Huomioi nämä 5 asiaa, niin saat tuloksia HIIT-treenistä

Oletko jo kokeillut HIIT-treeniä? HIIT-treeni on kovatehoinen treeni, jossa vuorotellaan täyttä tykitystä ja huilimista. Syke nousee, hengästyttää, hiki virtaa ja rasva palaa… ja olo on treenin jälkeen mahtava.

Säännöllisellä HIIT-treenillä on paljon hyötyjä: kunto kasvaa, rasva palaa, terveysmarkkerit paranevat ja mielialakin kohenee reippaan liikunnan myötä. Muutama seikka kannattaa kuitenkin pitää mielessä, jotta tuloksia syntyy, eikä homma lässähdä alkuunsa.

[et_bloom_inline optin_id=”optin_19″]

Jos haluat tietää, kuinka saat tuloksia HIIT-treenistä, jatka lukemista! Jos haluat kohottaa kuntoasi, saada näkyviä tuloksia ja tehoja treeneistä, kannattaa tulla mukaan 6 viikon HIIT-treenit -valmennukseen. Pääset mukaan nyt 50 € alennuksella, joten toimi nopeasti!

>> Klikkaa tästä ja tulee mukaan 6 viikon HIIT-treeneihin

1. Tee HIIT-treenistä nousujohteista

Jotta kunto kohoaisi eikä keho ylikuormittuisi, HIIT-treenejä aloitellessa täytyy miettiä harjoitteluaan usean viikon päähän, eikä tehdä niin paljon kovia treenejä päivä toisensa jälkeen kuin jaksaa. Uuden lajin omaksumisen alkuhuumassa överöinti voi tapahtua helposti, ja kroppa rankaisee siitä jäsenten kipuiluna tai flunssan puhkeamisena.

Ongelmien välttämiseksi kannattaa pitää malttipöksyt jalassa ja rakentaa treenikalenteri hiljalleen kuormittavammaksi. Näin kunto ehtii pysyä mukana menossa, kun keho korjaa itseään vahvemmaksi ja kestävämmäksi levon aikana. Tähän tyyliin:

Jos taas treenaat liian tiheästi, on vaarana ylirasittuminen ja suorituskyky laskeekin kumparemäkeä alaspäin:

Liian tiheä treenaaminen voi johtaa alipalautumiseen

Ei hyvä. Kunnon kohoaminen ja treenimotivaation ylläpito edellyttää järkevää treenien kalenterointia, nousujohteista suunnitelmaa ja riittävää palautumista treenien välillä. 6 viikon HIIT-treenit -valmennuksessa treenien lukujärjestys on mietitty siten, että harjoittelu tapahtuu nousujohteisesti.

Tästä päästäänkin seuraavaan kohtaan.

2. Syö riittävästi ja ravitsevasti 

Oli ykköstavoitteesi treenaamisessa mikä vain, tarvitset joka tapauksessa riittävää palautumista. Sanotaan, ettei ole olemassa ylitreenaamista, on vain alipalautumista. Hyvä palautuminen esimerkiksi HIIT-treenistä ei suinkaan tarkoita ainoastaan rauhallista löhöilyä sohvalla, vaikka sekin on mainio ja tarpeellinen lepotapa. 

Tarvitaan myös riittävästi ravitsevaa ruokaa, jotta keholla riittää energiaa treeneihin ja treeneistä palautumisen korjaustoimiin. Myös rasvanpolton kannalta tämä on olennaista, sillä liian vähällä syömisellä puhti loppuu nopeasti, alat tiedostamattasi vähentää pientä huomaamatonta arkiliikettä ja aineenvaihduntasi alkaa himmata kehon termostaatteja pienemmälle. Siten olo on nuutunut ja rasvanpoltosta ei meinaa tulla mitään. 

Syö riittävästi ja ravitsevasti, jotta palaudut ja kehityt

Usein syömisen niukisteluun liittyy myös nälän kerryttäminen viikonlopuille tai illoille, jolloin herkkuhimot riivaavat ja suklaalevyt huutelevat nimeäsi. Muistahan siis syödä kunnolla! Fyysisesti aktiivinen ihminen saa syödä kasvispainotteista perusruokaa suuria annoksia useasti päivässä. 

3. Palaudu nukkuen ja liikkuen

HIIT-treeni kannattaa ajoittaa aamun ja iltapäivän välille, sillä myöhään illalla tehty kovatehoinen treeni kiihdyttää aineenvaihduntaa ja virittää kehoa sen verran, että voi olla vaikea rauhoittua laadukkaaseen uneen. 

Riittävä ja laadukas uni on vielä tärkeämpi palautumisen elementti kuin ruokailu. Hyvää unta voit vaalia pitämällä mahdollisimman säännölliset nukkumaanmeno- ja heräämisajat päivästä toiseen ja varaamalla unelle ainakin 8 tuntia aikaa per yö. Unen vaikutus painonhallintaan ja treenaamiseen on valtava.

