Tehokas 5 liikkeen kahvakuulatreeni

Onko kahvakuulatreeni jo sinulle tuttua? Liikunnanohjaaja Sohvin mukaan kahvakuula on todella näppärä treeniväline kotitreenaajalle, sillä sen avulla saa tehtyä sekä tehokkaan lihaskuntotreenin että myös toiminnallista treeniä.

Kahvakuulia kannattaa hankkia pari kappaletta – toinen vähän painavampi jalkaliikkeitä varten ja toinen kevyempi käsiliikkeitä varten. Kuitenkin myös yhdellä kuulalla pääsee loistavasti alkuun kahvakuulatreenissä!

Minkäkokoinen kuula sopii kahvakuulatreeniin?

Liikunnanohjaaja Sohvi kertoo kuinka valitset oikeankokoisen kuulan kahvakuulatreeniä varten

Aloitteleva kuntoilija

Jos kahvakuulatreeni ja kuntoilu on vasta alkutaipaleella, liikunnanohjaaja Sohvin mukaan sopiva kahvakuulan paino on 6-10 kg. Yleensä 8 kilon kuula on hyvä valinta, koska sillä saa tehtyä monipuolisesti treeniä koko kropalle.

Yhdellä kuulalla pääsee mainiosti alkuun treenaamisessa, mutta ihannetilanteessa käytössä on kaksi kuulaa. Käsiliikkeitä varten on hyvä valita hieman kevyempi kuula, esimerkiksi 6 kg painava. Jalkaliikkeisiin sopii painavampi kuula, esimerkiksi 8 kg.

Kokeneempi kuntoilija

Jos olet treenannut jo pidempään, kannattaa valita raskaammat kuulat. Sopivat kahvakuulat kokeneemmalle treenaajalle ovat 10-16 kilon painoisia.

Mitä enemmän treenaat ja kehityt, sitä painavammat kuulat kannattaa hankkia. Kun lihaskunto kehittyy, aiemmat kuulat alkavat tuntua kevyiltä ja kuulat kannattaa päivittää painavampiin kehityksen myötä. Kehittyessä voi valita seuraavan koon kahvakuulista, eli yleensä kaksi kiloa painavamman kuin aiemmin.

kahvakuulatreeni kotona

Koko kropan viiden liikkeen kahvakuulatreeni

Tämä kahvakuulatreeni tuo hien pintaan ja harjoitat koko kroppaa! Muista laskea ja nostaa kahvakuulaa jalkojen voimalla, ja pidä selkä suorana. Vältä puristamasta kuulaa liian voimakkaasti.

Kahvakuulatreeni tehdään kuntopiirin tavoin: tee liikkeet peräkkäin pitäen välissä 30 sekunnin tauot. Kierrä liikkeitä yhteensä kolme kierrosta. Kierrosten välissä voit pitää tarvittaessa hieman pidemmän tauon. Ja sitten hommiin!

Liikunnanohjaaja Sohvi näyttää kahvakuulatreenin liikkeet

1. Etuheilautus kahvakuulalla

Ota leveä haara-asento ja pidä kuulasta molemmilla käsillä jalkojen välissä. Lähde viemään lantiota taaksepäin ja työnnä sitten pakaroiden voimalla kuula eteen. Nosta kuula joko vyötärön tai hartioiden korkeudelle. Kuulan palatessa alas työnnä taas lantiota taaksepäin ja sieltä taas eteen työntämällä kuulan ilmaan. Tee 12 toistoa.

2. Kahvakuula-kulmasoutu yhdellä kädellä

Nojaa tukevaan penkkiin toisella kädellä, saman puolen jalka astuu hieman eteen. Ota kahvakuula toiseen käteen. Aloita liike vetämällä lapa ”takataskuun” eli taakse ja kohti pakaraa, sitten vedä kyynärpää ylös lähelle kylkeä ja palauta kuula takaisin alas, lapa venytykseen. Varo, ettei hartia nouse kohti korvaa. Tee 12 toistoa kummallekin puolelle.

