fbpx

Black Friday -superale on käynnissä ja saat valikoidut kurssit ja tuotteet jopa -70% alennuksella

päivää
tuntia
minuuttia
sekuntia

Miksi salitreenien optimointi kannattaa?

Käytkö melko säännöllisesti salilla ja teet siellä vähän mitä milloinkin? Onko salitreeni tuloksellista, säännöllistä ja järjestelmällistä? Onko salilla usein ruuhkaa, joten teet aina jotain niillä välineillä tai laitteilla, joihin mahtuu? Tekeminen saattaa välillä myös vähän tylsistyttää, sillä varsinaisia tuloksia ei näy. Miten saliohjelma kannattaa laatia ja millaisia tavoitteita asettaa, jotta saat treenillä näkyviä tuloksia?

Tässä blogissa käsitellään salitreenin optimoinnin tuomia hyötyjä. Mitä salitreenin optimointi siis tarkoittaa? Optimoinnilla tarkoitetaan salitreenin viilaamista: kun kuitenkin käyt salilla ja käytät siihen aikaasi, kannattaa saliohjelma laatia hyvin eli optimoida se siten, että saat tuloksia ja eniten vastetta käyttämällesi ajalle ja vaivalle.


Haluatko treenata tavoitteellisesti ammattilaisen laatimalla kuntosaliohjelmalla? Haluatko muokata kroppaa kiinteämmäksi ja vahvemmaksi treenaamalla salilla 2-3 kertaa viikossa? Klikkaa ja tutustu Vahva nainen: Lihaskunto -saliohjelmaan ja nappaa se 50 euron alennuksella!


Kuten kaikessa muussakin tekemisessä, myös salitreenissä suunnitelma ja sen mukaan toimiminen todellakin kannattaa! Maikin mukaan yleinen salitreenin tavoite on parantaa lihaskuntoa niin, että lihasmassa kehittyy ja voimatasot nousevat (nämä auttavat kovasti myös rasvanpoltossa ja painonhallinnassa).

Jos kuitenkin käyt salilla lähinnä viettämässä omaa aikaa, tapaamassa ystäviä ja saamassa liikettä niveliin, ei siinäkään ole mitään vikaa! Tässä blogipostauksessa kuitenkin keskitymme tähän yleisimpään tavoitteeseen, eli lihasmassan ja voimatasojen kehittämiseen. Millainen saliohjelma siis sopisi juuri sinun tavoitteellesi?

Miten salitreeni kannattaa viilata tulokselliseksi ja millainen saliohjelma valita

Aivan ensimmäinen askel tuloksekkaan salitreenin taipaleella on Maikin mukaan määritellä treenin tavoite. Mitä haluat treenillä saavuttaa? Tärkeintä on, että salitreeni on tehokasta ja turvallista. Turvallisuus on ykkösasia, ettei salilla riko itseään.

Olet varmasti kuullut puhuttavan legendaarisesta jalkapäivästä, jolloin alavartalo murjotaan salilla niin, ettei kävelykään onnistu kunnolla melkein viikkoon? Välttelin itse pitkään kuntosalille menoa, sillä ajatus verenmaku suussa tehtävästä lihaskuntoharjoittelusta ja sen jälkeen tulevista jäätävistä lihaskivuista kuulosti ajatuksena aika tympeältä. Kävelen, juoksen ja pyöräilen paljon, eikä noista hommista tule mitään, jos sen jalkapäivän jälkeen olisi aina aivan hajalla! Paras saliohjelma on tietysti se, joka tulee tehtyä, joten siksi tämä ei ollut hyvä ratkaisu.

