisesta tasapainon pettämisestä tai horjumisesta. Jos tulos on kolme pistettä tai vähemmän, kuolemanriski on viisinkertainen seuraavien viiden vuoden aikana yli 50-vuotiailla.

Eksakti tulevaisuutta ennustava kristallipallo testi ei tietenkään ole, mutta se on ainakin osaksi suuntaa-antava. Testi mittaa voimaa, koordinaatiota, notkeutta ja tasapainoa, jotka ovat yleisiä terveyden osatekijöitä.

Jos sait testistä korkeat pisteet, loistavaa! Jos et, voit aloittaa voiman, tasapainon ja liikkuvuuden rakentamisen esimerkiksi tästä askelkyykystä: https://www.facebook.com/maikkimarjaniemipt/videos/1972070023029674/

Katso videolta ohjeet testin suorittamiseen.

No miten meni, onnistuiko istu ja nouse testi helposti?

[et_bloom_inline optin_id=”optin_9″]

Nämä kirjoitukset saattavat kiinnostaa sinua:

Elämäntapamuutos

Vältä nämä yleisimmät virheet painonpudotuksessa

Haluaisitko pudottaa painoa, mutta olet sekaisin erilaisten ohjeiden viidakossa? Mitkä painonpudotuskeinot ovat oikeasti toimivia ja terveellisiä? Ei mikään ihme, jos asiassa menee sekaisin, sillä dieettejä