Tehokiinteytys kuukaudessa alkaa pian!

päivää
tuntia
minuuttia
sekuntia

5 x miksi tanssiminen kannattaa

Harrastatko tanssimista? Jos harrastat, niin loistava juttu! Sen lisäksi että tanssiminen on hauskaa ja siitä saa hyvän fiiliksen, myös liikkuvuus ja kehonhallinta paranevat tanssin myötä. Etenkin keskivartalon syvät lihakset pysyvät hyvässä kunnossa.

Liikunnan- ja tanssinohjaaja Sohvi, olet ollut aktiivinen tanssinharrastaja jo 15 vuotta. Mitkä ovat mielestäsi viisi parasta tanssin hyötyä? Entä kenelle tanssiminen sopii ja vaatiiko se jotain erityistaitoja?

1. Tanssi edistää terveyttä

Tanssiminen on yksi hauskimmista tavoista edistää terveyttä. Vauhdikas tanssi kohottaa kuntoa ja parantaa hapenottokykyä, ja tanssiminen kehittää myös koordinaatiokykyä ja tasapainoa.

Tanssiessa on pakko pitää yllä hyvää ryhtiä, ja keskivartalon lihakset voimistuvat jatkuvan ryhdin kannattelun ansiosta. Vahvat ryhtilihakset tuovat tuen muissakin liikuntalajeissa, esimerkiksi kuntosaliliikkeitä tehdessä. Vahva tuki keskivartalossa ehkäisee myös selkäkipuja.

Tanssi on helppo ja hauska keino kohottaa kuntoa
Tanssi edistää terveyttä kohottamalla kuntoa, koordinaatiokykyä ja tasapainoa

Tanssilajista riippuen kestävyyden lisäksi tanssi harjoittaa myös lihaskuntoa. Tanssiminen tukee painonhallintaa, kehittää liikkuvuutta, rytmitajua ja motoriikkaa.

2. Tanssi itsellesi superaivot

Tanssiminen parantaa keskittymiskykyä, ja uusien liikkeiden ja koreografioiden oppiminen haastaa ja kehittää aivoja. Tanssiminen on mainiota aivojumppaa, kun muistelet seuraavana koreografiassa tulevia tanssiliikkeitä.

Aivot tarvitsevat kehittyäkseen haastetta. Sopivan vaativa tanssikoreografia, sekä uuden oppiminen haastavat mukavasti muistia.

3. Tanssahtelu parantaa itsetuntoa

Sohvin mukaan tanssi kehittää itsetuntemusta ja sosiaalisia taitoja, mikäli tanssia harrastaa tanssitunnilla ryhmässä. Tanssia voi kuitenkin myös yksin oman kodin rauhassa. Yksin jammailu voi tuntua mukavalta vaihtoehdolta etenkin silloin, jos ei ole koskaan tanssinut ja muiden ihmisten läsnäolo jännittää.

Tanssi onnistuu niin yksin kuin ryhmässäkin
Tanssia voi harrastaa niin yksin kuin ryhmässäkin

Yksin kotona tanssiessa ei myöskään tarvitse pelätä sitä, että tanssitunnilla ei pysyisi perässä ja vauhdikkaassa menossa jäisi muiden jalkoihin. Oman kodin rauhassa voi myös tutustua tanssimiseen ajan kanssa ja kun eri tanssien yleisimmät askelkuviot ovat hallussa, on rennompi mieli mennä myös ryhmäliikunta- tai tanssitunnille.

Tanssi on hyvä itseilmaisun muoto ja tanssimalla voidaan ilmaista myös erilaisia tunteita. Jos kysymys ei ole kilpatanssista, tanssissa ei mitata suoritusta, vaan annetaan mennä liikkeen ja musiikin mukana.

Uusien liikekuvioiden oppiminen tuo onnistumisen kokemuksia, sekä iloa ja ylpeyttä siitä, että oppi jonkin haastavan liikkeen. Onnistumisen elämykset kasvattavat tyytyväisyyttä itseen!

4. Jammailu vie stressin pois

Sohvi muistuttaa, että mieluinen tekeminen rentouttaa ja auttaa pääsemään irti esimerkiksi arjen mietteistä. Itsensä ilmaisu musiikin ja tanssin kautta on tehokas tapa palauttaa ja lisätä energiaa. Myös tanssissa saavutettavat onnistumisen kokemukset auttavat lievittämään stressiä.

Tanssiminen poistaa stressiä
Tanssi vähentää tehokkaasti stressiä ja irroittaa arjesta

Näpräätkö arjessasi paljon puhelinta ja muita älylaitteita? Tuntuuko sinulla olevan aina monta rautaa tulessa? Sohvin mukaan tanssissa saattaa päästä eräänlaiseen flow-tilaan, jossa tanssija keskittyy vain hetkessä olemiseen. Miten ihanaa onkaan keskittyä vain hetkeen ja antaa tanssin viedä!

