28 päivän startin hinta nousee pian!

päivää
tuntia
minuuttia
sekuntia

Kuinka selvitä juhlakaudesta pöhöttymättä

Joulu lähestyy ja ihana juhlakausi on alkanut! Kalenteriin saattaa tupsahtaa vaikka minkälaisia pikkujouluja ja kissanristiäisiä, ja herkut vyöryvät päälle joka kahvihuoneen ovella.

Harrastuksissa ja kavereillakin juhlakauden herkkuihin törmää väistämättä, sillä ovathan kauniit konvehdit myös sisustuselementti! Miten ihmeessä juhlakaudesta voisi siis selvitä ilman övereiden vetämistä tai tukalaa pöhötystä?

Ennakoi

Ennen juhliin lähtöä, mieti millä tavalla olisi hyvä syödä, jotta ehdit seurustella juhlien aikana muidenkin kuin herkkukulhojen kanssa. Jos juhlissa tarjotaan pääruoka, voit syödä kotona hieman kevyemmin. Mikäli ruuan saa koota itse buffetista, keskity koostamaan annos riittävästä määrästä proteiinia ja kasviksia, jotta nälkä pysyy kauemmin loitolla.

Nauti ruuasta hitaasti ja tietoisesti, maistele rauhassa!

Jos juhlissa on pääruuan sijaan tarjolla pientä naposteltavaa ja herkkuja, syö proteiini- ja kasvispitoinen ruoka ennen lähtöä. Näin et tule napostelleeksi turhan paljon juhlien aikana, etkä syö herkkuja nälkääsi.

Muista kohtuus

Jos juot alkoholia, on hyvä muistaa juoda lasi vettä jokaista alkoholiannosta kohden. Vaihda juomaksi kokonaan vesi, vissy tai muu virvoke viimeistään puolen yön aikaan. Seuraavan päivän olotiloja voi kohtuullistaa myös sopimalla päivälle ennakkoon jotakin kivaa menoa. Jos taas olet päättänyt ennen juhlia olla nauttimatta alkoholia, kehtaa sanoa ei! Älä myöskään yllytä kavereitasi juomaan, sillä painostaminen ei tunnu kenestäkään kivalta.

Alkoholin lisäksi myös herkkuövereitä voi ennaltaehkäistä. Sen sijaan, että napostelet herkkuja valtavat määrät ohimennen, kannattaa avuksi ottaa pieni lautanen. Kasatessa herkut lautaselle, näet konkreettisesti, kuinka paljon syöt. Usein lautasen avulla syömistahti voi hidastua ja keskityt paremmin huomaamaan, mitä ylipäätään syöt. Tietoisuus on herkkujen syönnissä maltin lisäksi valtti, jotta käsi ei käy karkkikulhossa automaatiolla, vaan voit pysähtyä nautiskelemaan!

Nauti

Jos olet kerran päättänyt lähteä juhliin tai ottaa kaverilla kyläillessä hieman herkkuja, niin rentoudu ja nauti! Älä anna itsellesi lupaa övereihin, mutta huomaa myös, ettet soimaa itseäsi jo alkumetreillä. Jos mietit jokaisen suupalan yhteydessä, ettet saisi syödä, menee koko touhu harakoille. Älä myöskään vähennä varsinaisen ruuan määrää, jotta voisit kompensoida herkkujen syömistä. Nälkäisenä kohtuudessa on melkein mahdoton pysyä.

Muista keskittyä olennaiseen, eli muiden kanssa seurusteluun, kiinnostaviin juttutuokioihin ja hauskanpitoon. Tärkeintä on löytää tasapaino juhlan viettoon, jotta hampaiden kiristelyn sijaan saat virtaa ja iloisen mielen!

Jos makeanhimo vaivaa voit tilata ilmaisen minikurssin Eroon makeanhimosta.

Superale 3.-9.8.!

SUPERALE on syksyn suurin ale, jolloin kaikki kurssit ja e-kirjat ovat puoleen hintaan. Lisäksi kirjat ja treenivälineet saa alehinnoin!

Saat alennuksen koodilla: SUPER

Päivää
Tuntia
Minuuttia
Sekuntia

Nämä kirjoitukset saattavat kiinnostaa sinua:

Reseptit

Paahdettu punajuurisalaatti

Punajuuri on näin syksyllä sesongissa, joten on hyvä aika napata testiin tämä paahdettu juuressalaatti! Tällä reseptillä valmistat noin 3-4 annosta. ⁠⁠Paahdetut punajuuret:⁠3 nyrkin kokoista punajuurta