Mikä on säästöliekki?

Mikä on säästöliekki-ilmiö ja onko sitä olemassa? Miksi paino ei putoa vaikka kokee syövänsä terveellisesti ja sopivan määrän?

Katso videolta, mitä elintapalääkäri Vilho Ahola on säästöliekki-ilmiöstä mieltä.

Säästöliekkiä on tutkittu tieteessä pitkäänkin. Nykyään tutkimusten myötä asia on noussut keskustelun aiheeksi.

Säästöliekki tarkoittaa sitä, että energiankulutus on vähentynyt. Yleensä tämä johtuu siitä, että on laihdutettu paljon tai pitkään oltu vähällä energiansaannilla.

[et_bloom_inline optin_id=”optin_11″]

Säästöliekki ja perusaineenvaihdunta

Säästöliekki-ilmiöön liittyy olennaisena osana perusaineenvaihdunta, joka hidastuu rajussa laihduttamisessa ja energiavajeessa.

Perusaineenvaihdunta tarkoittaa sitä, että vaikka et tekisi yhtään mitään, makaisit vain sohvalla, niin elimistösi kuluttaa tietyn määrän energiaa päivässä. Asiaa on tutkittu esimerkiksi amerikkalaisen Biggest loser -ohjelmaan osallistuneiden laihduttajien keskuudessa (Suurin pudottaja).

Olen haastatellut videolla puhuvaa lääkäri Vilho Aholaa säästöliekki-ilmiöstä laajemminkin. Voit katsoa koko haastattelun ilmaisella Pura säästöliekki -kurssilla.

Kurssi kestää kolme viikkoa, ja se on tosiaan ihan täysin ilmainen! Jos olet viime aikoina pudottanut painoa, niukistellut pitkään ruokavalion suhteen tai suunnittelet painonpudotusta, kannattaa ehdottomasti tilata tämä kurssi. Opit ymmärtämään kehoasi paremmin ja tekemään painonhallinnasta terveellistä.

[et_bloom_inline optin_id=”optin_11″]

Nämä kirjoitukset saattavat kiinnostaa sinua:

Proteiinirahka sopii satunnaiseen käyttöön
Ruokavinkit

Proteiinirahka ja -patukka: haittaa vai hyötyä?

Proteiinirahka, proteiinipatukka, proteiinivanukas… Kaupoissa riittää erittäin runsaasti valinnanvaraa erilaisiin proteiinituotteisiin. Onko maustettu proteiinirahka tai -patukka terveellinen vaihtoehto välipalaksi? Entä sopivatko ne säännölliseen käyttöön? Lue tästä

Hienoa!

Jätä sähköpostisi, paina nappia ja lähetän -40 % kupongin sinulle

Liittymällä uutiskirjeemme tilaajaksi, saat ensimmäisen ostoksesi edullisemmin

Uutiskirjeen tilaamalla sallit maikkimarjaniemi.fi:n lähettää sinulle viestejä ja vahvistat lukeneesi ja hyväksyvän tietosuojaselosteen.

40 % ALE (1)

Haluatko 40 % alennuksen ensimmäiseen ostokseesi?

Kiitos!

Tarkista sähköpostisi ja löydät alekoodin sieltä.

Jos viestiä ei jostain syystä löydy, tarkista myös roskapostisi.