Tehokiinteytys kuukaudessa alkaa pian!

päivää
tuntia
minuuttia
sekuntia

Kun liikunta ei kiinnosta

Onko sullekin tuttu se fiilis, kun työpäivän jälkeen haluaa vain rojahtaa sohvalle ja on mahdotonta löytää minkäänlaista inspiraatiota liikuntaan, liikunta ei kerta kaikkiaan kiinnosta? Jos ei, onneksi olkoon – taidat kuulua harvinaiseen vähemmistöön! Meillä muilla on välillä pientä taistelua itsemme kanssa. Milloin sohvalla rötvääminen on hyvä idea ja milloin olisi paras vain raijata itsensä liikkumaan?

Maikin mukaan väsymyksen yllättäessä lepääminen on paikallaan, eikä aina tarvitse sykkiä joka paikkaan. Jos on kertynyt univelkaa, stressiä ja elämä on kiireistä, tilanteen rauhoittumista odotellessa voi pyrkiä niin sanottuun hyvinvoinnin minimitasoon. Jos palautumisen kanssa on haasteita, kannattaa lukea vinkit palautumisen edistämiseen.

Mikä sulla olisi sellainen hyvinvoinnin minimitaso, että oma olo ei ainakaan menisi huonompaan suuntaan? Maikilla tähän minimitason kuuluu iltarauhoittuminen ja hyvä uni, arkiliikunta, sekä säännöllinen kasvis- ja proteiinipitoinen syöminen. Arki- ja taukoliikunnalla välttää hyvin istumisen haittoja, vaikka itse treeneihin ei olisi resursseja.

Erota levon tarve ja laiskottelu

Entä jos vähän tekisi mieli liikkeelle, mutta toisaalta kuitenkin väsyttää ja koko kroppa tuntuu jotenkin puutuneelta? Pitäisikö mennä tekemään tunnin juoksulenkki vai jäädä suosiolla huilimaan?

[et_bloom_inline optin_id=”optin_14″]

Yksinkertainen ratkaisu on lähteä pienin tavoittein kokeilemaan evänsä liikutusta. Toimisiko kehonhuolto, jooga tai muu lempeä laji tänään paremmin? Jos olen itse nuutunut, menen yleensä reippaalle kävelylle mielellään luontoon ja palaan aina energisempänä kotiin. Naisilla myös hormonitoiminta voi vaikuttaa treenitehoihin ja -mielekkyyteen.

Jos etenkään raskas liikunta ei kiinnosta, dynaamiset venyttelyt, jooga ja muu huoltava liikunta ovat hyvä ratkaisu

Salitreenin kohdalla voi ensin lupautua itselleen menemään salille ja tunnustelemaan lämmittelyiden tai sarjojen aikana, miltä oma olo tuntuu. Jos tekeminen on takkuista ja tuntuu, että tänään ei vaan saa itsestään mitään irti, Maikin mukaan joskus on aivan ok vaihtaa treenin tavoitetta lennosta. Sarjat voi tehdä kevyillä painoilla, jolloin veren saa kiertämään mukavasti koko kropassa ja jumit siten helpottamaan, tai treenin voi vaihtaa kehonhuoltoon esimerkiksi dynaamisten lämmittelyiden avulla.

Hyvinvoinnin minimitaso on tarkoitettu tilapäiseksi

Maikin mukaan hyvinvoinnin minimitaso on tarkoitettu vain tilapäiseksi tasoksi. Jos minimitason ylläpito meinaa jäädä päälle, tai jopa minimitaso tuntuu liian vaivalloiselta, on hyvä miettiä matalan kynnyksen tavoitteita, joilla huijaat itsesi liikkeelle. Ne voivat olla yllä lueteltuja keinoja tai jopa pienempiä tavoitteita.

Entä jos lupaat itsellesi vain mennä kuntosalin ovesta sisään ja halutessasi saat lähteä heti pois? Todennäköisesti innostut tekemään edes jotain, kun sait jo mentyä paikan päälle. Vastaavasti voit houkutella itsesi lenkillä tavoitteena kiertää vain korttelin ympäri – jos pidempi kierros alkaa houkutella, antaa mennä vain! Pienen tavoitteen asettaminen ja sen saavuttaminen antaa kuitenkin onnistumisen elämyksen.

Jos minkäänlainen liikunta ei koskaan kiinnosta ja olo on jatkuvasti nuutunut, terveydentila on hyvä tarkistaa.

Lyhyt aamutreeni tuo intoa liikuntaan (+nappaa alekoodi aamujumppakurssille!)

