Mitä tehdä, jos ei tykkää liikunnasta?

Kuulutko siihen porukkaan, joka ei vain kerta kaikkiaan tykkää liikunnasta: et löydä sitä liikunnan iloa, josta muut puhuvat?

Et ole yksin: todella moni muukin kokee samoin tai ajattelee, ettei ole vielä löytänyt omaa lajiaan. Kuitenkin kaikki tietävät, että terveyden kannalta olisi todella tärkeää liikkua, joten mitä tehdä, jos liikkuminen itsessään ei innosta?

Sen lisäksi, että liikkua voi siksi, että se on hauskaa ja antoisaa puuhaa, liikkua voi aivan yhtä hyvin siksi, että sen avulla voi esimerkiksi parantaa terveyttä ja vähentää stressiä, jaksaa paremmin arjessa ja olla energisempi tai vaikka pudottaa painoa ja muokata kehoa. Kaikilta meiltä löytyy varmasti jokin syy, miksi liikkuminen lopulta onkin se ”oma juttu”: jos ei itsessään, niin välinearvona.

Kun oman motivaationlähteen löytää, on helpompaa luoda liikunnasta rutiini. Harvalle esimerkiksi hampaiden harjaus on intohimon kohde, vaan siitä on tullut tehtyä rutiini, koska halutaan huolehtia omasta hammashygieniasta. Samalla tavalla voi suhtautua liikuntaan.

➡️  Päätä, mikä on sinulle hyvä aika ja tapa liikkua ja luo siitä yhtä mutkaton rutiini. Onko se sitten sauvakävelylenkki iltaisin, pyöräily töihin, kuntosalitreeni, jumppa tai joogatunti muutaman kerran viikossa: mitä vain.

➡️  Mieti, mitä se vaatii, että rutiini muodostuu ja lähdet liikkumaan. Sovitko naapurin kanssa kävelytreffit, otatko töihin mukaan välipalan, jotta jaksat mennä suoraan salille… Mikä auttaisi rutiinin muodostamisessa?

➡️  Kun tiedät, mitä liikuntaa aiot harrastaa ja mitä se käytännössä vaatii, voit ennakoida. Jos vaikka aiot käydä kävelylenkillä iltaisin ja olet jo värvännyt naapurin mukaan kaveriksi, voit laittaa urheiluvaatteet valmiiksi eteiseen ja järjestää aikaa niin, että ulos tulee varmasti lähdettyä. Auttaa myös, kun suhtaudut lenkkeihin kuin ne olisivat työtapaamisia tai muita tärkeitä tilanteita, joita ei voi jättää välistä.

Tällä tavoin voit motivoida itsesi liikkumaan ja luoda liikunnasta rutiinin, vaikka se ei olisikaan itsessään innostavaa tai motivoivaa.

 

Jätä kommentti