Miten pudottaa painoa, kun ei jaksa ajatella koko asiaa?

“Haluaisin pudottaa painoa, mutta elämä on nyt niin hektistä, etten ehdi liikkua tai ajatella terveellistä ruokaa… Teen sen sitten kun elämäntilanne on seesteisempi.”

Kuulostaako tällainen ajatus tutulta, mutta sitä seesteisempää elämäntilannetta ei tunnu tulevan koskaan?

On harmillisen yleistä, että arki kiireineen vie kaikki mehut eikä omaan hyvinvointiin jakseta panostaa. Yöunet jäävät vähäiseksi ja syöminen vähän retuperälle, eikä liikuntaan riitä jaksamista. Kuitenkin juuri tällaisessa tilanteessa olisi erityisen tärkeää pitää itsestä huolta, jotta ongelmat eivät paisuisi.

Lue tästä blogista, miten pudotat painoa tavalla joka tuo energiaa, eikä vie sitä!

Syö paino laskuun

Etenkin kuormittavassa ja kiireisessä elämäntilanteessa kannattaa pyrkiä saamaan mahdollisimman hyviä tuloksia mahdollisimman pienellä vaivalla.

Se saattaa kuulostaa itsestäänselvältä, mutta yllättävän usein painonpudotusta tavoitellessa päädytään stressaamaan monista hyvin epäoleellisista asioista, kuten vaikkapa eri juuresten hiilihydraattimääristä tai kaikista optimaalisemmista rasvanpolttotreenistä.

Keskity ruokailussa suuriin linjoihin ja energiaa tuoviin muutoksiin lisäämällä ruokaa alkupäivään: panosta reilunkokoiseen aamupalaan, syö kunnon kokoinen lounas ja lisäksi jykevä välipala. Näin saat keskittyä syömiseen ja kaupan päälle illan syömisestä tulee tasapainoista.

Myös herkkuhimot jäävät vähemmälle tai kokonaan pois, koska iltaan kertynyt nälkä ei näyttäydy enää makeanhimona.

Keskittymällä kunnon ateroihin ja kasvisten lisäämiseen, tavoite ruokailun kokonaisenergiamäärän vähenemisestä toteutuu ja paino lähtee laskuun.

Siis syö enemmän, liiku vähemmän!

Kun panostat kunnon aterioihin ja kasviksiin, paino lähtee laskuun

Liiku virkistävästi, älä väsyttävästi

Jos haluaa saada painon putoamaan, ei ole välttämättä pakko harrastaa lainkaan liikuntaa. Liikunta vaikuttaa painonpudotukseen vain noin 20 % ja huomattavasti tärkeämpi rooli onkin sillä mitä syö.

Jos terveelliset elintavat ovat vielä hakusessa ja ruokavaliossa on paljon petrattavaa, Maikin mukaan elämäntapojen kohentaminen kannattaa aloittaa laittamalla ruokavalio kuntoon keskittymällä aiemmin mainittuihin tärkeisiin perusasioihin.

Jos liikuntaan kuitenkin riittää hieman aikaa ja energiaa, tosi hieno juttu! Sen sijaan että ottaisit kunnianhimoisen treeniohjelman käyttöön ja yrittäisit väkipakolla jaksaa monta kovaa treeniä viikossa, tee vain muutama vartin treeni.

Näin et ryövää voimavaroja liialla treenillä vaan saat lisää energiaa arkeen pikku liikuskelulla. Kun kynnys on matalalla, treenit tekee mielellään ja myöhemmin liikunnan nälkä kasvaa itsestään, kun voimavarat lisääntyvät ja liikunnallisuutta on herätelty.

Liikunnan tärkeimmät hyödyt painonpudotukseen ovatkin ihan muualla kuin kalorien kulutuksessa: liikunta tuo hyvinvointia ja jaksamista, se täsmentää kehon nälkä- ja kylläisyyssignaaleja ja vähentää mielihyvähakuista herkuttelua helpottamalla stressiä. 

Voisitko kuvitella, että tekisit virkistävän, ei-näännyttävän, vartin treenin kolmena päivänä viikossa?

28 päivän startti: paino laskuun vain 15 minuutin panostuksella

Loin 28 päivän startti -valmennuksen, jotta tarpeellinen muutos ei jäisi odottelemaan sellaista energisempää tulevaisuutta, jota ei välttämättä koskaan tule (itsestään). 

Tässä startissa laitetaan paino laskuun vain 15 minuutin panostuksella! Samalla arki muuttuu energisemmäksi.

Joka arkipäivä keskitytään 15 minuutin ajan tekemään sellaisia käytännön muutoksia, että ne lisäävät jaksamista ja edistävät samalla painonpudotusta. 

Esimerkiksi kolme kertaa viikossa tehdään yhdessä video-ohjattu 15 minuutin treeni ja muina päivinä paneudutaan helppoihin ruokavaliomuutoksiin. 

Viikonloppuisin kerrataan aiempia tehtäviä ja levätään – koska ei kukaan jaksa ihan koko ajan keskittyä muutokseen. 

Jos koet, ettet olet jaksanut panostaa omaan hyvinvointiisi, tule mukaan kokeilemaan tätä 28 päivän starttia! 

Jos et jaksakaan sitä tai et muuten vain tykkää sisällöstä, saat rahasi kokonaan takaisin, koska tilauksella on 14 päivän täysi tyytyväisyystakuu.

Tämä startti järjestetään vain kerran vuodessa, ja ryhmä aloittaa 8. päivä tammikuuta. Vielä pääset mukaan kampanjahintaan, joten varaa paikkasi nyt!

>> Klikkaa ja ilmoittaudu mukaan 28 päivän starttin

Nämä kirjoitukset saattavat kiinnostaa sinua:

Proteiinirahka sopii satunnaiseen käyttöön
Ruokavinkit

Proteiinirahka ja -patukka: haittaa vai hyötyä?

Proteiinirahka, proteiinipatukka, proteiinivanukas… Kaupoissa riittää erittäin runsaasti valinnanvaraa erilaisiin proteiinituotteisiin. Onko maustettu proteiinirahka tai -patukka terveellinen vaihtoehto välipalaksi? Entä sopivatko ne säännölliseen käyttöön? Lue tästä

Hienoa!

Jätä sähköpostisi, paina nappia ja lähetän -40 % kupongin sinulle

Liittymällä uutiskirjeemme tilaajaksi, saat ensimmäisen ostoksesi edullisemmin

Uutiskirjeen tilaamalla sallit maikkimarjaniemi.fi:n lähettää sinulle viestejä ja vahvistat lukeneesi ja hyväksyvän tietosuojaselosteen.

40 % ALE (1)

Haluatko 40 % alennuksen ensimmäiseen ostokseesi?

Kiitos!

Tarkista sähköpostisi ja löydät alekoodin sieltä.

Jos viestiä ei jostain syystä löydy, tarkista myös roskapostisi.