3. Kyykky kahvakuulan kanssa

Asetu leveään haaraan, varpaat voivat osoittaa hieman ulospäin. Tartu kahvakuulasta molemmilla käsillä kiinni ja anna sen roikkua jalkojen välissä. Lähde kyykkäämään alas selkä suorana hallitusti, ja nouse sieltä sitten ylös puristaen pakaralla. Pidä polvet samassa linjassa varpaiden kanssa. Tee 12 toistoa.

4. Hauis + pystypunnerrus + ojentajat kahvakuulalla

Asetu tukevaan lantionlevyiseen haaraan, aktivoi keskivartalo ja nappaa kuula käsiin sarviotteella. Tuo kyynärpäät lähelle kylkiä. Tee ensin hauiskääntö, jonka jälkeen nosta kuula ylös, jonka jälkeen jatkat vielä liikettä ojentajapunnerrukseen. Tuo sieltä kuula sitten samaa reittiä takaisin aloitusasentoon ja toista liike. Tee 12 toistoa.

5. Vatsakierrot kahvakuulan kanssa

Asetu istumaan lattialle, koukista hieman jalkoja ja nojaa selällä taaksepäin niin, että keskivartalon lihakset aktivoituvat. Ota kuulasta sarviotteella kiinni, tuo se lähelle rintaa, ja lähde kiertämään vartaloa puolelta toiselle. Käytä kahvakuulaa oman tason mukaisesti mahdollisimman lähellä lattiaa. Tee liikettä hallitusti – älä riuhdo! Keskity hyvään aktivointiin keskivartalossa. Lisähaastetta saat tekemällä liikkeen jalat ilmassa. Tee 12 toistoa.

Tällä kahvakuulatreenillä saat harjoitettua ja ylläpidettyä lihaskuntoa mukavasti. Toista treeni pari kertaa viikossa.

Kahvakuulatreenit kotona

Kahvakuulatreenit kotona – nappaa nousujohteinen treeniohjelma kampanjahinnalla

Haluatko treenata kroppasi parempaan kuntoon ja saada näkyviä tuloksia kahvakuulatreenillä? Kun haluat tehoja kotitreeniin vähällä vaivalla, etkä halua opetella monimutkaisia ja vaikeita liikkeitä, Kahvakuulatreenit kotona -valmennus on tehty sinulle.

Kahvakuulatreenit kotona on tehokas, mutta helppo valmennus, jonka harjoituksia voit tehdä missä ja milloin vain. Treenit sopivat mainiosti myös kiireiselle, sillä ne kestävät vain 15-20 minuuttia kerrallaan.

Kahvakuulatreenit kotona sopii mainiosti näihin tilanteisiin:

  • Aikasi ei riitä tekemään pitkäkestoisia jumppia, vaan haluat tuloksia nopeilla, 15-20 minuutin liikuntatuokioilla.
  • Sinulla on jo kotona kahvakuula, etkä halua enää antaa sen pölyttyä kaapissa tai haluat aloittaa liikunnan vain yhden kuntoiluvälineen avulla.
  • Haluat tehdä monipuolisesti sekä voima- että kestävyysharjoittelua minimaalisella määrällä liikuntavälineitä.
  • Haluat nähdä konkreettisia tuloksia kehossasi: polttaa rasvaa, kiinteytyä ja vahvistaa kehon lihaskuntoa.
  • Haluat tehostaa kehon energiankulutusta ja rasvanpolttoa tehotreenillä. Haluat tehoja kotitreeniin vähällä vaivalla: et halua opetella monimutkaisia ja vaikeita liikkeitä, vaan haluat yksinkertaisia harjoituksia.

Nämä kahvakuulatreenit sopivat sinulle, olit sitten aloittelemassa liikuntaa pidemmän tauon jälkeen tai jo kokeneempi kuntoilija. Kahvakuulan painoa vaihtelemalla ja valitsemalla sinulle sopivia treenejä, saat säädettyä treeniohjelmaa kuntotasoosi sopivaksi.

