fbpx

Black Friday -superale on käynnissä ja saat valikoidut kurssit ja tuotteet jopa -70% alennuksella

päivää
tuntia
minuuttia
sekuntia

Toimiva tehostartti elämäntapamuutokseen

Säännöllisin väliajoin meille putkahtaa viestejä, joissa kysyjä toivoo jonkinlaista pikastarttia tai tehokuuria painonpudotukseen. Kaikenlaiset pussiruokadieetit kannattaa unohtaa samantien, mutta millaiselle tehostartille Maikkikin antaisi siunauksensa?

Tasoita polkua kohti tavoitettasi

Jos sulla on tavoitteena elämäntapamuutos, voit suorittaa järkevän tehostartin tasoittamalla polkua, eli muokkaamalla ympäristöä muutosta tukevaksi. Miksi et ole nyt tavoitetilassasi? Mitkä tekijät ovat olleet esteenä? Voit keskittyä muokkaamaan ympäristöä niin, että et enää kompastuisi niihin samoihin esteisiin, joihin olet edellisillä kerroilla kompastunut.

Hyvin tai edes kohtuullisesti nukuttu yö helpottaa valtavasti päivällä tehtäviä valintoja, sillä väsyneenä kahvihuoneen keksipurkki hyvin todennäköisesti huutaa nimeäsi. Tehostartin tärkein investointi on muutaman euron herätyskello, jos tapanasi on räplätä puhelinta yömyöhään. Jätä luuri yöksi lataukseen eri huoneeseen ja kokeile, edistääkö sopivasti tylsän romaanin lukeminen tai mukavan podcastin kuunteleminen unentuloa.

Esimerkiksi lasta ei tietenkään voi vaientaa kuin kännykkää, mutta voit pyrkiä minimoimaan myöhäisilloista kaikki ne elementit, jotka eivät aivan välttämättä vaadi huomiotasi (harkitse, kuuluuko se paras hömppäsarja sulla tähän haitalliseen kategoriaan).

JENKKAKAHVOISTA TIIMALASIKSI: PYSYVÄ ELÄMÄNTAPAMUUTOS JA KIINTEÄMPI KEHO

Jos haluat tukea ja apua elämäntapamuutokseen, kannattaa tutustua Jenkkakahvoista tiimalasiksi -valmennukseen! Saat ohjeet kiinteyttävään ruokavalioon, rasvaa polttavaan treeniin ja pysyvään elämäntapamuutokseen.

Tee ryhtiliike ja viilaa ruokavalio ja treenitottumukset kuntoon. Säästät 50 € hinnassa, kun tulet mukaan nyt!

Alehinta PÄÄTTYY maanantaina 10.1., joten toimi nopeasti, ettet menetä alennusta.

>> Klikkaa Jenkkakahvoista tiimalasiksi -valmennukseen ja kiinteytä kroppa pysyvästi

Kun nukkuminen sujuu suunnilleen OK:sti, voit siirtyä myllertämään keittiön puolella. Järkevät ateriat ovat a) riittävän isoja ja b) monipuolisia. Varsinkin naisilla on paha tapa kituuttaa pikkuruisilla annoksilla, mutta itsensä nälkiinnyttäminen ei paranna unenlaatua tai lisää innostusta liikkua – ketutusta se kylläkin aiheuttaa!

Kuvan annoskoko on aivan minimi, vaikka arki olisi passiivista

Kokeile suunnitella jääkaapin sisältö ja kaupassakäynnit niin, että voit helposti koostaa tasapainoisia aterioita. Tyhjästä on tunnetusti paha nyhjästä ja ennakoiminen vähentää tapponälkään vetäistyjen kitkattien määrää. Jos olet varsinkin väsyneenä samanlainen kaappien koluaja kuin allekirjoittanut, voit unohtaa vierasvaran perinteisen merkityksen, sillä vieraat eivät tule katsomaan herkkukaappiasi vaan sinua!

Niin sanottu ruokapreppaaminen ei ole vain fitnessurheilijoiden pakasterasiahulluttelua, vaan oikeasti toimiva konsti säästää aikaa ja rahaakin. Jos kaipaat vinkkejä ruokien etukäteisvalmisteluun, kannattaa lukea täältä ravitsmusterapeuttimme vinkit.

Muita kokeilemisen arvoisia tehostarttitoimenpiteitä kotona ovat esimerkiksi kehonhuollon yhdistäminen tv-ruutuaikaan ja kotivaatteiden vaihtaminen liikuntakamppeisiin. Jos vaihdat työpäivän jälkeen fleecehousujen sijaan liikuntakelpoisiin vaatteisiin, kynnys lähteä liikkumaan tai tehdä kehonhuoltoa kotona pienenee.

TV:tä voi katsellessa voi esimerkiksi venytellä tai levätä syväkyykyssä

Sohvalla lojumisen sijaan tv:tä katsellessa voi tehdä venytyksiä, putkirullailua tai kevyttä liikkuvuusjumppaa. Keväällä valon lisääntyessä iltalenkkitreffit ystävän kanssa ovat matalahkon kynnyksen liikuntaa. Voisitko sopia liikuntatreffejä eri ystävien kanssa, jolloin lenkki on vaikeampi skipata?

Muita ideoita toimivaan tehostarttiin:

– Ennen juhliin lähtöä syö reilu proteiinipitoinen ateria, jottei herkuttelu menisi överiksi nälän vuoksi. Vie tarjottavaksi jotain hyvää ja terveellistä.

