Tehokiinteytys kuukaudessa alkaa pian!

päivää
tuntia
minuuttia
sekuntia

Tietoinen syöminen: pudota painoa nauttimalla ruoasta

Mietitkö, miltä ruokasi oikeasti maistuu ja tuntuu? Kun käyttöön otetaan tietoinen syöminen, saatat alkaa himoitsemaan marjoja karkkien sijaan ja saat suurempaa nautintoa tavallisesta arjen ruokailusta. Opit myös tunnistamaan kylläisyyden ajoissa. Katso videolta, miten voit harjoitella tietoista syömistä:

https://www.facebook.com/maikkimarjaniemipt/videos/2138782849691723/

Kun syömisestä tulee tietoista, makumieltymyksistä tulee terveellisempiä, ja huonolaatuinen pikaruoka voi alkaa maistua epämiellyttävältä.

Moni ajattelee, että terveelliseen, kohtuulliseen syömiseen ja sen myötä painonpudotukseen ei tarvita muuta kuin itsekuria, päättäväistä mielentilaa ja sitä, ettei anneta mielihaluille periksi. Tällainen ajattelu kuitenkin tulee aina tiensä päähän jossain vaiheessa: kun on univajetta, stressiä, kiireitä, juhlat, viikonloppu… Itsekurin varassa pinnistely ei tutkitusti toimi pitkäaikaisessa painonhallinnassa.

Jos haluat muokata ruokavaliotasi terveellisemmäksi, lisätä mukavaa liikettä elämään ja kaventaa vyötäröä pysyvästi, kannattaa tulla mukaan Jenkkakahvoista tiimalasiksi -valmennukseen! Säästät 20 € hinnassa, kun tulet mukaan nyt!

>> Klikkaa ja tule mukaan valmennukseen: kampanjahinta PÄÄTTYY sunnuntaina 12.1.!

Tietoinen syöminen voi yllättää: terveelliset ruoat voivat alkaa maistua yllättävänkin hyviltä

Jos sen sijaan terveellisestä syömisestä saa luotua itselleen itseohjautuvamman tavan ulkoisten sääntöjen ja kieltolistojen sijaan, ravitsevasta ja monipuolisesta syömisestä, kohtuullisissa määrissä pysymisestä ja sitä myötä painonpudotuksesta tulee huomattavasti automaattisempaa ja helpompaa.

Yksi tapa harjoitella kohtuullisiin annoksiin pyrkimistä ja terveellisestä ruoasta nauttimista on tietoinen, kiireetön syöminen, jossa ruokaa maistellaan ja pureskellaan ja siitä nautitaan ajan kanssa ja keskittyen. Tätä voi opetella tietoisen syömisen harjoituksella, jossa nautitaan usean minuutin ajan liioitellun keskittyneesti jostakin pienestä herkusta tai suupalasta. Tee harjoitus vaikka heti katsomalla yllä oleva video!

Tietoinen syöminen voi auttaa mm. siihen, että pussillisen sijaan vain muutama karkki riittää

Liioitellun hitaasti ei toki tarvitse syödä koko aikaa, mutta harjoituksesta on hyvä napata tietoisuus ja rauhallisuus mukaan jokapäiväiseen ruokailuun: syö ruokapöydän ääressä ilman häiriötekijöitä (juttukaverit ovat tietenkin tervetulleita), pureskele ruoka hyvin, laske aterimet välillä alas, maistele ruokaa ajatuksen kanssa ja tunnustele, milloin alat olla kylläinen.

Tietoinen syöminen: edut ja hyödyt

 • Mieli on mukana syömisessä – kun jätät puhelimen, TV:n, lehden ja muut ärsykkeet pois ruokailutilanteesta ja oikeasti keskityt syömiseen, saat enemmän tyydytystä ruoasta.
 • Tunnistat paremmin nälän ja kylläisyyden, ja kehosi osaa kertoa, kun olet riittävän kylläinen. Näin liian isot annoskoot kohtuullistuvat.
 • Tuttujen ruokien maut voivat yllättää ja hiljalleen makumieltymykset muokkautuvat suosimaan terveellisiä ruokia, kuten kasviksia, marjoja ja hedelmiä. Kun ruokaa maistelee kunnolla ja keskittyy erilaisiin makuihin antaumuksella, ne alkavat maistua voimakkaammilta. Saatat hiljalleen alkaa himoita esimerkiksi marjoja karkkien sijaan.
 • Samasta syystä huonolaatuinen pikaruoka voikin alkaa maistua epämiellyttävältä, kun oikein tarkkaan makustelee.
 • Saat palauttavan hetken, kun rauhoitut syömiseen. Ruokailuhetkestä voi tulla työpäivän tärkeä tauko, jolloin ehdit hengittää syvään ja keskittää ajatukset vain ruokaan ja ruokailuseuraan.
 • Ruoansulatus alkaa jo suussa, joten kunnon pureskelulla voit tehdä vatsallesi palveluksen. Turvotuskin vähenee, kun pureskelet hyvin ja annat syljen aloittaa ruoansulatuksen.

Kun tietoista syömistä harjoittelee riittävän pitkään, tietoisuus omista ajatuksista, kehon tuntemuksista ja syömismotiiveista siirtyy laajemmallekin: voit esimerkiksi huomata että illan suklaanhimo ei välttämättä olekaan suklaanhimoa, vaan kaipaatkin yhteyden tunnetta, jolloin soitto ystävälle voisi tyydyttää tarpeesi paremmin kuin syöminen.