Univaje haittaa rasvanpolttoa ja hidastaa palautumista. Liian vähäinen uni haittaa myös kiinteän lihasmassan kasvatusta ja häiritsee nälkäviestejä siten, että tulee helpommin syötyä yli kulutuksensa ja mieli himoitsee erityisesti hiilihydraatti- ja rasvapitoista ruokaa. 

Univajeessa rasvanpoltto ja palautuminen vaikeutuvat

Hyvien unien lisäksi aktiivinen palautuminen auttaa palautumaan. Kun liikut kevyesti, kuona-aineet pääsevät paremmin soluista liikkeelle ja poistettavaksi kehosta ja tilalle saadaan kuljetettua ravinteita. Siksi voi tuntua, että kroppa jumittaa päiväkausia, jos vedät esimerkiksi kovan HIIT-treenin ja istut muun ajan töissä ja kotona illat sohvalla.

Pieni kävely, rento venyttely ja kehonhuolto tai vaikka tanssahtelu auttavat kehoa selviämään treenistä nopeammin. Kevyt arkiliike edistää samalla rasvanpolttoa.

4. Pysy suunnitelmassa joustavasti

Kun HIIT-treenikalenteri on selvillä ja ruokahuolto ja lepo pelaavat, ei tarvitse muuta kuin jatkaa suunnitelman toteuttamista. Helpommin toki sanottu kuin tehty. Kuinka usein mainio suunnitelma on kaatunut yllättäviin kiireisiin, flunssaan tai muihin vastoinkäymisiin?

Niinpä. Siksi kannattaa varautua samantyylisiin tilanteisiin jo etukäteen, eikä tuudittautua toiveajatukseen, että tällä kertaa kaikki onnistuu ilman yhtäkään yllätystä. 

Todistetusti parhaiten muutoksissa onnistuneet ihmiset ovat osanneet omaksua joustavan asenteen tekemiseensä: 

  • Jos suunniteltu aamuinen HIIT-treeni jäi välistä pommiin nukkumisen takia, iltapäivällä voi kuitata treenin vielä aivan hyvin.
  • Jos flunssa kaataa sängynpohjalle, voi olon parannuttua jatkaa kevyellä kävelyllä ja kalenteroida itselleen lyhyen HIIT-treenin ja tehdä liikkeet alkuun hyvin kevyesti, tarvittaessa omia pikku taukoja pitäen.
  • Jos stressi vie unet eikä energiaa riitä treeniohjelman toteuttamiseen, täyden liikkumattomuuden sijaan ohjelmaa voi muokata kevyemmäksi valitsemalla lyhyempiä treenejä, harventamalla treenipäiviä tai pitämällä pidempiä taukoja treenin sisällä. Kovat treenit voi myös vaihtaa hetkeksi kokonaan rauhalliseen luonnossa kävelyyn, kunnes kiire ja stressi helpottaa. 

Ja niin edelleen. Usein mieli haluaa pyrkiä ehdottomuuteen ja mustavalkoisuuteen: “joko onnistun täydellisesti suunnitelman mukaan tai heitän hanskat tiskiin”. Tällä ei kuitenkaan saada niitä tuloksia, mitä halutaan. Ajattele, miten hyvässä kunnossa olet vaikkapa kolmen kuukauden päästä, jos omaksut asenteet riittävän hyvä  tai pikkuisen paremmin tiukkojen sääntöjen sijaan. 

Sosiaalinen tuki on myös erinomainen keino pysyä suunnitelmassa. Haasta kaveri mukaan HIIT-treeniohjelmaan, seuraa ja kommentoi kurssin Facebook-ryhmän treenihehkutuksia, raportoi treeneistäsi kaveriporukan viestiketjussa tai somessa… tapoja on monia.

5.  Pidä mielessä, miksi treenaat 

Treenisuunnitelmista on helppo luistaa heti pienen laiskotuksen tullen, ellei mielessä ole kirkkaana, miksi treenaaminen on itselle tärkeää. “Pitäisi liikkua enemmän” jää vielä aika kepoisaksi motivaattoriksi ylläpitää liikunnallista elämäntapaa.

Kysy itseltäsi, miksi haluat liikkua enemmän esimerkiksi HIIT-treenin avulla. Millaisia hyötyjä saisit elämääsi? Entä miksi nämä tulokset ovat sinulle tärkeitä?

[et_bloom_inline optin_id=”optin_19″]

Kuvaile, miltä noiden tavoitteiden saavuttaminen tuntuu. Jos vaikkapa havittelet parempaa kuntoa, fiilistele miten hyvältä tuntuu, kun jaksat muutaman viikon päästä hypähdellä HIIT-treenissä yhä kimmoisammin ja energisemmin, vähemmällä hengästymisellä. …

Harmillisen usein kuntoprojektit lässähtävät siihen, ettei tavoitteiden merkityksellisyyttä itselle ole selvitetty tarpeeksi hyvin. 

