Miksi lihaskuntoharjoittelu on tärkeää?

Lihaskuntoharjoittelu ja kuntosalilla treenaamisen suosio on kasvanut viime vuosien aikana, ja punttien nostamisesta kiinnostuu koko ajan yhä useampi esimerkiksi kehon muokkaamisen ja lihasvoiman kasvattamisen houkutuksesta. Vaikka kuntosalilla huhkiminen kiinnostaa ihmisiä yhä enemmän, moni odottelee vielä salikärpäsen puraisua, jotta kalenteriin kiinnostaisi lisätä erilaisten aerobisten jumppien ja sauvakävelyn kaveriksi kuntoilua painojen parissa.

Terveyttä ja hyvinvointia edistävän liikunnan tulisi olla monipuolista, joten aerobisten jumppien lisäksi tarvitaan myös sitä lihaskuntoharjoittelua ja salitreeniä toimintakyvyn ja hyvinvoinnin tukemiseksi.

Lihaskuntoharjoittelulla on useita erilaisia hyötyjä omaan terveyteen. Säännöllinen, itselle sopiva lihaskuntoharjoittelu ylläpitää ja kehittää kehon lihasvoimaa, mikä on tarpeellista sekä nykyhetken arjen toiminnoista selviämiseen että toimintakyvyn turvaamiseen myös tulevaisuudessa.

Lihaskuntoharjoittelu pitää huolta ryhdistä

Kun pidät huolta kokonaisvaltaisesti kehosi lihaskunnosta, huolehdit myös tuki- ja liikuntaelimistön kunnosta ja hyvästä ryhdistä. Heikot lihakset altistavat kehosi ja nivelesi erilaisille virheasennoille, joista puolestaan voi aiheutua harmittavaa kuormitusta ja kipuilua kroppaan.

Lysähtänyt ryhti aiheuttaa vääränlaista kuormitusta lihaksiin, josta voi aiheutua lihasten jumiutumista ja se voi viedä selkärankaa epäedulliseen asentoon. Kehon lysähtänyt asento voi haitata jopa suoliston hyvinvointia.


Lihaskuntoharjoittelu auttaa huolehtimaan myös tuki- ja liikuntaelimistön kunnosta ja hyvästä ryhdistä

Tuki- ja liikuntaelimistön terveydestä huolehtiminen on tärkeää yleensäkin kehosi toimintakyvyn ja kehon oikeanlaisen asennon kannalta, mutta myös esimerkiksi tasapainosi kannalta kaatumisten ehkäisyssä.

Lihaskuntoharjoittelu ehkäisee jumeja ja kipuja

Lihasvoimasi harjoittamisella vahvistat lihaksiasi ja ehkäiset niiden haitallista jumiutumista ja kipuilua. Jos olet esimerkiksi toimistotyöntekijä, työskennellessäsi altistut helposti etukumaraan asentoon tai jos työasentosi on muuten hyvin staattinen, niska- ja hartiaseudun lihasten kankeus ja kipu ovat sinulle luultavasti tuttua.

Ylävartalon säännöllinen lihaskuntoharjoittelu voi auttaa sinua ehkäisemään ja välttämään näitä ikäviä särkyjä, sillä lihasten vahvistuessa ja niitä harjoittaessasi aineenvaihdunta ja verenkierto niska-hartiaseudulla paranevat. Keskivartalon lihasten vahvuus auttaa sinua vähentämään ja välttämään selkäkipuja ja -vammoja.

Lihaskuntoharjoittelu parantaa suorituskykyä

Vahvat lihakset parantavat myös suorituskykyäsi muissakin liikuntasuorituksissa, ja helpottavat suoriutumaan arjen haasteista vaivattomammin.

Hyvän lihaskunnon myötä pyöräily sujuu kevyemmin, juoksulenkit kulkevat tehokkaammin ja portaiden nouseminen ylös ei tunnu tuskalliselta. Vahvoilla lihaksilla myös nostamiset ja raskaat siirtelyt arjen eri askareissa sujuvat kevyemmin.


Lihaskuntoharjoittelu parantaa suorituskykyä myös esimerkiksi pyöräilyssä ja juoksulenkeillä

Lihaskunnon ylläpitäminen ja kehittäminen ovat keskeisessä roolissa kehon muokkaamisessa. Etenkin yhdessä aerobisen treenin kanssa tehokkaalla salitreenillä pystytään polttamaan rasvaa ja myös lisäämään lihaskuntoa.

Painojen kanssa treenaaminen auttaa painonhallinnassa, sillä lihas kuluttaa levossa enemmän kuin rasvakudos, joten parempi lihaskunto edesauttaa myös kiinteänä pysymistä ja painonhallintaa.

Lihaskuntoharjoittelu kuntosalilla kasvattaa suosiotaan

Salilla treenaamisen salat kiinnostavat ihmisiä yhä enemmän, ja kuntosalitreeni pysyykin lujasti suosituimpien liikuntamuotojen listalla. Suosiota selittää hyvin monet syyt harjoittaa lihaskuntoa.

Halutaan esimerkiksi olla voimakkaita ja jaksaa paremmin arjessa, tietoisuus omasta terveydestä ja sen edistämisestä on lisääntynyt, halutaan muokata omaa ulkonäköä ja tavoitellaan treenistä tulevaa hyvää euforista oloa.

Monella treenaajalla ulkonäkö on varmasti suuri kuntosaliharjoittelun motiivi, koska salitreeni on tehokas tapa muokata kehoa. Moni onkin alunperin saattanut lähteä salille kehonmuokkaus motiivinaan, ja innostunut painojen nostelusta yhä enemmän huomatessaan treenin positiivisen vaikutuksen omaan oloon ja jaksamiseen.

