fbpx

Black Friday -superale on käynnissä ja saat valikoidut kurssit ja tuotteet jopa -70% alennuksella

päivää
tuntia
minuuttia
sekuntia

Eikö liikkuvuus riitä syväkyykkyyn?

Eikö liikkuvuus riitä syväkyykkyyn? Sen pitäisi olla meille kaikille luontainen asento, jos ei ole kummempia vammoja.
Jos syväkyykkääminen ei suju, katso videolta vinkit kuinka voit parantaa liikkuvuuttasi:

Syväkyykky aiheuttaa monelle nykyihmiselle harmia ja harmaita hiuksia, kun se liikemalli vaan tuntuu vähän omituiselta tai liikkuvuutta ei tunnu oikein olevan. Kantapäätkin nousee ylös jos yrittää sinne ihan alas päästä.

Heivataan se syväkyykky hetkeksi pois ja tehdään täyden liikeradan askelkyykkyjä, jotta saadaan liikkuvuutta ja voimaa jalkoihin.

Aloitetaan nostamalla etujalka selkeästi korkealla korokkeelle ja lähdetään pumppailemaan polvea eteenpäin. Etujalan kantapää pysyy kiinni korokkeessa. Polvi ja varpaat pysyvät samaan suuntaan. Aluksi voi käyttää lisätukena keppiä, jotta pysyy tukevammin pystyssä askelkyykyn aikana.

Pidetään ylävartalo pystyssä ja lantio suoraan eteenpäin. Hiljalleen vaihdetaan matalampaan korokkeeseen. Silloin saadaan vielä isompi venytys takajalan lonkankoukistajalle ja enemmän lihastyötä etujalalle. Kun liikkuvuus lisääntyy, niin entisestään madalletaan koroketta. Eikä ehkä enää tarvita keppiä auttamaan tasapainon kanssa. Seuraavalla kerralla otetaan yhä matalampi koroke, edelleen kantapää pysyy kiinni korokkeessa ja treeni treeniltä liikkuvuus lisääntyy. Matalana korokkeena voi käyttää esimerkiksi levypainoa.

Lopulta päästään tekemään askelkyykky lattiatasossa. Takajalan polvi jää vielä pikkuisen ilmaan, irti lattiasta. Lopulta voi ottaa jopa takajalan alle korokkeen ja saada vielä enemmän venytystä takajalkaan ja töitä etujalalle.

Sen jälkeen alkaa syväkyykkykin sujua paremmin, kun on voimaa ja liikkuvuutta alaraajoissa.

Nämä kirjoitukset saattavat kiinnostaa sinua:

Elämäntapamuutos

Vältä nämä yleisimmät virheet painonpudotuksessa

Haluaisitko pudottaa painoa, mutta olet sekaisin erilaisten ohjeiden viidakossa? Mitkä painonpudotuskeinot ovat oikeasti toimivia ja terveellisiä? Ei mikään ihme, jos asiassa menee sekaisin, sillä dieettejä