Superale lähestyy! VIP-ryhmässä saat parhaan alen

päivää
tuntia
minuuttia
sekuntia

Haluatko polttaa rasvaa? Älä juo kahvia tyhjään vatsaan

Alkaako aamusi yleensä näin: herääminen, hammaspesu ja kahvi tippumaan? Päivään valmistautumista kahvin kanssa ja joskus myöhemmin aamiainen.

Jos alkaa, niin tätä rutiinia olisi hyvä muuttaa, ainakin jos tavoitteena on rasvanpoltto. Aamun aloituksesta kahvilla voi nimittäin olla yllättävää haittaa hormonitoiminnalle.

Lue tästä blogista, miten kahvi häiritsee rasvanpolttoa ja mikä rasvanpoltossa on tärkeintä!

Näin kahvi häiritsee rasvanpolttoa

Ravitsemusterapeutti Sannin mukaan tyhjään vatsaan juotu kahvi on yllättävän merkittävä rasvanpolttoa häiritsevä tekijä.

Kofeiini nostaa stressihormoni- eli kortisolitasot korkealle ja myös verensokeri nousee, jolloin eritetään insuliinia verensokeria laskemaan, vaikket olisi syönyt yhtään mitään. Keho on silloin pahimmassa tapauksessa heti aamusta rasvaa varastoivassa tilassa.

Lisäksi verensokeri voi romahtaa tyhjään mahaan juodun kahvin jälkeen hyvinkin alas, jolloin voi ilmetä uupumusta, keskittymisvaikeuksia tai jopa huimausta.

Kahvia kannattaa juoda vasta noin tunnin päästä heräämisestä, eikä koskaan tyhjään vatsaan

Jos haluaa optimoida vireystilan, Sanni neuvoo juomaan kahvia aikaisintaan 1–1,5 h päästä heräämisestä. Aamulla herätessä kehon luontainen kortisolitaso on korkeimmillaan. Tuon 1,5 tunnin aika elimistön oma kortisolin tuotanto ehtii tasaantua ja kahvi vaikuttaa piristävästi.

Monelle kahvinjuonti sopiikin fysiologisesti parhaiten vasta aamiaisen yhteydessä tai sen jälkeen.

Kahvi on monille terveellistä, kun sitä juodaan kohtuudella, enintään noin 3-4 kuppia päivässä, siis enintään pari mukillista. Juo viimeinen kupillinen lounasaikaan, jos haluat varmistaa ettei yöunesi laatu heikkene.

Mikä rasvanpoltossa on tärkeintä?

Kahvin juominen tyhjään vatsaan on rasvanpoltossa toki vain yksi pieni yksityiskohta. Tärkeintä on pitää suuret linjat kunnossa, jotta tulosta tulee.

Tärkein asia rasvanpoltossa on riittävä uni. Kun kehosi saa riittävästi laadukasta unta, se polttaa helpommin rasvaa, liikunnan harrastaminen kiinnostaa, on helpompaa tehdä fiksuja ruokavalintoja ja mielialakin on parempi.

Riittämätön lepo taas estää rasvanpolttoa ja kerryttää rasvaa etenkin vyötärölle.

Myös näläntunne ja herkkuhimo vahvistuvat univajeessa. Siksi on hyvin tärkeää pitää huolta riittävästä ja laadukkaasta unesta!

Tärkeintä rasvanpoltossa on uni, mutta ruokavalio tulee hyvänä kakkosena

Unen jälkeen toiseksi tärkeimpänä asiana tulee ruokavalio. Sopiva energiavaje on edellytys rasvan palamiselle, eli ruokavalion tulee olla kunnossa mikäli kiinteytymistä havittelee.

Aktiivisen aineenvaihdunnan, rasvanpolton ja kiinteytymisen näkökulmasta avainasemassa on riittävä proteiinin saanti. Rasvaa poltettaessa riittävä proteiinin saanti säästää lihaskudosta ja kun lisäksi treenataan lihaskuntoa, kiinteydytään tehokkaammin.

Vaikka hiilihydraateista usein kannattaakin hiukan nipistää, jotta päästään rasvanpolton vaatimille miinuskaloreille, liian vähäinen hiilihydraattien syöminen pidemmän aikaa johtaa siihen, että treenitehot tippuvat, olo on vetämätön ja myös arkiaktiivisuus vähenee kuin varkain.

Nämä kaikki ovat ainoastaan negatiivisia asioita rasvanpolton näkökulmasta.

