fbpx

Viikko 3

Kiitä kehoasi, niin se kiittää sinua!

Viime viikolla pengoit tavoitteesi syvimpiä motiiveja, ja tällä viikolla jatkamme hieman samasta teemasta.

Kehonkoostumuksen parantamisella on hyviä vaikutuksia terveyteen ja hyvinvointiin. Silti kiinteytymisellä haetaan useimmiten sitä, että omasta kehosta olisi helpompaa pitää ja sen ulkonäkö miellyttäisi itseä enemmän.

Voimme kuitenkin opetella tykkäämään omasta kehosta myös monilla muilla tavoilla.

Pelkkä liikunta jo itsessään luo positiivisempaa kehonkuvaa, sillä se tuo hyvää oloa, aikaansaa onnistumisen kokemuksia ja vahvistaa käsitystä siitä, että sinä pystyt vaikka mihin!

Liikunnan lisäksi erilaisten mentaalitehtävien avulla voimme oppia arvostamaan kehoamme paljon monipuolisemmin kuin vain ulkonäköän kautta.

Keho on aivan mielettömän monimutkainen ja viisas kokonaisuus, joka sopeutuu vaikeisiinkin tilanteisiin pitäen sinusta aina huolta parhaan kykynsä mukaan.

Pystyt kehollasi monenlaisiin upeisiin suorituksiin, ja keho myös tekee tekee jatkuvasti vaikka mitä puolestasi: sydän pumppaa verta, hengitys kulkee, maksa puhdistaa elimistöä ja immuunipuolustus suojelee sinua.

Kiinnitä siis tällä viikolla erityistä huomiota kehosi toiminnallisuuteen ja ole siitä kiitollinen. Miten hienoa on, että kroppasi toimii ja vahvistuu! Ole kiitollinen myös kehon kyvystä ilmoittaa, milloin olisi hyvä hidastaa tahtia ja levätä.

Tehtävät

Kiinnitä tällä viikolla huomiota siihen, mitä kaikkea kehosi tekee hyväksesi ja miten se toimii.

Valmistaudu viikon treeneihin ja kokkailuihin etukäteen: pakkaa esimerkiksi treenilaukku ja eväät valmiiksi.

Jos sinulla on kysyttävää treeniohjelmista tai kurssista, kysythän Facebook-foorumilla.

Voit myös laittaa sähköpostia osoitteeseen marita@maikkimarjaniemi.fi