Kuinka välttää ylensyöminen lounasbuffetissa

Me ihmiset ollaan sen verran jänniä tyyppejä, että me tutkitusti syödään paljon enemmän silloin, kun ruokalajeja on montaa sorttia tarjolla tai jos lautanen on iso. Näin tapahtuu siitäkin huolimatta, että me kuvittellaan seuraavamme annoskokojamme tai vaikka tiedostetaan tämä ilmiö. Näin käy kaikille.

Buffetit ovat kuitenkin ihanaa arjen luksusta ja ne tuovat mukavaa vaihtelua omille eväille. Jos ongelmanasi on kerta toisensa jälkeen ähkyisä olo buffetin jälkeen, kokeilepa ottaa aluksi vaikka puolet siitä määrästä, mitä normaalisti kasaisit lautaselle. Kokoamisvaiheessa olo saa olla sellainen “enhän mää nyt tällä täyty”. Varmista, että lautasella on yhteensä ainakin nyrkillinen kasviksia.

Toisaalta joskus voi olla paikallaan syödä kunnolla täyteen, jos esimerkiksi tiedät, että seuraavat tunnit menevät liikkeessä, eikä välipalamahdollisuutta ole. 

Kun syöt, syö rauhassa, pureskele hyvin, nauti ruuasta, laske välillä aterimet alas ja hörppää vettä. Huomioi myös ruokailuseurasi syömisnopeus. Nopeiden syöjien kanssa tulee itsekin syötyä nopeammin ja hitaampien syöjien kanssa hitaammin. Pyri käyttämään ainakin 15-20 minuuttia ruokailuun, jotta kehosi kylläisyysviesteillä olisi mahdollisuus toimia tarkoituksenmukaisesti.

Jos ensimmäisen lautasellisen jälkeen on vielä nälkä, käy hakemassa lisää. Tämä on parempi tapa ehkäistä ylensyömistä kuin pyrkiä jättämään ruokaa lautaselle, kun äitisi kuitenkin opetti, että lautanen syödään tyhjäksi.

Ilmainen kahden päivän ruokavalio rasvanpolttoon

Tuntuuko, että vyötärölle on kertynyt ylimääräistä ja syömisiä pitäisi viilata?

Tällaisia tuloksia saat, kun alat syömään tämän ruokavalion mukaan:

Paina nappia ja lähetän ruokavalion sähköpostiisi heti!

Nämä kirjoitukset saattavat kiinnostaa sinua:

Proteiinirahka sopii satunnaiseen käyttöön
Ruokavinkit

Proteiinirahka ja -patukka: haittaa vai hyötyä?

Proteiinirahka, proteiinipatukka, proteiinivanukas… Kaupoissa riittää erittäin runsaasti valinnanvaraa erilaisiin proteiinituotteisiin. Onko maustettu proteiinirahka tai -patukka terveellinen vaihtoehto välipalaksi? Entä sopivatko ne säännölliseen käyttöön? Lue tästä

Hienoa!

Jätä sähköpostisi, paina nappia ja lähetän -40 % kupongin sinulle

Liittymällä uutiskirjeemme tilaajaksi, saat ensimmäisen ostoksesi edullisemmin

Uutiskirjeen tilaamalla sallit maikkimarjaniemi.fi:n lähettää sinulle viestejä ja vahvistat lukeneesi ja hyväksyvän tietosuojaselosteen.

40 % ALE (1)

Haluatko 40 % alennuksen ensimmäiseen ostokseesi?

Kiitos!

Tarkista sähköpostisi ja löydät alekoodin sieltä.

Jos viestiä ei jostain syystä löydy, tarkista myös roskapostisi.