Mistä motivaatiota tehdä lihaskuntotreeniä?

Oletko innokas lenkkeilijä ja hyötyliikkuja, mutta lihaskuntotreenin tekeminen tökkii? Kyykyt ja punnerrukset eivät kerta kaikkiaan ole yhtä mielekästä tekemistä kuin vaikkapa sauvakävelylenkille tai hölkkäämään lähteminen?

No et ole yksin! Suomalaisten suosituin liikuntalaji on kävely ja monelle on luontaisempaa liikkua aivan muilla tavoin kuin lihaskuntoa harjoittaen. Tässä blogissa motivoidutaan kuitenkin lihaskuntotreeniin, sillä UKK-instituutin liikuntasuositusten mukaan kaikkien tulisi harrastaa lihaskuntoa ja liikehallintaa tukevia lajeja ainakin kaksi kertaa viikossa.

Lue myös tästä blogista, mitkä asiat vaikuttavat liikuntamotivaatioon, kuinka liikuntamotivaation voi löytää, ja mikä määrä liikuntaa riittää.

Nappaa neljä vinkkiä, joiden avulla tuikitärkeä lihaskuntotreeni tulee helpommin tehdyksi!

 1. Laita treeni kalenteriin

Sanonta “hyvin suunniteltu on puoliksi tehty” pätee myös treeneihin: kalenteroi treenit ja suhtaudu niihin kuin tärkeisiin työtapaamisiin. Näin treeni tulee helpommin tehdyksi.

Joskus kalenterointia hankaloittaa se, ettei tiedä millaisia treenejä sinne kalenteriin kannattaisi laittaa ja kuinka usein olisi hyvä kutakin treeniä tehdä.

Aerobisen liikunnan ja lihaskuntotreenin rytmitys riippuu tavoitteesta: jos tavoitteena on 10 kilometrin juoksu, treenikalenterissa painotetaan päälajia, eli juoksua, ja lihaskuntotreenin määrä on ylläpitävä. Jos taas tavoitteena on lihaskunnon parantaminen, pääpaino on lihaskuntotreeneillä ja niitä on enemmän kuin muita lajeja.

Nopeat lihaskuntotreenit -treeniohjelmasta löydät kaksi erilaista esimerkkikalenteria: toinen painottuu lihaskunnon kehittämiseen kurssin treenejä käyttämällä. Tämä treenikalenteri etenee nousujohteisesti ja sopii sinulle, joka haluat keskittyä lihaskunnon treenaamiseen.

Toinen kalenteri on suuntaa antava monipuolisempi liikuntakalenteri, josta voit inspiroitua ja muokkailla omien liikuntakiinnostusten pohjalta kalenterin. Tämä sopii sinulle, joka haluat liikkua monipuolisesti. Lihaskuntopäivinä voit käyttää kurssin treenejä.

Nopeat lihaskuntotreenit -treeniohjelmassa käytetään kehonpainoa ja kaikilta otoa löytyviä välineitä

2. Ulkoista suunnittelu ja ohjaus ammattilaiselle

Usein treenimotivaatiota jarruttaa se, että pitäisi itse miettiä mitä ja milloin tehdä. Tähän auttaa se, että hankkii valmiin treeniohjelman jota seurata. Silloin ei tarvitse itse ponnistella tekemisen miettimisen suhteen, kun joku ammattilainen kertoo mitä tehdä.

Nopeat lihaskuntotreenit -treeniohjelmassa kaikki on mietitty sinulle valmiiksi: laitat vain videon pyörimään ja jumppaat mukana. Ainoa asia, mikä sinun tulee päättää on, että minä päivänä treenaat ja kuinka pitkän jumpan teet.

Kurssilla voit halutessasi seurata myös valmiiksi suunniteltua nousujohteista treenikalenteria. Kun joku on miettinyt treenien sisällöt ja liikuntakalenterin valmiiksi ja vielä ohjaa videolla treenit alusta loppuun, ei tarvitse itse kuin laittaa aivot narikkaan ja liikkua mukana!

3. Muistuta itseäsi lihaskuntotreenin tärkeydestä

Miksi lihaskuntotreeni on sitten on niin tärkeää? Lihaskuntoharjoittelulla on useita erilaisia hyötyjä omaan terveyteen ja hyvinvointiin.

Säännöllinen, itselle sopiva lihaskuntoharjoittelu ylläpitää ja kehittää kehon lihasvoimaa, mikä on tarpeellista sekä nykyhetken arjen toiminnoista selviämiseen että toimintakyvyn turvaamiseen myös tulevaisuudessa. 

Lihaskuntoharjoittelu pitää myös huolta ryhdistä, ehkäisee jumeja ja kipuja, parantaa suorituskykyäsi muissakin liikuntasuorituksissa sekä helpottaa suoriutumaan arjen haasteista vaivattomammin. Tarkemmat perustelut löytyvät tästä postauksesta.

