fbpx

Mikä on säästöliekki?

Mikä on säästöliekki-ilmiö ja onko sitä olemassa? Miksi paino ei putoa vaikka kokee syövänsä terveellisesti ja sopivan määrän?

Katso videolta, mitä elintapalääkäri Vilho Ahola on säästöliekki-ilmiöstä mieltä.

Säästöliekkiä on tutkittu tieteessä pitkäänkin. Nykyään tutkimusten myötä asia on noussut keskustelun aiheeksi.

Säästöliekki tarkoittaa sitä, että energiankulutus on vähentynyt. Yleensä tämä johtuu siitä, että on laihdutettu paljon tai pitkään oltu vähällä energiansaannilla.

[et_bloom_inline optin_id=”optin_11″]

Säästöliekki ja perusaineenvaihdunta

Säästöliekki-ilmiöön liittyy olennaisena osana perusaineenvaihdunta, joka hidastuu rajussa laihduttamisessa ja energiavajeessa.

Perusaineenvaihdunta tarkoittaa sitä, että vaikka et tekisi yhtään mitään, makaisit vain sohvalla, niin elimistösi kuluttaa tietyn määrän energiaa päivässä. Asiaa on tutkittu esimerkiksi amerikkalaisen Biggest loser -ohjelmaan osallistuneiden laihduttajien keskuudessa (Suurin pudottaja).

Olen haastatellut videolla puhuvaa lääkäri Vilho Aholaa säästöliekki-ilmiöstä laajemminkin. Voit katsoa koko haastattelun ilmaisella Pura säästöliekki -kurssilla.

Kurssi kestää kolme viikkoa, ja se on tosiaan ihan täysin ilmainen! Jos olet viime aikoina pudottanut painoa, niukistellut pitkään ruokavalion suhteen tai suunnittelet painonpudotusta, kannattaa ehdottomasti tilata tämä kurssi. Opit ymmärtämään kehoasi paremmin ja tekemään painonhallinnasta terveellistä.

[et_bloom_inline optin_id=”optin_11″]

Nämä kirjoitukset saattavat kiinnostaa sinua:

Treenivinkit

3 x vinkki miten saat treenistä tuloksia

Itselle mieluisalla tavalla treenaaminen on mahtava tapa piristää mieltä ja vahvistaa kehoa. Hyvän mielen lisäksi moni liikkuja luultavasti toivoo saavansa treenaamisesta myös näkyviä tuloksia. Mutta