Tehokiinteytys kuukaudessa alkaa pian!

päivää
tuntia
minuuttia
sekuntia

Pimeä hiilari-ilta ja valoisa proteiiniaamu

Tanssin munatanssia, koska välitän unestasi. Välitä sinäkin.

Tässä muistisääntö hyvään uneen: Pimeä hiilari-ilta ja valoisa proteiiniaamu.

Selitän tarkemmin.

? Vältä liiallista proteiinia illalla, sillä se voi estää väsymyksen tunnetta ja lisätä virtsaneritystä. Jos heräät yöllä usein vessaan tai et meinaa illalla saada ajoissa unta, kokeile hiilaripitoista ja vähäproteiinista päivän viimeistä ateriaa. Vastaavasti aamulla kannattaa huolehtia reippaasti proteiinia aamupalalle, jotta pysyt virkeänä ja kylläisenä.

? Hiilihydraatit auttavat illalla tuntemaan väsymystä, ne rauhoittavat ja auttavat saamaan hyvät unet. Hitaasti imeytyvät hiilihydraatit myös pitävät verensokerin tasaisena, mikä myös povaa laadukasta unta. Voit kokeilla siirtää kaurapuuron aamusta iltaan ja seurata vaikutuksia.

? Ruokavalintojen lisäksi voit parantaa untasi valaistuksen säätämisellä. Jätä sinivaloiset älylaitteet, läppäri ja telkkari tuntia ennen nukkumaanmenoa rauhaan, jos et halua häiritä unihormoniesi eritystä. Voi olla, että saat ihan hyvin unta puhelinta sängyssä räplätenkin, mutta unenlaatusi voi olla sen verran heikkoa, että olet seuraavana päivänä väsynyt.

Monissa puhelimissa on nykyään sinivalon blokkaaja eli näytön väritys muuttuu illalla punasävytteiseksi. Se on ihan kiva ominaisuus, mutta yleensä puhelimen/tabletin käyttöön liittyy silti paljon stimuloivaa toimintaa: hypitään jutusta toiseen eikä mieli pääse oikein rauhoittumaan. Parempaa iltapuuhaa voisi olla vaikka kävely, venyttely, juttelu läheisten kanssa, neulominen tai kaunokirjallisuuden lukeminen.

? Sinivalon välttelyn lisäksi kannattaa muutenkin luoda kotiin hämärää valaistusta, ikään kuin matkia auringonlaskua. Siten unihormonit hyrräävät tyytyväisinä.

? Aamulla taas etenkin näin syksyn pimetessä kannattaa ottaa kunnon valohoitoa kirkasvalolampun ääressä. Syö aamupala kirkasvalolampun vieressä tai laita se päälle heti työpaikalle päästyäsi. Riittävän kirkas valo virkistää välittömästi ja se säännöllistää unirytmiä.

? Bonusvinkki: Vältä tummaa suklaata tai isoa määrää maitosuklaata iltaisin, sillä kaakaokin sisältää kofeiinia ja voi siten häiritä unta.

—-

Kaikki keinot ei tietty toimi kaikkien kohdalla, mutta näistä vinkeistä voit napsia kokeiluun jotakin.

Kauniita unia.

Ilmainen kahden päivän ruokavalio rasvanpolttoon

Tuntuuko, että vyötärölle on kertynyt ylimääräistä ja syömisiä pitäisi viilata?

Tällaisia tuloksia saat, kun alat syömään tämän ruokavalion mukaan:

Paina nappia ja lähetän ruokavalion sähköpostiisi heti!

Nämä kirjoitukset saattavat kiinnostaa sinua:

Proteiinirahka sopii satunnaiseen käyttöön
Ruokavinkit

Proteiinirahka ja -patukka: haittaa vai hyötyä?

Proteiinirahka, proteiinipatukka, proteiinivanukas… Kaupoissa riittää erittäin runsaasti valinnanvaraa erilaisiin proteiinituotteisiin. Onko maustettu proteiinirahka tai -patukka terveellinen vaihtoehto välipalaksi? Entä sopivatko ne säännölliseen käyttöön? Lue tästä

Hienoa!

Jätä sähköpostisi, paina nappia ja lähetän -40 % kupongin sinulle

Liittymällä uutiskirjeemme tilaajaksi, saat ensimmäisen ostoksesi edullisemmin

Uutiskirjeen tilaamalla sallit maikkimarjaniemi.fi:n lähettää sinulle viestejä ja vahvistat lukeneesi ja hyväksyvän tietosuojaselosteen.

40 % ALE (1)

Haluatko 40 % alennuksen ensimmäiseen ostokseesi?

Kiitos!

Tarkista sähköpostisi ja löydät alekoodin sieltä.

Jos viestiä ei jostain syystä löydy, tarkista myös roskapostisi.