Superale lähestyy! VIP-ryhmässä saat parhaan alen

päivää
tuntia
minuuttia
sekuntia

Näin saat tuloksia salitreenillä tai kotitreenillä

Lihaskunnon tärkeydestä puhutaan paljon, eikä lihaskuntotreeni ole suinkaan pelkkä urheilulliseen ulkonäköön liittyvä asia. Lihaskuntoharjoittelulla on useita erilaisia hyötyjä omaan terveyteen.

Liikunnanohjaaja Sohvin mukaan säännöllinen, itselle sopiva lihaskuntoharjoittelu ylläpitää ja kehittää kehon lihasvoimaa, mikä on tarpeellista sekä nykyhetken arjen toiminnoista selviämiseen että toimintakyvyn turvaamiseen myös tulevaisuudessa. Kun lihaskunto on hyvä, esimerkiksi lasten nostaminen, kauppakassien kantaminen, pihatyöt ja siivoaminen hoituvat kevyesti.

Lihaskuntoharjoittelu on tarpeellista sekä nykyhetken arjen toiminnoista selviämiseen että toimintakyvyn turvaamiseen myös tulevaisuudessa

Treenaa lihaskuntoa, vältä kivut

Kun pidät huolta kokonaisvaltaisesti kehosi lihaskunnosta, huolehdit myös tuki- ja liikuntaelimistön kunnosta ja hyvästä ryhdistä. Heikot lihakset altistavat kehosi ja nivelesi erilaisille virheasennoille, joista puolestaan voi aiheutua harmittavaa kuormitusta ja kipuilua kroppaan.

Maikin mukaan naisilla lihasmassa alkaa vähentyä jo 30 ikävuoden jälkeen. Suunnilleen samassa iässä voi alkaa tulla myös heikosta lihaskunnosta johtuvaa kipuilua, kuten selkäkipua ja niska- ja hartiavaivoja, mikäli lihaskuntoa ei harjoita riittävän usein ja riittävän suurella vastuksella.

Sata syytä treenata lihaskuntoa

Lihaskunnosta huolehtiminen on siis tärkeää yleensäkin kehosi toimintakyvyn tukemiseksi, mutta myös esimerkiksi tasapainosi kannalta kaatumisten ehkäisyssä.

Sohvi muistuttaa, että lihaskuntoharjoittelu auttaa huolehtimaan myös tuki- ja liikuntaelimistön kunnosta ja ryhdin kannattelusta. Jos suurimman osan päivästä viettää lysähtäneessä, eteenpäin kumartuneessa ryhdissä, voi siitä aiheutua niska-hartiaseudun lihasjumeja etenkin istumatyöläisellä. Kehon lysähtänyt asento voi haitata jopa suoliston hyvinvointia.

Työperäisiä lihaskipuja? Lihaskuntotreeni voi tuoda hierontaa paremman avun

Lihaskuntoharjoittelulla vahvistat kehoasi ja ehkäiset lihasten jumiutumista ja kipuilua. Ylävartalon säännöllinen lihaskuntoharjoittelu voi auttaa ehkäisemään niska-hartiaseudun jäykkyyksiä, sillä lihasten vahvistuessa ja niitä harjoittaessasi aineenvaihdunta ja verenkierto ylävartalossa paranevat.

Keskivartalon lihasten vahvuus auttaa sinua vähentämään ja välttämään selkäkipuja ja -vammoja. Vahvat lihakset alavartalossa auttavat meitä lukuisissa arjen toiminnoissa, ja toimivien jalkalihasten avulla pääsemme ikääntyessäkin nousemaan helposti itsenäisesti ylös vaikkapa sängystä!

Vahvat lihakset parantavat myös suorituskykyäsi muissakin liikuntasuorituksissa, ja helpottavat suoriutumaan arjen haasteista vaivattomammin. Esimerkiksi juoksijan tai sauvakävelijän ei missään tapauksessa kannata vain juosta tai kävellä, vaan huolehtia myös lihaskuntotreenistä.