4. Myös lyhyt treeni riittää

Lihaskuntotreenin(kään) ei tarvitse kestää tuntia, vaan jokainen minuutti lasketaan. Jo kymmenessä minuutissa ehdit treenata koko kropan!

Jos kymmenenkin minuuttia tuntuu pitkältä, kokeile hieman huijata itseäsi. Lupaa itsellesi tehdä puolet 10 minuutin treenistä ja sen jälkeen saat halutessasi lopettaa. On todennäköistä, että innostut tekemään koko treenin ja ehkä vielä toisen mokoman päälle! Ja jos et, 10 minuuttiakin riittää, kun teet oikeita asioita.

Lihaskuntotreeni voi olla lyhyt, 10-20 minuuttia

Lihaskuntotreeniä 10–30 minuutissa: sopii kiireiseen arkeen

Voiko lihaskuntotreeni kestää vain 10 minuuttia? Kyllä voi, ja tuloksia kyllä silti tulee, kun teet oikeita asioita, varsinkin jos olet liikuntamatkasi alussa.

Pystyisitkö tehdä itsellesi lupauksen, että treenaat 20 minuuttia viikossa (2 x 10 min)? Uskon, että pystyt! Siitä voi lähteä liikkeelle positiivinen kierre.

Nopeat lihaskuntotreenit on treeniohjelma, jossa treenataan lihaskuntoa paremmaksi jumppavideoiden tahdissa. Tällaista kurssia on meiltä toivottu todella usein ja nyt tähän toiveeseen on vastattu.

Ohjelman treenit kestävät joko 10, 20 tai 30 minuuttia ja suosittelen, että treenaat 2–3 kertaa viikossa.

Kaikki on mietitty sinulle valmiiksi: laitat vain videon pyörimään ja jumppaat mukana. Ainoa asia, mikä sinun tulee päättää, on että minä päivänä treenaat ja kuinka pitkän jumpan teet.

Tämä valmennus voi toimia myös liikuntamotivaattorina tai sellaisena lempeänä ”pyllylle potkijana”, jotta pääset tekemään arjestasi aktiivisempaa.

Juuri nyt saat tämän treenipaketin 50 euron alennuksella – tarjous on voimassa rajoitetun ajan, joten toimi nopeasti! Ja treeneillä on 100 % tyytyväisyystakuu, joten voit testata niitä 14 päivän ajan täysin ilman riskiä.

>> Klikkaa ja nappaa Nopeat lihaskuntotreenit alehintaan

Ilmainen 10 päivän kotitreenihaaste

Onko liikunta jäänyt pitkäksi aikaa ja aloittaminen tuntuu vaikealta?

Tällaisia tuloksia saat, kun lähdet mukaan 10 päivän kotitreenihaasteeseen:

Paina nappia ja lähetän ensimmäisen 15 minuutin treenin sähköpostiisi heti.

Nämä kirjoitukset saattavat kiinnostaa sinua:

Pakaratreeni kotona
Kotitreenivinkit

Pakaratreeni kotona: 5 vinkkiä treeniin

Tuleeko sinun tehtyä säännöllisesti pakaratreeni? Jos ei vielä, niin nyt on hyvä hetki aloittaa! Vahvat – ja siten pyöreät – pakarat eivät ole vain ulkonäköjuttu,

Testaa Muokkaa kehoa Barrella -treeniohjelmaa
Kotitreenivinkit

Barre: 3 x syytä miksi kannattaa kokeilla Barrea

Onko Barre sinulle jo tuttu laji? Se on jo 1960-luvulla kehitetty treenimuoto, joka yhdistää vaikutteita pilateksesta, baletista ja voimaharjoittelusta. Tällä treenimuodolla on mahdollista saavuttaa solakka

Hyvinvointi

Superale alkaa 1.8.!

Nyt kannattaa laittaa kalenteriin torstai 1.8., sillä silloin alkaa superale! Superalen aikana kaikki kurssit, ohjelmat ja e-kirjat ovat 50 % alennuksessa. Myös treenivälineet ja kirjat

Hienoa!

Jätä sähköpostisi, paina nappia ja lähetän -40 % kupongin sinulle

Liittymällä uutiskirjeemme tilaajaksi, saat ensimmäisen ostoksesi edullisemmin

Uutiskirjeen tilaamalla sallit maikkimarjaniemi.fi:n lähettää sinulle viestejä ja vahvistat lukeneesi ja hyväksyvän tietosuojaselosteen.

40 % ALE (1)

Haluatko 40 % alennuksen ensimmäiseen ostokseesi?

Kiitos!

Tarkista sähköpostisi ja löydät alekoodin sieltä.

Jos viestiä ei jostain syystä löydy, tarkista myös roskapostisi. Jos alekoodia ei näy 15 minuutin kuluessa, laita viestiä chatissa!