5. Tanssi lisää sosiaalista hyvinvointia

Tanssi- tai ryhmäliikuntatunneilla käyminen lisää positiivista yhteishenkeä ja yhteenkuuluvuuden tunnetta. Tanssitunneilla täytyy myös huomioida toiset ihmiset, jos tehdään yhteistä koreografiaa ja pyritään tekemään liikkeet yhtä aikaa. Sama mielenkiinnon kohde kanssatanssijoiden kanssa lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Tanssissa joutuu myös kommunikoimaan kanssatanssijoiden kanssa, mikä parantaa sosiaalisia taitoja.

Antaudu tanssin vietäväksi – ja kohota samalla kuntoa

Liikunnanohjaaja Sohvi tietää kokemuksesta niin valmentajana kuin aktiivitanssijanakin, miten paljon hyötyä ja iloa tanssista voi olla. Se mahtava flow-tila, kun keho liikkuu sulavasti ja musiikki vie mennessään – sen parempaa ei juuri olekaan!

Tanssin harrastaminen ei välttämättä vaadi mitään muuta kuin hieman tilaa vaikkapa omassa olohuoneessa ja hyvää musiikkia. Kun treenaa tanssia kotona, ei tarvitse jännittää, menevätkö liikkeet oikein ja sulavasti.

Siksi Sohvi on tehnyt yhdessä Maikin kanssa Nopeat tanssitreenit -valmennuksen. Valmennuksessa ei tarvita ollenkaan tanssikokemusta (toki se sopii treeniksi ja hauskanpidoksi myös kokeneemmille tanssijoille).

Nopeat tanssitreenit -valmennuksessa tärkeintä on, että annat kehon liikkua ja pidät hauskaa! Samalla treenaat kroppaa parempaan kuntoon aivan huomaamatta!

Street, lattari, kehoa huoltava cooldown ja vauhdikkaat sykkeennostotanssit vievät sinut mennessään! Saat myös helpot ohjevideot, joiden avulla voit opetella kurssilla käytettyjä tanssiaskelia, mutta älä huoli – kaikki liikkeet ovat helppoja oppia ja sopivat myös aloittelijalle.

Laita video ja lanne pyörimään! Alla olevalla videolla on maistiainen kurssista 10 minuutin lattaritanssin muodossa.

Valmennuksen tanssitreenit kestävät vain 5-15 minuuttia, joten nämä sopivat mainiosti myös kiireiseen aikatauluun niin treeniksi kuin taukojumpaksikin.

Kun tulet Nopeisiin tanssitreeneihin nyt, säästät 50 € hinnassa! Ale päättyy pian, joten klikkaa ja toimi nopeasti, ettet menetä alennusta:
>> Klikkaa ja tule mukaan tanssimaan kroppa kiinteäksi

Ilmainen 10 päivän kotitreenihaaste

Onko liikunta jäänyt pitkäksi aikaa ja aloittaminen tuntuu vaikealta?

Tällaisia tuloksia saat, kun lähdet mukaan 10 päivän kotitreenihaasteeseen:

Paina nappia ja lähetän ensimmäisen 15 minuutin treenin sähköpostiisi heti.

Nämä kirjoitukset saattavat kiinnostaa sinua:

Proteiinirahka sopii satunnaiseen käyttöön
Ruokavinkit

Proteiinirahka ja -patukka: haittaa vai hyötyä?

Proteiinirahka, proteiinipatukka, proteiinivanukas… Kaupoissa riittää erittäin runsaasti valinnanvaraa erilaisiin proteiinituotteisiin. Onko maustettu proteiinirahka tai -patukka terveellinen vaihtoehto välipalaksi? Entä sopivatko ne säännölliseen käyttöön? Lue tästä

Hienoa!

Jätä sähköpostisi, paina nappia ja lähetän -40 % kupongin sinulle

Liittymällä uutiskirjeemme tilaajaksi, saat ensimmäisen ostoksesi edullisemmin

Uutiskirjeen tilaamalla sallit maikkimarjaniemi.fi:n lähettää sinulle viestejä ja vahvistat lukeneesi ja hyväksyvän tietosuojaselosteen.

40 % ALE (1)

Haluatko 40 % alennuksen ensimmäiseen ostokseesi?

Kiitos!

Tarkista sähköpostisi ja löydät alekoodin sieltä.

Jos viestiä ei jostain syystä löydy, tarkista myös roskapostisi.