Tappotreeni ei ole paras ratkaisu: saliohjelma tuo tavoitteita

Maikin mukaan tällainen kehon täydellinen murskaaminen jokaisella treenikerralla ei ole aina sitä pitkäjänteisintä tai tuloksellisinta treenaamista. Tällainen saliohjelma ei välttämättä tue juuri sinun tavoitettasi. Harvoin toistuva tappotreeni ei ole tehokasta kehittymisen kannalta, sillä lihas tarvitsee ärsykkeen ideaalisti 2-3 kertaa viikossa, jotta se voi kehittyä. Jos siis vaikkapa jalat treenataan niin uupumukseen, että palautuminen vie jopa viikon, lihasta ei ole mahdollista treenata tarpeeksi usein.

Helpoin ja paras ratkaisu on siis treenata koko vartalo kerralla, jos salilla käydään 2-3 kertaa viikossa. Toki jos salilla tykkää käydä neljäkin kertaa viikossa, voi treenin jakaminen ala- ja ylävartalotreeneiksi olla hyvä ratkaisu saliohjelmaa valitessa. Näin yhdellä treenikerralla ei haasteta kehon ja sielun voimia äärimmilleen, vaan tehdään mukavan haastava jumppa, jotta päästään taas treenaamaan uudestaan parin kolmen päivän päästä.

Salitreeni kannattaa optimoida niin, että se tuo tuloksia ja on mielekästä
Parasta on treenata koko vartalo kerralla, jos salilla käydään 2-3 kertaa viikossa

Salireeni ei tunnu niin rankalta kuin murskaustreenit, mutta kehitys voikin olla paljon parempaa! Kivana bonuksena myös muu liikunta onnistuu mukavammin, kun yksi lihasryhmä ei ole mahdottoman arkana päiväkausia.

Maikin mukaan salitreeni saadaan kehittäväksi esimerkiksi sillä, että sen intensiteetti vaihtelee treenijaksoittain: yhdessä ohjelmassa painotetaan toistojen määrää ja toisessa suurempia painoja vähemmillä toistoilla. Samaa ohjelmaa ei kannata käyttää liian pitkään, vaan säännöllisesti treenaavan on parasta vaihtaa sitä 4-6 viikon välein. Saliohjelman liikkeiden vaihtamisen lisäksi treeniin saa Maikin mukaan vaihtelua myös esimerkiksi toistojen määrällä ja suoritusnopeudella.

Vahva nainen –salitreeneillä itsevarmaksi ja voimakkaaksi

Jos ”jalkapäiväajattelu” unohdetaan, niin mitä siellä salilla kannattaa tehdä?

Naisille rakennetuissa Vahva nainen -salitreeneissä käydään treenaamassa 2-3 kertaa viikossa. Kolmella kerralla viikossa saat selkeitä tuloksia, kahdella treenillä kehityt maltillista vauhtia (tai nopeastikin, jos olet vasta-alkaja) ja yhdellä kerralla viikossa ylläpidät lihaskuntoasi. Yhden treenikerran kesto on noin tunti lämmittelyineen, eli salilla ei mene tuntikaupalla aikaa.

Tästä blogista pääset nappaamaan kurssin 50 euron alennuksella! Toimi nopeasti, ettet menetä alennusta.

Salitreenejä on myös mahdollista soveltaa, jos salipäiväsi ovat osittain peräkkäin esimerkiksi maanantaina, tiistaina ja perjantaina. Tällöin maanantaina voidaan treenata ylävartalo, tiistaina alavartalo ja perjantaina koko kroppa. Soveltamisen varaa siis on ja siihen tulee ohjeet.

Tehokas salitreeni kehittää koko kehoa

Vahva nainen: Lihaskunto -salitreeni sopii kuntoilijalle, joka on kyllä käynyt salilla, mutta ohjelma ei ole ollut säännöllinen tai nousujohteinen. Treenit sopivat myös heille, jotka ovat jo treenanneet 1-2 vuotta suunnitelmallisesti ja nousujohteisesti, mutta kaipaavat uusia ohjelmia. Lue tämä blogi loppuun ja saat 50 euron alennuksen salitreenipakettiin!

