Eikö liikkuvuus riitä syväkyykkyyn?

Eikö liikkuvuus riitä syväkyykkyyn? Sen pitäisi olla meille kaikille luontainen asento, jos ei ole kummempia vammoja.
Jos syväkyykkääminen ei suju, katso videolta vinkit kuinka voit parantaa liikkuvuuttasi:

Syväkyykky aiheuttaa monelle nykyihmiselle harmia ja harmaita hiuksia, kun se liikemalli vaan tuntuu vähän omituiselta tai liikkuvuutta ei tunnu oikein olevan. Kantapäätkin nousee ylös jos yrittää sinne ihan alas päästä.

Heivataan se syväkyykky hetkeksi pois ja tehdään täyden liikeradan askelkyykkyjä, jotta saadaan liikkuvuutta ja voimaa jalkoihin.

Aloitetaan nostamalla etujalka selkeästi korkealla korokkeelle ja lähdetään pumppailemaan polvea eteenpäin. Etujalan kantapää pysyy kiinni korokkeessa. Polvi ja varpaat pysyvät samaan suuntaan. Aluksi voi käyttää lisätukena keppiä, jotta pysyy tukevammin pystyssä askelkyykyn aikana.

Pidetään ylävartalo pystyssä ja lantio suoraan eteenpäin. Hiljalleen vaihdetaan matalampaan korokkeeseen. Silloin saadaan vielä isompi venytys takajalan lonkankoukistajalle ja enemmän lihastyötä etujalalle. Kun liikkuvuus lisääntyy, niin entisestään madalletaan koroketta. Eikä ehkä enää tarvita keppiä auttamaan tasapainon kanssa. Seuraavalla kerralla otetaan yhä matalampi koroke, edelleen kantapää pysyy kiinni korokkeessa ja treeni treeniltä liikkuvuus lisääntyy. Matalana korokkeena voi käyttää esimerkiksi levypainoa.

Lopulta päästään tekemään askelkyykky lattiatasossa. Takajalan polvi jää vielä pikkuisen ilmaan, irti lattiasta. Lopulta voi ottaa jopa takajalan alle korokkeen ja saada vielä enemmän venytystä takajalkaan ja töitä etujalalle.

Sen jälkeen alkaa syväkyykkykin sujua paremmin, kun on voimaa ja liikkuvuutta alaraajoissa.

Ilmainen 10 päivän kotitreenihaaste

Onko liikunta jäänyt pitkäksi aikaa ja aloittaminen tuntuu vaikealta?

Tällaisia tuloksia saat, kun lähdet mukaan 10 päivän kotitreenihaasteeseen:

Paina nappia ja lähetän ensimmäisen 15 minuutin treenin sähköpostiisi heti.

Nämä kirjoitukset saattavat kiinnostaa sinua:

Proteiinirahka sopii satunnaiseen käyttöön
Ruokavinkit

Proteiinirahka ja -patukka: haittaa vai hyötyä?

Proteiinirahka, proteiinipatukka, proteiinivanukas… Kaupoissa riittää erittäin runsaasti valinnanvaraa erilaisiin proteiinituotteisiin. Onko maustettu proteiinirahka tai -patukka terveellinen vaihtoehto välipalaksi? Entä sopivatko ne säännölliseen käyttöön? Lue tästä

Hienoa!

Jätä sähköpostisi, paina nappia ja lähetän -40 % kupongin sinulle

Liittymällä uutiskirjeemme tilaajaksi, saat ensimmäisen ostoksesi edullisemmin

Uutiskirjeen tilaamalla sallit maikkimarjaniemi.fi:n lähettää sinulle viestejä ja vahvistat lukeneesi ja hyväksyvän tietosuojaselosteen.

40 % ALE (1)

Haluatko 40 % alennuksen ensimmäiseen ostokseesi?

Kiitos!

Tarkista sähköpostisi ja löydät alekoodin sieltä.

Jos viestiä ei jostain syystä löydy, tarkista myös roskapostisi.