15 minuutin HIIT-treenit kotona kehonpainolla

Miksi HIIT-treenit, eli korkeatasoinen intervallitreeni (high intensity interval training) kannattaa? Tässä blogissa saat lukea HIIT-treenien hyödyistä.

Lisäksi voit treenata liikunnanohjaaja Sohvin tahtiin: tee tehokas 15 minuutin HIIT-treeni kotona ja tunne HIIT-harjoittelun hyödyt heti!

1. HIIT-treenistä saat loistavat terveyshyödyt

HIIT-treeni kotona parantaa sokeriaineenvaihduntaa, jolloin keho hyödyntää hiilihydraatit tarkoituksenmukaisesti. Riski diabeteksen kehittymiseen pienenee.

HIIT-treeni auttaa parantamaan veren rasva-arvoja ja laskemaan verenpainetta kohti toivottuja lukuja.

Kun sinulla on jo pohjakuntoa, HIIT-treenin avulla pystyt kehittämään kuntoasi edelleen paremmaksi. Lisäksi hyppymäiset liikkeet vahvistavat myös luitasi sekä kehittävät nopeusominaisuuksiasi, mitkä ovat tärkeitä esimerkiksi kaatumisriskin vähentämiseksi.

2. HIIT-treenit ovat nopea ja helppo tapa treenata

UKK-instituutin aikuisten liikuntasuositusten mukaan jokaisen olisi hyvä liikkua rasittavasti viikoittain.

HIIT-treeni on loistava keino huolehtia liikuntasuositusten täyttymisestä, koska voit treenata kotona omalla kehonpainolla – lyhyessä ajassa!

Usein voi tuntua, että lenkille tai salille ei ole aikaa mennä ja lähteminen voi tuntua vaikealta. Salille tai jumppaan siirtymisiinkin voi mennä aikaa.

Kotona on helpompi järjestää tarvittava lyhyt aika treenille. Jos käytät vaikkapa somen selaamisen päivittäin ainakin 20 minuuttia, siinä ajassa ehtii jo verrytellä, vetää tehokkaan 5 minuutin treenin, jäähdytellä ja käydä vielä pikasuihkussakin.

3. HIIT antaa hyvän fiiliksen ja lisää tyytyväisyyttä itseen

Raskaasta treenistä saa todella hyvän fiiliksen ja itsensä voittamisen riemun. Reippaan ja hengästyttävän treenin aikana tuntee todella tekevänsä jotain.

Tehotreeni vaatii sisukkuutta, ja sopivan itsensä haastamisen jälkeen tuleekin euforinen fiilis!

Puuskututtavan treenin jälkeen tulee onnistumisen fiilis, minäpystyvyys kasvaa ja tuntee tyytyväisyyttä siitä, että pitää itsestään huolta.

Kokeile Sohvin ihanaa 15 minuutin HIIT-treeniä kotona. Tarvitset vain mukavat jumppavaatteet ja mielellään jumppa-alustan. Tee ensin lämmittely:

Ja sitten itse treenin pariin!

Tee lopuksi vielä lyhyt jäähdyttely:

Sitten jatketaan vielä HIIT-treenaamisen hyötyjen parissa: jatka siis lukemista!

4. Kimpassa on helpompi treenata

Moni kertoo tarvitsevansa jonkun tsemppaamaan kaveriksi, tai muuten kotona treenaamisesta ei tule mitään.

6 viikon HIIT-treenit -ohjelmassa liikunnanohjaaja Sohvi jumppaa kaikki treenit yhdessä kanssasi alusta loppuun kannustaen koko ajan.

Kun alkuverryttely ja jäähdyttelykin on ohjattu, niitä ei tule skipattua. Siten keho on valmiimpi treeniin ja loukkaantumisriski pienenee.

5. Rasvanpoltto tehostuu

HIIT-treenit kotona ovat mainioita rasvanpolton tehostajia nopeutensa ja tehokkuutensa vuoksi. 

Sykkeet ovat treenin aikana korkealla ja tehtävät liikkeet ovat suuria moninivelliikkeitä, mikä kuluttaa paljon energiaa lyhyessä ajassa. Lisäksi aineenvaihdunta kiihtyy treenin aikana sen verran korkealle, että energiankulutus on kohonneella tasolla treenin jälkeenkin.

Iltatreenaajat huomio! Tämän piristävän vaikutuksen vuoksi HIIT-treenejä ei kannata tehdä myöhään illalla, sillä keho käy pitkään kierroksilla ja rauhoittuminen nukkumaan voi olla vaikeaa. 

Yhdessä ruokavalion ja riittävän levon kanssa keho muokkaantuu HIIT-treenien avulla yllättävänkin nopeasti.

6. Kunto kohoaa

6 viikon HIIT-treenit -ohjelmassa treenien lukujärjestys on mietitty siten, että harjoittelu tapahtuu nousujohteisesti. Viikkojen myötä treenit pitenevät ja siten keholla on aikaa tottua lisääntyvään kuormitukseen.

Viikkojen myötä liikkeiden määrä kasvaa ja työosion pituus pitenee. Myös liikkeiden haastavuus kasvaa, kun kurssin loppupuolella hyppyliikkeet lisääntyvät ja näin saadaan entistä enemmän tehoa treeneihin.

Jokaiseen “aika-kategoriaan” (5, 10, 15 ja 20 minuuttia) kuuluu myös yksi hieman kevyempi treeni, jolloin treenien välillä tulee myös vaihtelua ja keho saa erilaista ärsykettä.

Näin vältät ylirasittumisen vaarat ja alkuinnostuksen lösähtämisen pakolliseen taukoon.

Kun keholla on mahdollisuus pysyä mukana treenimäärien kasvussa, kunto kasvaa ja energiaa riittää arjessa enemmän. Portaat eivät hengästytä kuten ennen ja työpäivän jälkeenkin jaksaa puuhata omia, mukavia juttuja.

Ilmainen 10 päivän kotitreenihaaste

Onko liikunta jäänyt pitkäksi aikaa ja aloittaminen tuntuu vaikealta?

Tällaisia tuloksia saat, kun lähdet mukaan 10 päivän kotitreenihaasteeseen:

Paina nappia ja lähetän ensimmäisen 15 minuutin treenin sähköpostiisi heti.

Nämä kirjoitukset saattavat kiinnostaa sinua:

Proteiinirahka sopii satunnaiseen käyttöön
Ruokavinkit

Proteiinirahka ja -patukka: haittaa vai hyötyä?

Proteiinirahka, proteiinipatukka, proteiinivanukas… Kaupoissa riittää erittäin runsaasti valinnanvaraa erilaisiin proteiinituotteisiin. Onko maustettu proteiinirahka tai -patukka terveellinen vaihtoehto välipalaksi? Entä sopivatko ne säännölliseen käyttöön? Lue tästä

Hienoa!

Jätä sähköpostisi, paina nappia ja lähetän -40 % kupongin sinulle

Liittymällä uutiskirjeemme tilaajaksi, saat ensimmäisen ostoksesi edullisemmin

Uutiskirjeen tilaamalla sallit maikkimarjaniemi.fi:n lähettää sinulle viestejä ja vahvistat lukeneesi ja hyväksyvän tietosuojaselosteen.

40 % ALE (1)

Haluatko 40 % alennuksen ensimmäiseen ostokseesi?

Kiitos!

Tarkista sähköpostisi ja löydät alekoodin sieltä.

Jos viestiä ei jostain syystä löydy, tarkista myös roskapostisi.