Mitä kahvakuulia Sohvi käyttää?

Kahvakuulatreenit kotona -valmennuksessa liikunnanohjaaja Sohvi luottaa yhteistyökumppanimme Nordic Flow’n kahvakuuliin. Nordic Flow on kotimainen yritys, joka tuo hyvinvoinnin kotiisi.

Jotta pääsisit treenaamaan tehokkaasti, neuvottelin sinulle kampanjahinnan Nordic Flow’n kahvakuulapaketista. Paketti toimitetaan lähimpään noutopisteeseen ja neuvottelin sinulle pakettiin myös ilmaiset toimituskulut.

Valittavana on kaksi kahvakuulapakettia: 6 ja 8 kg kahvakuulat (soveltuu hyvin aloitteleville treenaajille) sekä 10 ja 12 kg kahvakuulat (soveltuu jo edistyneemmille treenaajille).

Koska treenit kestävät vain 15-20 minuuttia, ne sopivat kiireisellekin. Arjen kiireet eivät siis ole tekosyy treenin unohtamiselle!

Ohjelman avulla teet treenistä säännöllistä ja tuloksellista, mikä tuo myös motivaatiota harjoitteluun.

Kun tulet mukaan valmennukseen nyt, säästät huimat 50-124,80 euroa hinnassa!

>> Klikkaa ja tule kahvakuulatreeneihin 50-124,80 euron alennuksella ja 100 % tyytyväisyystakuulla

Valmennuksella on 100 % rahat takaisin -tyytyväisyystakuu, joten voit testata materiaaleja 14 päivän ajan. Jos et ole tyytyväinen tai et koe saavasi tuloksia, voit pyytää rahasi täysimääräisenä takaisin. Sinulla ei ole siis lainkaan riskiä lähteä mukaan ja haluankin, että saat näkyviä tuloksia, etkä haaskaa aikaasi.

Jos olet valmis panostamaan treeniin, omaan hyvinvointiisi ja viimein treenaamaan kroppasi kuntoon, tule mukaan kahvakuulatreeneihin:

>> Klikkaa ja tule mukaan kahvakuulatreeneihin nyt: säästät 50-124,80 euroa hinnassa

Toimi nopeasti, ettet menetä alennusta!

Onko kahvakuulatreeni jo osa kotitreeniohjelmaasi? Kerro parhaat vinkkisi kommenteissa!

Ilmainen 10 päivän kotitreenihaaste

Onko liikunta jäänyt pitkäksi aikaa ja aloittaminen tuntuu vaikealta?

Tällaisia tuloksia saat, kun lähdet mukaan 10 päivän kotitreenihaasteeseen:

Paina nappia ja lähetän ensimmäisen 15 minuutin treenin sähköpostiisi heti.

Nämä kirjoitukset saattavat kiinnostaa sinua:

Proteiinirahka sopii satunnaiseen käyttöön
Ruokavinkit

Proteiinirahka ja -patukka: haittaa vai hyötyä?

Proteiinirahka, proteiinipatukka, proteiinivanukas… Kaupoissa riittää erittäin runsaasti valinnanvaraa erilaisiin proteiinituotteisiin. Onko maustettu proteiinirahka tai -patukka terveellinen vaihtoehto välipalaksi? Entä sopivatko ne säännölliseen käyttöön? Lue tästä

Hienoa!

Jätä sähköpostisi, paina nappia ja lähetän -40 % kupongin sinulle

Liittymällä uutiskirjeemme tilaajaksi, saat ensimmäisen ostoksesi edullisemmin

Uutiskirjeen tilaamalla sallit maikkimarjaniemi.fi:n lähettää sinulle viestejä ja vahvistat lukeneesi ja hyväksyvän tietosuojaselosteen.

40 % ALE (1)

Haluatko 40 % alennuksen ensimmäiseen ostokseesi?

Kiitos!

Tarkista sähköpostisi ja löydät alekoodin sieltä.

Jos viestiä ei jostain syystä löydy, tarkista myös roskapostisi.