Tehokiinteytys kuukaudessa alkaa pian!

päivää
tuntia
minuuttia
sekuntia

Minimoi peppukippi

Butt wink eli itse suomentamani termi peppukippi on se ilmiö, kun lantio kippaa kyykyn alavaiheessa ja häntäluu kääntyy alaspäin. Tällöin alaselkään tulee pieni pyöristyminen.

Jos harteilla on paljon painoa ja kyykyn aikana selkä pyöristyy ja ojentuu selkeästi, liike ei ole teknisesti turvallisin mahdollinen. Pieni peppukippi ihan kyykyn alaosassa on luonnollista ja turvallista, kunhan keskivartalon kontrolli pysyy kunnossa. Nyrkkisääntöä on vaikea sanoa siihen, että mikä määrä peppukippiä on ok ja mikä liikaa. Siihen arviointiin kannattaa ottaa voimaharjoitteluvalmentaja avuksi. Yleisesti ottaen voisi sanoa, että jos peppukippiä alkaa tulla jo ennen kuin ollaan alle 90° polvikulman, kannattaa hoitaa liikemalli ja liikkuvuus kuntoon ennen kuin syväkyykkyjä kuormittaa lisäpainoilla.

Aina peppukipissä ei ole kyse liikemallin hallinnan tai liikkuvuuden puutteesta, vaan ihan puhtaasti lonkan rakenteesta. On siis osaksi perimästä kiinni, kuinka syvä kyykky voi olla ja minkä verran peppukippiä ilmenee.

Mutta keskitytäänpä nyt niihin asioihin, joita me voimme tehdä kyykyn liikemallin parantamiseksi, jos peppukippi on mojova:

Ota lantiota levempi haara ja suuntaa varpaat aavistuksen ulospäin samaan suuntaan polvien kanssa. Leveämmällä haaralla annat lantiolle tilaa pysyä hyvässä asennossa kyykyn aikana.

Keskivartalon tuki auttaa stabiloimaan selkärangan. Etenkin raskaissa kyykyissä saat puristaa keskivartaloa niin lujaa, että olisit valmis vastaanottamaan iskun mahaasi. Jännittyneet lihakset tukevat rankaa näin sisältäpäin. Lämmittelykyykyissä tai kyykkyä opetellessa voit ottaa noin viiden kilon levypainon suorahkoille käsille eteen, jolloin löytänet keskivartalon aktivaation helpommin.

Ota kantapäiden alle pienet korokkeet. Ne helpottavat liikettä vähentämällä nilkkojen liikkuvuusvaatimuksia, mutta auttavat myös pitämään asennon pystympänä kyykyn aikana, kun ei tule samalla lailla tunnetta taaksepäin kaatumisesta kuin tasamaalla kyykyn mallia hakiessa. Aluksi korokkeet voivat olla esimerkiksi viitisen senttiä korkeat. Madalla korokkeita sen mukaan kun liikkuvuutesi paranee ja sisäistät liikemallin taitoa.

BONUSVINKKI: Hengaile kyykyssä joka päivä, jotta liikkuvuus pysyy kunnossa tai paranee. Ota vaikka pöydän jalasta tukea, laskeudu alas kyykkyyn ja siirtele painoa hieman puolelta toiselle. Ojenna selkää ja rentouta takaisin hieman pyöreäksi. Ilman lisäpainoja selkä saa olla pyöristynyt, ja se onkin monesti rennoin tapa istua kyykyssä.

Ilmainen koko kehon kuntosaliohjelma

Haluatko uuden kuntosaliohjelman?

Ilmainen kuntosalitreeni sisältää

Paina nappia ja lähetän kuntosaliohjelman sähköpostiisi heti.

Nämä kirjoitukset saattavat kiinnostaa sinua:

Proteiinirahka sopii satunnaiseen käyttöön
Ruokavinkit

Proteiinirahka ja -patukka: haittaa vai hyötyä?

Proteiinirahka, proteiinipatukka, proteiinivanukas… Kaupoissa riittää erittäin runsaasti valinnanvaraa erilaisiin proteiinituotteisiin. Onko maustettu proteiinirahka tai -patukka terveellinen vaihtoehto välipalaksi? Entä sopivatko ne säännölliseen käyttöön? Lue tästä

Hienoa!

Jätä sähköpostisi, paina nappia ja lähetän -40 % kupongin sinulle

Liittymällä uutiskirjeemme tilaajaksi, saat ensimmäisen ostoksesi edullisemmin

Uutiskirjeen tilaamalla sallit maikkimarjaniemi.fi:n lähettää sinulle viestejä ja vahvistat lukeneesi ja hyväksyvän tietosuojaselosteen.

40 % ALE (1)

Haluatko 40 % alennuksen ensimmäiseen ostokseesi?

Kiitos!

Tarkista sähköpostisi ja löydät alekoodin sieltä.

Jos viestiä ei jostain syystä löydy, tarkista myös roskapostisi.