Näitä treenejä varten salin perusvarustelu riittää: tarvitset vain käsipainot, taljat, levytangot, polvenkoukistuslaitteen ja jalkaprässin. Hyvin peruskamppeilla pääsee siis pitkälle! Laitteita ei juurikaan käytetä, vaan vapaan painon liikkeillä saa Maikin mukaan enemmän irti treenistä.

Vahva nainen -salitreeni: tule mukaan 50 € alennuksella

Jos haluat vahvan kehon, mutta et halua viettää kaikkea arvokasta vapaa-aikaasi salilla, kannattaa tutustua Vahva Nainen: Lihaskunto -salitreeniohjelmaan. Valmennuksessa saat 8 viikon vaihtuvat kuntosaliohjelmat ja tietoiskuja ravinnosta, palautumisesta ja motivaatiosta. Mukaan tulee myös treenipäiväkirja, jonka avulla voit seurata kehittymistäsi.

Tämä salitreeni soveltuu sinulle, jos tavoittelet uudenlaisia kehon muotoja, haluat tuntea olosi vahvaksi ja itsevarmaksi, tai jos kaipaat vaihtelua nykyiseen salitreeniisi. Kun lihaskuntosi paranee, jaksat paremmin myös arjen askareissa. Kuntosalitreeni soveltuu myös stressin purkamiseen ja stressinsietokyvyn parantamiseen.

Blogin lukijana säästät nyt 50 € Vahva nainen: Lihaskunto -salitreenin hinnassa!

>> Klikkaa tästä ja nappaa saliohjelma 50 € alennuksella ja 100 % tyytyväisyystakuulla

Valmennukseen on osallistunut jo 790 upeaa, tyytyväistä naista! Siksi olen varma, että tämä salitreeni tuo myös sinulle näkyviä tuloksia. Voit kuitenkin testata ja päättää itse, sillä valmennuksella on 100% tyytyväisyystakuu. Testaa kurssia rauhassa 14 päivän ajan: jos et ole tyytyväinen, saat rahasi takaisin.

>> Klikkaa tästä ja tule mukaan salitreeniin 50 € alennuksella ja 100% tyytyväisyystakuulla

Jos haluat treenata tavoitteellisesti, mutta et aina pääse salille, voit napata nyt todella huimalla alennuksella Vahva nainen: Lihaskunto -saliohjelman SEKÄ Vahva kotona -kotitreeniohjelman yhdessä pakettihintaan!

Näissä valmennuksissa on samanlainen jaksotus, joten jos et jostain syystä pääse aina salille, pystyt tekemään tavoitteellista treeniä myös kotona. Molempien valmennusten ykkösvaiheessa treeni painottuu lihaskestävyyden ja -massan vahvistamiseen, kun taas seuraavassa vaiheessa painotetaan voimatreeniä. Siksi Vahva nainen: Lihaskunto ja Vahva kotona tukevat toisiaan erityisen hyvin ja varmistat todella tuloksellisen ja tehokkaan jatkumon treenille sekä kotona että kuntosalilla.

Kun ostat nämä kaksi treeniohjelmaa yhdessä pakettina, säästät huimat 109 euroa verrattuna siihen, jos ostaisit molemmat erikseen. Hinta ei todellakaan päätä huimaa!

>> Klikkaa ja nappaa kaksi lihaskunto-ohjelmaa pakettihintaan ja säästät 109 € hinnassa!

Onko salitreeni sinulla tuloksellista, näetkö ja seuraatko kehitystäsi? Kerro kommenteissa!

Hyvä saliohjelma kehittää koko kroppaa

Nämä kirjoitukset saattavat kiinnostaa sinua:

Elämäntapamuutos

Vältä nämä yleisimmät virheet painonpudotuksessa

Haluaisitko pudottaa painoa, mutta olet sekaisin erilaisten ohjeiden viidakossa? Mitkä painonpudotuskeinot ovat oikeasti toimivia ja terveellisiä? Ei mikään ihme, jos asiassa menee sekaisin, sillä dieettejä