Pienillä teoilla voi olla lopulta isokin vaikutus. Aloita katsomalla yllä oleva video ja tekemällä tämä kolmen minuutin harjoitus!

Haluatko tehdä elämäntapamuutoksen ja kaventaa vyötäröäsi – pysyvästi?

Älä huoli, et todellakaan ole ainoa, joka kamppailee painonhallinnan, terveellisen ruokavalion ja sopivan liikuntamäärän kanssa. Koska olet lukemassa tätä blogia, tiedän, että haluat saavuttaa tavoitteesi ja olet valmis tekemään töitä niiden eteen. Siksi kannattaa jatkaa lukemista ja tutustua Jenkkakahvoista tiimalasiksi -valmennukseen.

Kun tulet nyt mukaan valmennukseen, säästät 20 € valmennuksen hinnassa! Kampanja PÄÄTTYY JO SUNNUNTAINA 12.1., joten kannattaa toimia heti.

>> Klikkaa tästä ja tutustu Jenkkakahvoista tiimalasiksi valmennukseen – ja säästä 20 € hinnassa

Jenkkakahvoista tiimalasiksi -verkkovalmennuksessa opetellaan taitoja syödä terveellisesti ja kiinteyttävästi, ymmärtää omia valintoja, liikkua ja nukkua oman elämäntilanteen ja omien arvojen mukaan. Fyysinen muutos on aina myös psyykkinen muutos, joten valmennukseen kuuluvien mentaalitehtävien avulla päästään pureutumaan aidosti toimivaan ja pysyvään muutokseen. Ruokavalio- ja liikuntasuunnitelma on hyvin joustava, ja saat itse tehdä siitä juuri sinun elämäntilanteeseesi realistisen toteuttaa.

Tämä 8 viikon valmennus sopii sinulle, jos tunnistat itsesi joistain seuraavista kohdista:

 • Rasva kerääntyy etenkin vyötäröllesi ja ehkä myös reisiin ja takapuoleen.
 • Tiedät että sinun pitäisi syödä terveellisemmin ja viilata elämäntapojasi, mutta et vain saa aikaiseksi.
 • Makean- tai suolan ja rasvan himo vaivaa.
 • Työpäivän jälkeen energiasi ei riitä enää kunnolla omiin mukaviin juttuihin.
 • Kenties liikut jo nyt säännöllisesti mutta tulokset eivät näy kiinteämpänä kroppana.
 • Olet yrittänyt aiemmin ottaa itseäsi niskasta kiinni, mutta ON/OFF-tyyppinen ajattelu ei ole tuottanut tuloksia pitkällä aikavälillä.
 • Olet ajatellut liikuntaa kalorinpolttona etkä aineenvaihdunnan optimoijana.
 • Olet kyllästynyt itsekritiikkiin ja haluat opetella terveelliset elämäntavat lopullisesti, jotta voisit pukeutua juuri sellaisiin vaatteisiin kuin haluat.

Kun tulet nyt mukaan valmennukseen, säästät 20 € valmennuksen hinnassa! Kampanja PÄÄTTYY JO SUNNUNTAINA 12.1., joten tule mukaan nyt:

>> Klikkaa tästä ja tutustu Jenkkakahvoista tiimalasiksi valmennukseen – ja säästä 20€ hinnassa

Valmennuksella on 100 % tyytyväisyystakuu, joten sinulla ei ole lainkaan riskiä tulla mukaan. Jos et koe saavasi tuloksia, saat rahasi täysimääräisenä takaisin!

Superale 3.-9.8.!

SUPERALE on syksyn suurin ale, jolloin kaikki kurssit ja e-kirjat ovat puoleen hintaan. Lisäksi kirjat ja treenivälineet saa alehinnoin!

Saat alennuksen koodilla: SUPER

Päivää
Tuntia
Minuuttia
Sekuntia

Nämä kirjoitukset saattavat kiinnostaa sinua:

Proteiinirahka sopii satunnaiseen käyttöön
Ruokavinkit

Proteiinirahka ja -patukka: haittaa vai hyötyä?

Proteiinirahka, proteiinipatukka, proteiinivanukas… Kaupoissa riittää erittäin runsaasti valinnanvaraa erilaisiin proteiinituotteisiin. Onko maustettu proteiinirahka tai -patukka terveellinen vaihtoehto välipalaksi? Entä sopivatko ne säännölliseen käyttöön? Lue tästä

Hienoa!

Jätä sähköpostisi, paina nappia ja lähetän -40 % kupongin sinulle

Liittymällä uutiskirjeemme tilaajaksi, saat ensimmäisen ostoksesi edullisemmin

Uutiskirjeen tilaamalla sallit maikkimarjaniemi.fi:n lähettää sinulle viestejä ja vahvistat lukeneesi ja hyväksyvän tietosuojaselosteen.

40 % ALE (1)

Haluatko 40 % alennuksen ensimmäiseen ostokseesi?

Kiitos!

Tarkista sähköpostisi ja löydät alekoodin sieltä.

Jos viestiä ei jostain syystä löydy, tarkista myös roskapostisi.