Miksi salitreenien optimointi kannattaa?

Käytkö melko säännöllisesti salilla ja teet siellä vähän mitä milloinkin? Onko salilla usein ruuhkaa, joten teet aina jotain niillä välineillä tai laitteilla, joihin mahtuu?

Tekeminen saattaa välillä myös vähän tylsistyttää, sillä varsinaisia tuloksia ei näy. Miten saliohjelma kannattaa laatia ja millaisia tavoitteita asettaa, jotta saat treenillä näkyviä tuloksia?

Tässä blogissa käsitellään salitreenin optimoinnin tuomia hyötyjä.

Optimoinnilla tarkoitetaan salitreenin viilaamista: kun kuitenkin käyt salilla ja käytät siihen aikaasi, kannattaa saliohjelma laatia hyvin eli optimoida se siten, että saat tuloksia ja eniten vastetta käyttämällesi ajalle ja vaivalle.

Koko kehon treeni kuntosalilla - kuntosaliohjelma naiselle
Tehokas yksijakoinen ohjelma sisältää kokonaisvaltaisia moninivelliikkeitä

Kuten kaikessa muussakin tekemisessä, myös salitreenissä suunnitelma ja sen mukaan toimiminen todellakin kannattaa!

Maikin mukaan yleinen salitreenin tavoite on parantaa lihaskuntoa niin, että lihasmassa kehittyy ja voimatasot nousevat (nämä auttavat kovasti myös rasvanpoltossa ja painonhallinnassa).

Jos kuitenkin käyt salilla lähinnä viettämässä omaa aikaa, tapaamassa ystäviä ja saamassa liikettä niveliin, ei siinäkään ole mitään vikaa!

Tässä blogipostauksessa kuitenkin keskitymme tähän yleisimpään tavoitteeseen, eli lihasmassan ja voimatasojen kehittämiseen. Millainen saliohjelma siis sopisi juuri sinun tavoitteellesi?

Yksijakoinen sopii tavalliselle treenaajalle

Olet varmasti kuullut puhuttavan legendaarisesta viikoittaisesta jalkapäivästä, jolloin alavartalo murjotaan salilla niin, ettei kävelykään onnistu kunnolla melkein viikkoon?

Maikin mukaan tällainen kehon täydellinen murskaaminen jokaisella treenikerralla ei ole aina sitä pitkäjänteisintä tai tuloksellisinta treenaamista. Tällainen saliohjelma ei välttämättä tue juuri sinun tavoitettasi.

Harvoin toistuva tappotreeni ei ole tehokasta kehittymisen kannalta, sillä lihas tarvitsee ärsykkeen ideaalisti 2-3 kertaa viikossa, jotta se voi kehittyä. Jos siis vaikkapa jalat treenataan niin uupumukseen, että palautuminen vie jopa viikon, lihasta ei ole mahdollista treenata tarpeeksi usein.

Helpoin ja paras ratkaisu on siis treenata koko vartalo kerralla, jos salilla käydään 2-3 kertaa viikossa. Koko vartalon treenaamista kerrallaan kutsutaan yksijakoiseksi ohjelmaksi.

Toki jos salilla tykkää käydä neljäkin kertaa viikossa, voi treenin jakaminen ala- ja ylävartalotreeneiksi olla hyvä ratkaisu saliohjelmaa valitessa.

Näin yhdellä treenikerralla ei haasteta kehon ja sielun voimia äärimmilleen, vaan tehdään mukavan haastava jumppa, jotta päästään taas treenaamaan uudestaan parin kolmen päivän päästä.

Salitreeni kannattaa optimoida niin, että se tuo tuloksia ja on mielekästä
Parasta on treenata koko vartalo kerralla, jos salilla käydään 2-3 kertaa viikossa

Salireeni ei tunnu niin rankalta kuin murskaustreenit, mutta kehitys voikin olla paljon parempaa! Kivana bonuksena myös muu liikunta onnistuu mukavammin, kun yksi lihasryhmä ei ole mahdottoman arkana päiväkausia.