Vahvat lihakset parantavat myös suorituskykyäsi muissakin liikuntasuorituksissa

Hyvän lihaskunnon myötä myös esimerkiksi pyöräily sujuu kevyemmin ja portaiden nouseminen ylös ei tunnu tuskalliselta. Vahvoilla lihaksilla myös nostamiset ja raskaat siirtelyt arjen eri askareissa sujuvat kevyemmin.

Myös muodokkaan ulkonäön tavoittelu on täysin hyväksyttävä syy treenata lihaskuntoa. Kukapa ei ilahtuisi kapeammasta vyötäröstä tai pyöreämmistä olkapäistä!

Nousujohteisella ohjelmalla saa tuloksia nopeasti

Monijakoinen saliohjelma käsi-, jalka- ja selkäpäivineen ei ole Maikin mukaan paras vaihtoehto, mikäli salilla ei halua käydä säännöllisesti useita kertoja viikossa. Suurin osa tavallisista naisista ehtii käydä salilla tai treenata lihaskuntoa noin kaksi kertaa viikossa. Tällöin aikaa jää myös palautumiselle ja muille harrastuksille.

Moni treenaa lihaskuntoaan kotona, kun salille ei voi tai pysty menemään. Perinteinen lihaskuntotreeni kotona taas sisältää yleensä lukuisia toistoja, hikeä ja hyvää mieltä. Mitä vikaa siinä on? Ei tavallaan mitään, sillä kaikki liikunta ja jumppaaminen on ilman muuta hyvä asia!

Jos kuitenkin käytät aikaa kotitreeniin ja haluat sillä parhaita mahdollisia tuloksia, treenin kannattaa olla kehittävä ja monipuolinen, sekä nousujohteisesti suunniteltu. Maikin mukaan näin tulee enemmän tuloksia kuin perusjumpalla, joka usein menee aika lailla saman tutun kaavan mukaan ja kaikki lihasryhmät eivät välttämättä saa harjoitusta.

Vaihtuvalla ohjelmalla kehitys ei tyssää

Vahva nainen: Lihaskunto -salitreeneissä sekä Vahva nainen: Vahva kotona -kotitreeneissä ensimmäiset 4–6 viikkoa treenataan ensimmäisen vaiheen treeneillä, eli vuorotellaan treenejä 1A ja 1B. Kun olet saanut nämä päätökseen, vaihdetaan ohjelmiin 2A- ja 2B-treeniohjelmiin. Liian kauan samaa lihaskuntojumppaa ei kannata tehdä, sillä keho tottuu nopeasti samanlaiseen treeniin ja kehitys tyssää.

Kehittävä lihaskuntotreeni on nousujohteinen, säännöllinen ja riittävän haastava

Kehittävän lihaskuntotreenin punainen lanka on nimenomaan nousujohteisuus. Lisäksi tärkeää on treenin riittävä haastavuus. Lihas ei onneksi tiedä, treenaatko sitä kotona kehonpainolla vai kuntosalilla lisäpainoilla tai laitteilla. Lihasmassaa ja -voimaa voi Maikin mukaan mainiosti siis kehittää kotonakin, kunhan käytössä on tarpeeksi suuri kuormitus.

Kotona pitää siis löytää sellaiset liikkeet, jotta lihakset saavat tarpeeksi suuren kuormituksen, jotta ne voivat kehittyä vahvemmiksi. Salilla tämä onnistuu helposti erilaisten laitteiden ja painojen avulla.

Entä jos aina ei pääse salille

Aina ei ole mahdollista päästä salille säännöllisesti, tai sali sijaitsee yksinkertaisesti liian kaukana tai haastavan matkan päässä. Myös kiireinen elämäntilanne, lapset tai esimerkiksi vuorotyö voivat estää säännöllisten kuntosalilla käymisen. Tämän vuoksi on näppärää, kun nousujohteisen lihaskuntotreenin voi tehdä myös kotona.