Jos liikunta yleensäkin tuntuu vielä vieraalta, eikä omaa mieluista liikuntalajia tai -tapaa ole löytynyt, kannattaa kokeilla monipuolisesti erilaisia liikuntamuotoja ja löytää se, mistä eniten itse nauttii. Liikunnan ei tarvitse olla pelkkä suoritus, vaan vaikkapa tapa ottaa omaa aikaa ja pitää hauskaa.

Treenin ei tarvitse myöskään kestää tunteja eikä niitä tarvitse myöskään tehdä iltaisin, kun arjen keskellä on usein muutakin tekemistä. Treenaamalla vain 10 minuuttia aamuisin kerrytät jo mukavasti liikuntapiirakkaan hyvää liikuntaa!

10 minuutin aamujumppa sopii myös vaikkapa virkistäväksi taukojumpaksi työpäivän lomaan

Kun tällaiselle nopealle aamuliikunnalle antaa pikkusormen, se luultavasti viekin koko käden mennessään. Kun parinkin viikon ajan aloittaa aamunsa lyhyellä liikuntahetkellä, siitä muodostuu tärkeä rutiini jota ilman ei lopulta tunnu pärjäävänsä. Nopea aamujumppa on todella helppo tapa lisätä omaa jaksamista ja hyvinvointia, ja parantaa kehon toimintakykyä ja kuntoa.

Jos kaipaat apua, ohjeita ja vinkkejä siihen, minkälaista treeniä voisit aamuisin tehdä, kannattaa tulla mukaan 10 minuutin aamujumpat -kurssille.

Kurssilla parannat lihaskuntoa, helpotat painonhallintaa ja kavennat vyötäröä helposti ja nopeasti. Saat nopeita, 10 minuuttia kestäviä treeniohjeita jokaiselle arkiaamulle 4 viikon ajan. Lisäksi saat pidempiä, noin 20-30 minuuttia kestäviä koontitreenejä vapaapäiville, joiden avulla tehostat treenin tuloksia entisestään.

10 minuutin aamujumpat on tehty sinulle, jos sinun on vaikea löytää aikaa ja motivaatiota pitkiin iltatreeneihin, haluat aloittaa liikunnan pitkän tauon jälkeen tai haluat lisää virkeyttä ja hyvää oloa päiviisi. Nimestään huolimatta jumpat sopivat kuitenkin tehtäväksi mihin kellonaikaan tahansa, mikäli juuri aamulla liikkuminen ei ole sinun juttusi.

Säästät 50 € 10 minuutin aamujumppien hinnassa, kun tulet mukaan nyt!

Alekoodi on: AAMU50

Toimi näin:

  1. Klikkaa kauppaan ja tutustu 10 minuutin aamujumppiin
  2. Lisää kurssi ostoskoriin
  3. Syötä kassalla kuponkikoodi AAMU50
  4. Koodilla säästät 50 € kurssin hinnassa!

Kurssilla on mukana jo yli 250 tyytyväistä osallistujaa! Olen varma, että pidät kurssista ja saat siitä tuloksia ja energiaa aamuihisi. Mutta voit päättää itse, sillä kurssilla on 100% tyytyväisyystakuu! Voit testata kurssia 14 päivän ajan ilman riskiä: jos se ei sovellu sinulle, saat rahasi takaisin!

Ilmainen 10 päivän kotitreenihaaste

Onko liikunta jäänyt pitkäksi aikaa ja aloittaminen tuntuu vaikealta?

Tällaisia tuloksia saat, kun lähdet mukaan 10 päivän kotitreenihaasteeseen:

Paina nappia ja lähetän ensimmäisen 15 minuutin treenin sähköpostiisi heti.

Nämä kirjoitukset saattavat kiinnostaa sinua:

Proteiinirahka sopii satunnaiseen käyttöön
Ruokavinkit

Proteiinirahka ja -patukka: haittaa vai hyötyä?

Proteiinirahka, proteiinipatukka, proteiinivanukas… Kaupoissa riittää erittäin runsaasti valinnanvaraa erilaisiin proteiinituotteisiin. Onko maustettu proteiinirahka tai -patukka terveellinen vaihtoehto välipalaksi? Entä sopivatko ne säännölliseen käyttöön? Lue tästä

Hienoa!

Jätä sähköpostisi, paina nappia ja lähetän -40 % kupongin sinulle

Liittymällä uutiskirjeemme tilaajaksi, saat ensimmäisen ostoksesi edullisemmin

Uutiskirjeen tilaamalla sallit maikkimarjaniemi.fi:n lähettää sinulle viestejä ja vahvistat lukeneesi ja hyväksyvän tietosuojaselosteen.

40 % ALE (1)

Haluatko 40 % alennuksen ensimmäiseen ostokseesi?

Kiitos!

Tarkista sähköpostisi ja löydät alekoodin sieltä.

Jos viestiä ei jostain syystä löydy, tarkista myös roskapostisi.