6 viikon HIIT-treenit: nappaa uutuusvalmennus kampanjahintaan!


Liikunnanohjaaja Sohvin vetämä 6 viikon kokonaisuus HIIT-treenit kotona on suunniteltu tekemään kunnon kohottamisesta ja rasvanpoltosta (jos se on tavoitteena) mahdollisimman helppoa ja hauskaa. 

>> Klikkaa ja tule mukaan 6 viikon HIIT-treeneihin kampanjahinnalla

  • Sohvi vetää kannustaen jokaisen HIIT-treenin itse videolla – näin sinun ei tarvitse treenata yksin vaan saat ohjaajan tuen omaan kotiisi silloin kun haluat.
  • Myös alkulämmittely ja loppujäähdyttely ohjataan, ja näin keho on valmiimpi tehotreeniin ja palautuu paremmin. (Itsenäisesti jumppaillessahan nämä osuudet tulee helposti jätettyä väliin, eikö?)
  • Treenikokonaisuus sisältää valmiiksi mietityn nousujohteisen liikuntakalenterin, jonka voit soveltaa sopimaan omiin aikatauluihisi. 
  • Mukana on kehonhuoltoharjoitus, jonka avulla voit helpottaa palautumistasi niinä päivinä, kun et treenaa. 
  • Useille treenien liikkeille on esitelty helpompi ja haastavampi vaihtoehto, joten voit muokata treenejä päivän olon ja kuntotasosi mukaan. 
  • HIIT-treenejä on monenpituisia: 5 minuutista 20 minuuttiin. Tämä tekee suunnitelmassa pysymisestä helppoa, sillä kiireisinä tai laiskempina päivinä voit tehdä minitreenin ja energisempinä hetkinä panostaa kunnon hikisessioon. 
  • 6 viikon jälkeen kuntosi on selvästi kasvanut ja kehosi muuttunut kiinteämmäksi, kimmoisammaksi ja urheilullisemmaksi. 
  • Ohjelmat HIIT-treenit jäävät käyttöösi lopullisesti, joten voit hyödyntää eripituisia treenejä arjessasi fiiliksen ja aikataulujesi mukaan. 

PS. Vielä bonusvinkki tulosten saamiseksi: Tee suunnitelmasi eteen jotain NYT HETI! Oli se sitten treenikamojen esille laittaminen huomisaamuksi tai tämän 5 minuutin HIIT-treenin vetäisy tällä siunaamalla.

Sohvin 5 minuutin HIIT-treeni

Kokeile Sohvin 5 minuutin HIIT-treeniä. Tee lämmittely ja jäähdyttely klikkaamalla tästä!

Täältä pääset nappaamaan itsellesi koko 6 viikon HIIT-ohjelman. Kurssilla on 14 päivän tyytyväisyystakuu, joten voit aivan riskittä lähteä tutustumaan Sohvin ihmeelliseen HIIT-maailmaan!

Kun tulet mukaan nyt, säästät 50 € hinnassa! Kampanja umpeutuu pian, joten toimi nopeasti, ettet menetä alennusta!

>> Klikkaa ja tulee mukaan 6 viikon HIIT-treeneihin

Ilmainen 10 päivän kotitreenihaaste

Onko liikunta jäänyt pitkäksi aikaa ja aloittaminen tuntuu vaikealta?

Tällaisia tuloksia saat, kun lähdet mukaan 10 päivän kotitreenihaasteeseen:

Paina nappia ja lähetän ensimmäisen 15 minuutin treenin sähköpostiisi heti.

Nämä kirjoitukset saattavat kiinnostaa sinua:

Proteiinirahka sopii satunnaiseen käyttöön
Ruokavinkit

Proteiinirahka ja -patukka: haittaa vai hyötyä?

Proteiinirahka, proteiinipatukka, proteiinivanukas… Kaupoissa riittää erittäin runsaasti valinnanvaraa erilaisiin proteiinituotteisiin. Onko maustettu proteiinirahka tai -patukka terveellinen vaihtoehto välipalaksi? Entä sopivatko ne säännölliseen käyttöön? Lue tästä

Hienoa!

Jätä sähköpostisi, paina nappia ja lähetän -40 % kupongin sinulle

Liittymällä uutiskirjeemme tilaajaksi, saat ensimmäisen ostoksesi edullisemmin

Uutiskirjeen tilaamalla sallit maikkimarjaniemi.fi:n lähettää sinulle viestejä ja vahvistat lukeneesi ja hyväksyvän tietosuojaselosteen.

40 % ALE (1)

Haluatko 40 % alennuksen ensimmäiseen ostokseesi?

Kiitos!

Tarkista sähköpostisi ja löydät alekoodin sieltä.

Jos viestiä ei jostain syystä löydy, tarkista myös roskapostisi.