Parempi lihaskunto, kiinteämpi keho: nappaa treeniohjelma 50 € alennuksella!

Haluatko muokata kehoa kiinteämmäksi ja vahvemmaksi? Tiesitkö, että kun lihaskuntosi paranee, jaksat paremmin myös arjen askareissa ja stressinsietokykysi paranee?

Jos haluat vahvan kehon, mutta et halua viettää kaikkea arvokasta vapaa-aikaasi salilla, kannattaa tutustua Vahva nainen: Lihaskunto -saliohjelmaan. Valmennuksessa saat näkyviä, konkreettisia tuloksia treenaamalla salilla vain 2-3 kertaa viikossa, noin tunnin kerrallaan.

Jos haluat tuntea olosi vahvemmaksi ja saada kiinteämmän kropan, kannattaa napata Vahva nainen: Lihaskunto -saliohjelma nyt 50 € alennuksella ja 100 % tyytyväisyystakuulla! Sinulla ei siis ole lainkaan riskiä lähteä mukaan.

>>Klikkaa ja tule mukaan valmennukseen: alennus päättyy pian, joten toimi nopeasti

Jos et aina pääse salille ja aikataulusi on kiireinen, voit napata nyt todella huimalla alennuksella Vahva nainen: Lihaskunto -saliohjelman SEKÄ Vahva kotona -kotitreeniohjelman yhdessä pakettihintaan!

Näissä valmennuksissa on samanlainen jaksotus ja rakenne, joten ne tukevat toisiaan erityisen hyvin. Näin varmistat todella tuloksellisen ja tehokkaan jatkumon treenille sekä kotona että kuntosalilla.

>Toimi nopeasti ja nappaa kaksi valmennus pakettina: pääset mukaan 109 € alennuksella ja 100% tyytyväisyystakuulla

Kaikki kurssit -60 VIP-alennuksella? Kyllä vain, jos liityt VIP-ryhmään...

SUPERALE on syksyn suurin ale, jolloin kaikki kurssit ja e-kirjat ovat puoleen hintaan. Lisäksi kirjat ja treenivälineet saa alehinnoin.

VIP-ryhmässä pääset shoppailemaan ennen muita ja vieläkin huikeammalla 60 % alennuksella!

Ilmoittautuminen VIP-ryhmään päättyy:

Päivää
Tuntia
Minuuttia
Sekuntia

Nämä kirjoitukset saattavat kiinnostaa sinua:

Hyvinvointi

Superale alkaa 1.8.!

Nyt kannattaa laittaa kalenteriin torstai 1.8., sillä silloin alkaa superale! Superalen aikana kaikki kurssit, ohjelmat ja e-kirjat ovat 50 % alennuksessa. Myös treenivälineet ja kirjat

Elämäntapamuutos

Näin pudotat painoa ilman liikuntaa

Ajatteletko, että painonpudotus on hankalaa, koska se vaatii tiukkaa ruokavaliota ja ankaraa treeniä monta kertaa viikossa? Olet onnellisesti väärässä! Liikunta vaikuttaa painonpudotukseen vain noin 20

Hienoa!

Jätä sähköpostisi, paina nappia ja lähetän -40 % kupongin sinulle

Liittymällä uutiskirjeemme tilaajaksi, saat ensimmäisen ostoksesi edullisemmin

Uutiskirjeen tilaamalla sallit maikkimarjaniemi.fi:n lähettää sinulle viestejä ja vahvistat lukeneesi ja hyväksyvän tietosuojaselosteen.

40 % ALE (1)

Haluatko 40 % alennuksen ensimmäiseen ostokseesi?

Kiitos!

Tarkista sähköpostisi ja löydät alekoodin sieltä.

Jos viestiä ei jostain syystä löydy, tarkista myös roskapostisi.