fbpx

Black Friday -superale on käynnissä ja saat valikoidut kurssit ja tuotteet jopa -70% alennuksella

päivää
tuntia
minuuttia
sekuntia

(Joulu)herkuttelusta

Joulu lähestyy ja media on pullollaan vinkkejä siihen, miten et liho jouluna; ja toisaalta toitotusta siitä, kuinka sillä ei niinkään ole väliä, mitä syö joulun ja uudenvuoden välillä, vaan sillä, mitä syö uudenvuoden ja joulun välillä. Jouluna saa syödä!

Mitäpä jos… aina saisi syödä? Kuulostaa vallankumoukselliselta ja herättää nopeasti ajatuksen siitä, että jos sallisi itselleen kaikenlaisen syömisen, paisuisi kuin pullataikina, ja se jos mikä olisi hyvinvoinnista kaukana. Kuitenkin terveeseen ruokasuhteeseen kuuluu joustavuus ja sallivuus.

Terveeseen ruokasuhteeseen mahtuu myös herkkuja

Tämä ei tarkoita sitä, että syö yhden konvehdin napattuaan samaan konkurssiin koko rasian, vaan sitä, että kun kielletyn hedelmän vetovoimaa ei ole, konvehteja voi hyvällä omatunnolla silloin tällöin napata muutaman.

Kun ruokasuhteeseen ei kuulu joustavuutta vaan näkee ruoan ainoastaan ravintona, unohtaa nopeasti, mitä herkut oikeasti ovat. Eivät ne ole vain epäterveellisiä sokerimyrkkypalloja, vaan pieniä nautinnon hetkiä, sosiaalisia tilanteita, kulttuuria ja perinteitä. 

Silloin kun ruokavalio on pääasiallisesti ravinteikasta, terveellistä ruokaa, herkkuihin voi hyvillä mielin suhtautua tällä tavoin ja sallia niistä nauttimisen itselleen.

Herkullista, rauhallista ja nautinnollista joulua!

PS. Tästä ja tästä postauksesta löydät herkullisia kasvisruokia joulupöytään.

Nämä kirjoitukset saattavat kiinnostaa sinua:

Elämäntapamuutos

Vältä nämä yleisimmät virheet painonpudotuksessa

Haluaisitko pudottaa painoa, mutta olet sekaisin erilaisten ohjeiden viidakossa? Mitkä painonpudotuskeinot ovat oikeasti toimivia ja terveellisiä? Ei mikään ihme, jos asiassa menee sekaisin, sillä dieettejä