Kiinteydy syömällä -tehoruokavalio rasvanpolttoon

Treenaatko ja haluaisit myös kiinteytyä tehokkaasti mutta turvallisesti? Tämä on yleinen tavoite, mutta yllättävän vaikea toteuttaa fiilispohjalta!

Ei saa syödä liian vähän, sillä silloin ei jaksa treenata, palautuminen sakkaa ja keho voi ajautua säästöliekille. Ei saa myöskään syödä liikaa, jolloin energiavaje jää toteutumatta ja rasva ei pala.

Jatkuva arkisin laihduttelukaan ei toimi, mikäli viikonloppuisin ottaa selvästi rennommin ja viikkotasolla energiavaje jää toteutumatta.

Miten löytää sopiva balanssi ja varmistua myös siitä, että keho saa tarvitsemansa ravintoaineet?

Kiinteydy syömällä -ruokavalion avulla kiinteydyt tehokkaasti mutta turvallisesti

Kiinteydy syömällä on 6 viikon helposti seurattava ruokavalio, jossa kaikki nämä asiat on kaikki mietitty sinua varten valmiiksi.

Saat selkeät ohjeet, joiden avulla opit rytmittämään ateriat oikein ja säätämään hiilihydraattien, rasvojen ja proteiinin määrää sopivaksi, jotta keho kiinteytyy ja rasva palaa. Ruokia ei tarvitse punnita eikä kaloreita laskea.

Saat myös ruokavaliota noudattavan runsaan e-reseptikirjan, jonka herkulliset ja terveelliset ruoat maistuvat koko perheelle.

Voit jatkaa kiinteytymistä ja rasvanpolttoa ruokavalion avulla enintään 4–6 kuukautta, jonka jälkeen on hyvä palata ylläpitoruokailuun eli syömään saman verran kuin kulutat.

Saat helpot ohjeet toki myös tähän ylläpitovaiheeseen siirtymiseen.

Kiinteydy syömällä on aivan uunituore ruokavalio, jonka saat nyt 50 euron alennuksella! Tilaa ruokavalio nopeasti, sillä tarjous on voimassa vain rajoitetun ajan.

>> Klikkaa tästä ja tilaa Kiinteydy syömällä -ruokavalio

Ruokavaliolla on 14 päivän tyytyväisyystakuu, joten voit rauhassa tutustua siihen ja testata reseptejä ilman riskiä hukkaostosta.

Kaikki kurssit -60 VIP-alennuksella? Kyllä vain, jos liityt VIP-ryhmään...

SUPERALE on syksyn suurin ale, jolloin kaikki kurssit ja e-kirjat ovat puoleen hintaan. Lisäksi kirjat ja treenivälineet saa alehinnoin.

VIP-ryhmässä pääset shoppailemaan ennen muita ja vieläkin huikeammalla 60 % alennuksella!

Ilmoittautuminen VIP-ryhmään päättyy:

Päivää
Tuntia
Minuuttia
Sekuntia

Nämä kirjoitukset saattavat kiinnostaa sinua:

Hyvinvointi

Superale alkaa 1.8.!

Nyt kannattaa laittaa kalenteriin torstai 1.8., sillä silloin alkaa superale! Superalen aikana kaikki kurssit, ohjelmat ja e-kirjat ovat 50 % alennuksessa. Myös treenivälineet ja kirjat

Elämäntapamuutos

Näin pudotat painoa ilman liikuntaa

Ajatteletko, että painonpudotus on hankalaa, koska se vaatii tiukkaa ruokavaliota ja ankaraa treeniä monta kertaa viikossa? Olet onnellisesti väärässä! Liikunta vaikuttaa painonpudotukseen vain noin 20

Hienoa!

Jätä sähköpostisi, paina nappia ja lähetän -40 % kupongin sinulle

Liittymällä uutiskirjeemme tilaajaksi, saat ensimmäisen ostoksesi edullisemmin

Uutiskirjeen tilaamalla sallit maikkimarjaniemi.fi:n lähettää sinulle viestejä ja vahvistat lukeneesi ja hyväksyvän tietosuojaselosteen.

40 % ALE (1)

Haluatko 40 % alennuksen ensimmäiseen ostokseesi?

Kiitos!

Tarkista sähköpostisi ja löydät alekoodin sieltä.

Jos viestiä ei jostain syystä löydy, tarkista myös roskapostisi.