Maikin mukaan salitreeni saadaan kehittäväksi esimerkiksi sillä, että sen intensiteetti vaihtelee treenijaksoittain: yhdessä ohjelmassa painotetaan toistojen määrää ja toisessa suurempia painoja vähemmillä toistoilla.

Samaa ohjelmaa ei kannata käyttää liian pitkään, vaan säännöllisesti treenaavan on parasta vaihtaa sitä 4-6 viikon välein. Saliohjelman liikkeiden vaihtamisen lisäksi treeniin saa Maikin mukaan vaihtelua myös esimerkiksi toistojen määrällä ja suoritusnopeudella.

Tehokas salitreeni kehittää koko kehoa
Saliohjelma kannattaa vaihtaa 4-6 viikon välein

30 päivän kuntosaliohjelma: tule mukaan 50 € alennuksella

Haluaisitko saada näkyviä ja tuntuvia treenituloksia vain kuukaudessa?

Totta on, että kuukaudessa ei voi kutistua useita vaatekokoja tai muuttua kaksi kertaa voimakkaammaksi, mutta 30 päivässä on kyllä mahdollista saada aika mukavia tuloksia.

Nopeiden tulosten saaminen vaatii kuitenkin tehokkaan treenispurtin, jossa treenataan kolme kertaa viikossa kuntosalilla ja välipäivinä tehdään tavoitetta tukevia harjoituksia.

Kun tulet nyt mukaan treeneihin, säästät 50 € ohjelman hinnassa!

30 päivän kuntosaliohjelmassa:

  • Treenaat itsesi parempaan kuntoon 30 päivässä ja näet muutoksen koko kropassa
  • Saat valmiin saliohjelman: salitreenit ovat kolme kertaa viikossa ja välipäivinä on tukevia harjoituksia
  • Saat selkeät ohjeet tekniikoihin sekä kuntosalivälineiden käyttöön
  • Saat saliohjelmalle 100 % tyytyväisyystakuun, joten voit kokeilla sitä ilman riskiä hukkaostosta.

Ohjelma sopii kuntoilijalle, joka on jo jonkin verran käynyt kuntosalilla. Aivan aloittelijalle suosittelemme Aloita salitreeni -ohjelmaa.

Näitä treenejä varten salin perusvarustelu riittää: tarvitset vain käsipainot, taljat, levytangot, polvenkoukistuslaitteen ja jalkaprässin. Hyvin peruskamppeilla pääsee siis pitkälle!

>> Klikkaa ja ilmoittaudu mukaan tehokkaisiin salitreeneihin ennen kuin tarjous päättyy

Ilmainen koko kehon kuntosaliohjelma

Haluatko uuden kuntosaliohjelman?

Ilmainen kuntosalitreeni sisältää

Paina nappia ja lähetän kuntosaliohjelman sähköpostiisi heti.

Nämä kirjoitukset saattavat kiinnostaa sinua:

Proteiinirahka sopii satunnaiseen käyttöön
Ruokavinkit

Proteiinirahka ja -patukka: haittaa vai hyötyä?

Proteiinirahka, proteiinipatukka, proteiinivanukas… Kaupoissa riittää erittäin runsaasti valinnanvaraa erilaisiin proteiinituotteisiin. Onko maustettu proteiinirahka tai -patukka terveellinen vaihtoehto välipalaksi? Entä sopivatko ne säännölliseen käyttöön? Lue tästä

Hienoa!

Jätä sähköpostisi, paina nappia ja lähetän -40 % kupongin sinulle

Liittymällä uutiskirjeemme tilaajaksi, saat ensimmäisen ostoksesi edullisemmin

Uutiskirjeen tilaamalla sallit maikkimarjaniemi.fi:n lähettää sinulle viestejä ja vahvistat lukeneesi ja hyväksyvän tietosuojaselosteen.

40 % ALE (1)

Haluatko 40 % alennuksen ensimmäiseen ostokseesi?

Kiitos!

Tarkista sähköpostisi ja löydät alekoodin sieltä.

Jos viestiä ei jostain syystä löydy, tarkista myös roskapostisi.