Polku kohti terveellisiä elämäntapoja

Moni meistä tavoittelee elämäntapamuutosta. Erityisesti vuoden alussa ajatus elämäntapojen viilaamisesta kutkuttelee mieltä.

Ehkä haluaisit syödä terveellisemmin, lisätä liikuntaa tai varata enemmän aikaa unelle ja palautumiselle.

Usein lähdemme kohti muutosta innokkaasti ja varmana päätöksestämme. Käytännön toteutus saattaa kuitenkin lässähtää kasaan ennen kuin pysyviä tapoja on ehtinyt muodostua. Kun otat avuksi nämä keinot, annat mahdollisuuden pysyvälle elämäntapamuutokselle.

Mitä ja miksi

Määrittele aluksi tavoitteesi tarkasti. Jos tavoitteenasi on painonpudotus, olet jo määrittänyt, mistä haluat pois. Tämän jälkeen pohdi, mitä kohti haluat mennä? Tarkoittaako painonpudotus sinulle väylää energisempään oloon, hyvinvointiin tai terveyteen?

Kun olet määritellyt tavoitteesi, pohdi miksi haluat saavuttaa sen.

Miksi esimerkiksi painonpudotus on sinulle tärkeää? Käytä tavoitteesi miettimiseen aikaa ja kaivele esiin syvimmät arvosi ja motiivisi sen taustalla.

Kirjoita ylös tavoitteesi ja pohdiskele sen taustalla olevia arvoja.

Jos et pohdi mitä ja miksi teet, saatat toimia jonkun toisen arvoista käsin tai vain siksi, että tunnet ulkoista pakotetta toimia tietyllä tavalla. Jos muutos ei lähde sinun itsesi arvoista, se usein kuivuu kasaan jo alkumetreillä. Saatat syödä terveellisemmin pari viikkoa, mutta sen jälkeen kyseenalaistat homman idean.

Selvitä voimavarasi

Pohdi elämääsi ja arkeasi. Onko sinulla paljon stressiä? Onko unesi huonossa jamassa? Onko sinulla rahahuolia tai haasteita ihmissuhteissa?

Pursuaako kalenterisi kiireen keskellä liitoksistaan? Jos vastasit kyllä, ei elämäntapamuutos ole tässä tilanteessa kestävällä pohjalla, sillä elämäsi ei saa perustua aina pelkälle arjessa selviytymiselle.

Jotta pystyt tekemään haluamasi elämäntapamuutoksen, sinulla tulee olla voimavaroja ja aikaa sen toteuttamiseksi. Pyri siis pistämään asiat tärkeysjärjestykseen, sano turhille asioille ei ja hae tukea muista ihmisistä. Elämässä saa olla menoa ja meininkiä, mutta haasteiden ei tule ylittää jatkuvasti voimavarojasi.

Polku kohti terveellisiä elämäntapoja

 • Lisää liikettä arkeen. Jos olet löytänyt oman lempilajisi, pidä siitä kiinni! Jos omaa lajia ei ole vielä löytynyt, kokeile rohkeasti eri liikuntamuotoja. Voit myös valita vain sen helpoimman lajin, kuten työmatkareippailun kävellen tai pyöräillen. Voit jumpata myös kotona näiden ohjeiden avulla. Tehojumpan ohjeet löydät täältä.
 • Nuku riittävästi. Liikunnan lisääminen itsessään auttaa parantamaan unta (paitsi jos liikut raskaasti myöhään illalla), mutta voit vaikuttaa uneesi myös muilla keinoilla. Malta mennä ajoissa nukkumaan ja jätä työasiat ja älylaitteet sivummalle. Kurkkaa vinkit unen parantamiseen täältä.
 • Huomioi yksi ateria kerrallaan. Jos et syö aamupalaa, opettele syömään se joka aamu. Opetellessa nestemäinen smoothie uppoaa helpommin kuin ruokaisa munakas. Halutessasi voit huomioida myös välipalan tai minkä tahansa päivän aterioista ensin. Kun valitsemasi ateria on kunnossa, siirry seuraavaan. Lopulta kasassa on koko paletti, josta säännöllinen ateriarytmi rakentuu. Vasta tämän jälkeen voit syventyä kunnolla siihen, mitä lautasesi sisältää. Lisäämällä esimerkiksi kasviksia saat arvokkaita suojaravintoaineita ja pysyt kylläisenä pidempään. Päivän aterioista voit lukea lisää täältä.
 • Ole joustava! Etene askel askeleelta tavoitettasi kohti ja varaa muutokseen aikaa ja malttia. Elämäntapamuutosta tehdessä on hyvä muistaa myös se, että elämä voi heittää eteesi vaikka minkälaisia haasteita. Älä siis tukeudu suunnitelmaasi liian tiukasti, sillä polkusi kohti muutosta ei tarvitse olla suoraviivainen. Joustavalla asenteella saavutat tavoitteesi varmasti!
Smoothiesta saa helposti ravinteikkaan aamupalan.