– Pidä laukussa hyvin säilyvää hätäevästä, kuten pähkinöitä ja proteiinipatukoita. Tee jemmoja myös työpaikalle. Laajenna repertuaaria rasiaan kuorittuihin porkkanoihin ja muihin kasviksiin – rohkea kokeilee myös keitettyjä kananmunia.

– Täytä kannu vedellä ja kurkun/yrttien paloilla ja aseta kannu näkösälle kotiin tai työpaikalle. Juo ainakin pari litraa päivän aikana. Hanki myös laadukas vesipullo mukaan otettavaksi.

– Laita puhelimeen hälytys joka illalle siihen aikaan, kun on aika rauhoittua nukkumaanmenoa varten ja sulkea näytöt. Testaa hälytystaktiikkaa myös muistuttamaan aterioista, jos säännöllinen syöminen on sulle haastavaa.

– Osta pakastimeen pakastekasvissekoitusta, jotta saat aina nopeasti kasviksia ilman pilkkomisen vaivaa.

– Jos sullakin siisti koti inspiroi myös siistimpään ruokavalioon, ota kodin kevätsiivous hyötyliikunnan kannalta ja myy tarpeettomat asiat kirpparilla – tuoton voi hyvällä omalla tunnolla käyttää vaikkapa motivoiviin jumppakamppeisiin!

– Hyötyliikunta terminä saattaa tuntua kuluneelta ja ärsyttävältä, mutta satsaa siihen, varsinkin jos arkesi on passiivista. Oma suosikkini on usein viikonlopun agendalla oleva Tarjoushaukkakävely, eli reppu selkään ja kauimmaisille ruokamarketeille metsästämään aleparsakaaleja ja perhepakkausappelsiineja. Aika äkkiä kertyy se suositeltu päiväannos 10 000 askelta ja takaisin tallustaessa mukava on hyvä lisäpaino ja puolen viikon ruokatarvikkeet!

Yksi poluntasoituskeino on laittaa treenivaatteet valmiiksi seuraavaa päivää varten

Jenkkakahvoista tiimalasiksi: näin laihdutus onnistuu pysyvästi ja lopetat jojoilun

Ryhtiä elämäntapamuutokseen? Nappaa valmennus alehintaan!

Kun tulet nyt mukaan valmennukseen, säästät 50 € valmennuksen hinnassa! Kampanja päättyy jo maanantaina 10.1. joten kannattaa toimia heti, ettet menetä alennusta.

>> Klikkaa tästä ja tutustu Jenkkakahvoista tiimalasiksi valmennukseen – ja säästä 50 € hinnassa

laihdutus tavoite

Jenkkakahvoista tiimalasiksi -verkkovalmennuksessa opetellaan taitoja syödä terveellisesti ja kiinteyttävästi, ymmärtää omia valintoja, liikkua ja nukkua oman elämäntilanteen ja omien arvojen mukaan.

Fyysinen muutos on aina myös psyykkinen muutos, joten valmennukseen kuuluvien mentaalitehtävien avulla päästään pureutumaan aidosti toimivaan ja pysyvään muutokseen. Ruokavalio- ja liikuntasuunnitelma on hyvin joustava, ja saat itse tehdä siitä juuri sinun elämäntilanteeseesi realistisen toteuttaa.

Tämä 8 viikon valmennus sopii sinulle, jos tunnistat itsesi joistain seuraavista kohdista:

  • Rasva kerääntyy etenkin vyötäröllesi ja ehkä myös reisiin ja takapuoleen.
  • Tiedät että sinun pitäisi syödä terveellisemmin ja viilata elämäntapojasi, mutta et vain saa aikaiseksi.
  • Makean- tai suolan ja rasvan himo vaivaa.
  • Työpäivän jälkeen energiasi ei riitä enää kunnolla omiin mukaviin juttuihin.
  • Kenties liikut jo nyt säännöllisesti mutta tulokset eivät näy kiinteämpänä kroppana.
  • Olet yrittänyt aiemmin ottaa itseäsi niskasta kiinni, mutta ON/OFF-tyyppinen ajattelu ei ole tuottanut tuloksia pitkällä aikavälillä.
  • Olet ajatellut liikuntaa kalorinpolttona etkä aineenvaihdunnan optimoijana.
  • Olet kyllästynyt itsekritiikkiin ja haluat opetella terveelliset elämäntavat lopullisesti, jotta voisit pukeutua juuri sellaisiin vaatteisiin kuin haluat.

Kun tulet nyt mukaan valmennukseen, säästät 50 € valmennuksen hinnassa! Kampanja päättyy jo maanantaina 10.1., joten kannattaa toimia heti, ettet menetä alennusta.

>> Klikkaa tästä ja tutustu Jenkkakahvoista tiimalasiksi valmennukseen – ja säästä 50 € hinnassa

Nämä kirjoitukset saattavat kiinnostaa sinua:

Elämäntapamuutos

Vältä nämä yleisimmät virheet painonpudotuksessa

Haluaisitko pudottaa painoa, mutta olet sekaisin erilaisten ohjeiden viidakossa? Mitkä painonpudotuskeinot ovat oikeasti toimivia ja terveellisiä? Ei mikään ihme, jos asiassa menee sekaisin, sillä dieettejä