Lataa tästä työkalu, jolla voit rakentaa oman polkusi elämäntapamuutokseen. Vastaat vain muutamiin kysymyksiin ja saat palasteltua suuren muutoksen pienempiin, helposti toteutettaviin askeliin.

Jenkkakahvoista tiimalasiksi: näin laihdutus onnistuu pysyvästi ja lopetat jojoilun

Ryhtiä elämäntapamuutokseen? Nappaa valmennus alehintaan!

Kun tulet nyt mukaan valmennukseen, säästät 20 € valmennuksen hinnassa!

Kampanja päättyy jo sunnuntaina 12.1., joten kannattaa toimia heti.

>> Klikkaa tästä ja tutustu Jenkkakahvoista tiimalasiksi valmennukseen – ja säästä 20€ hinnassa

Jenkkakahvoista tiimalasiksi -verkkovalmennuksessa opetellaan taitoja syödä terveellisesti ja kiinteyttävästi, ymmärtää omia valintoja, liikkua ja nukkua oman elämäntilanteen ja omien arvojen mukaan. Fyysinen muutos on aina myös psyykkinen muutos, joten valmennukseen kuuluvien mentaalitehtävien avulla päästään pureutumaan aidosti toimivaan ja pysyvään muutokseen. Ruokavalio- ja liikuntasuunnitelma on hyvin joustava, ja saat itse tehdä siitä juuri sinun elämäntilanteeseesi realistisen toteuttaa.

Tämä 8 viikon valmennus sopii sinulle, jos tunnistat itsesi joistain seuraavista kohdista:

 • Rasva kerääntyy etenkin vyötäröllesi ja ehkä myös reisiin ja takapuoleen.
 • Tiedät että sinun pitäisi syödä terveellisemmin ja viilata elämäntapojasi, mutta et vain saa aikaiseksi.
 • Makean- tai suolan ja rasvan himo vaivaa.
 • Työpäivän jälkeen energiasi ei riitä enää kunnolla omiin mukaviin juttuihin.
 • Kenties liikut jo nyt säännöllisesti mutta tulokset eivät näy kiinteämpänä kroppana.
 • Olet yrittänyt aiemmin ottaa itseäsi niskasta kiinni, mutta ON/OFF-tyyppinen ajattelu ei ole tuottanut tuloksia pitkällä aikavälillä.
 • Olet ajatellut liikuntaa kalorinpolttona etkä aineenvaihdunnan optimoijana.
 • Olet kyllästynyt itsekritiikkiin ja haluat opetella terveelliset elämäntavat lopullisesti, jotta voisit pukeutua juuri sellaisiin vaatteisiin kuin haluat.

Kun tulet nyt mukaan valmennukseen, säästät 20€ valmennuksen hinnassa!

Kampanja päättyy jo sunnuntaina 12.1., joten kannattaa toimia heti.

>> Klikkaa tästä ja tutustu Jenkkakahvoista tiimalasiksi valmennukseen – ja säästä 20€ hinnassa


Superale 3.-9.8.!

SUPERALE on syksyn suurin ale, jolloin kaikki kurssit ja e-kirjat ovat puoleen hintaan. Lisäksi kirjat ja treenivälineet saa alehinnoin!

Saat alennuksen koodilla: SUPER

Päivää
Tuntia
Minuuttia
Sekuntia

Nämä kirjoitukset saattavat kiinnostaa sinua:

Proteiinirahka sopii satunnaiseen käyttöön
Ruokavinkit

Proteiinirahka ja -patukka: haittaa vai hyötyä?

Proteiinirahka, proteiinipatukka, proteiinivanukas… Kaupoissa riittää erittäin runsaasti valinnanvaraa erilaisiin proteiinituotteisiin. Onko maustettu proteiinirahka tai -patukka terveellinen vaihtoehto välipalaksi? Entä sopivatko ne säännölliseen käyttöön? Lue tästä

Hienoa!

Jätä sähköpostisi, paina nappia ja lähetän -40 % kupongin sinulle

Liittymällä uutiskirjeemme tilaajaksi, saat ensimmäisen ostoksesi edullisemmin

Uutiskirjeen tilaamalla sallit maikkimarjaniemi.fi:n lähettää sinulle viestejä ja vahvistat lukeneesi ja hyväksyvän tietosuojaselosteen.

40 % ALE (1)

Haluatko 40 % alennuksen ensimmäiseen ostokseesi?

Kiitos!

Tarkista sähköpostisi ja löydät alekoodin sieltä.

Jos viestiä ei jostain syystä löydy, tarkista myös roskapostisi.