Usealla salitreeni toimiikin niin sanotusti ajatusten tuulettamisena ja omana aikana, jolloin saa ladattua omia akkuja ja lisättyä omaa jaksamista. Salilla pääseekin mainiosti päästelemään höyryjä ja jättämään treenin myötä arjen tympeät murheet pois mielestä!

Lihaskuntoharjoittelu tarjoaa mainion mahdollisuuden päästellä höyryjä ja nauttia omasta ajasta

Salilla treenaamisen mielenkiintoa ylläpitää myös lihaskuntoharjoittelun vaihtelun mahdollisuudet; treenejä pystyy muokkaamaan oman tason ja motiivien mukaan, ja kehityksen myötä lisämielenkiintoa pystyy hankkimaan lisäilemällä ja vaihtelemalla omaan ohjelmaan uusia erilaisia liikkeitä.

Uusi tulokas salilla

Jos kuntosalimaailma ei ole vielä niin tuttu ja turvallinen, saattaa lihaskuntoharjoittelun aloittaminen tuntua hieman vaativalta ja hämmentävältäkin. Internetissä ja sosiaalisessa mediassa törmää nykypäivänä lukuisiin kuviin ja videoihin kuntosaliin liittyen, mitkä saattavat myös hämmentää ja luoda kuvan siitä, että salilla treenaaminen on pelkkää rääkkiä, valtavia painoja ja erikoistekniikoita.

Salilla aloitteleva saattaa kokea myös muita haasteita, kun salitreeni ja muutenkin salilla oleminen ei vielä ole täysin tuttua. Treenaaminen muiden nähden voi jännittää tai olla epämiellyttävää.

Saatetaan kokea, ettei osaa tai tiedä mitä salilla kuuluisi tehdä. Olo tuntuu aralta ja nololta, tuntuu että muut treenaajat kyttäävät mitä tehdään… Nämä tuntemukset ovat luonnollisia ja hyvin yleisiä, joita monet ovat pyöritelleet mielessään saliharrastusta aloittaessaan.

Keskity kuntosalilla omaan tekemiseen

Salilla treenatessa ei tarvitse ottaa paineita muista treenaajista tai siitä, osaako nyt varmasti käyttäytyä ja toimia niin kuin punttisalilla kuuluisi. Jokainen salilla treenaaja keskittyy loppujen lopuksi pelkästään omaan tekemiseen ja itseensä, eikä sinne mennä arvostelemaan tai tarkkailemaan muiden tekemisiä.

Ja jokainen salilla oleva on joskus ollut aloittelija! Lisäksi monella salilla on jatkuvasti muitakin aloittelijoita, joten et ole yksin näiden mietteiden kanssa.

Vaikka salilla ympärillä olevat treenaajat saattavat luoda paineita omilla suorituksillaan, ei tästäkään tarvi olla huolissaan tai pahoittaa mieltä, vaikkei oma treenaaminen samalta näyttäisikään.

Kuntosalilla treenaavilla on kaikilla omat tavoitteet ja ohjelmansa, joten treenitkin ovat luonnollisesti erilaisia. Voit siis keskittyä huoletta vain omaan tekemiseen ja nauttia omasta treenistä.


Salilla treenatessa ei tarvitse ottaa paineita muista treenaajista, vaan jokainen saa rauhassa keskittyä omaan treeniinsä

Valitse rohkeasti pienet painot ja kysy neuvoa

Ei ole myöskään häpeä treenata kuntosalilla pienemmillä painoilla, tai kysyä rohkeasti neuvoa tarvittaessa. Ei kannata hätkähtää myöskään silloin, jos joku kanssatreenaaja tai henkilökunta tulee juttelemaan tai mahdollisesti neuvomaan jossain liikkeessä, todennäköisimmin hän vain haluaa auttaa vilpittömästi ja tsempata treenissä.

Miksi kannattaa valita nimenomaan aloittelijan kuntosaliohjelma?

Saliharrastuksen alkutaipaleella olevan kannattaa valita kuntosaliohjelma aloittelijalle. Katso videolta, miksi edistyneemmille tarkoitetut ohjelmat eivät välttämättä tuo toivottuja tuloksia kuntosaliharjoittelun alussa.

Kuntosaliohjelma aloittelijalle – Vahva nainen: Aloita salitreeni

Kiinnostaako kiinteytyminen, kesäkunnon tavoittelu ja parempi lihaskunto? Jos salilla treenaaminen kiinnostaa ja haluat selkeät ohjeet kuntosalille, kannattaa tutustua tuliterään kuntosalivalmennukseen.

Vahva nainen: Aloita salitreeni on verkkovalmennus, joka on tehty kuntosaliharjoittelun alkutaipaleella oleville. Se sopii mainiosti vaikkapa liikunnallisempaa elämää kaipaavalle sohvaperunalle sekä kestävyys- tai muita lajeja, kuten juoksua tai joogaa, harrastavalle. Vahva lihaskunto edistää myös muiden liikuntalajien suorituksissa onnistumista.

Jos haluaisit treenata kroppaa kiinteämmäksi ja tulla vahvemmaksi, itsevarmemmaksi ja saada lisää energiaa arkeen, tämä valmennus on tehty sinulle.

Klikkaa ja lue lisää Aloita salitreeni -valmennuksesta

Kuntosaliohjelmassa opit lihaskuntoharjoittelun salat

Aloita salitreeni -valmennuksessa opit käyttämään kuntosalin laitteita ja välineitä turvallisesti. Saat kaipaamaasi tukea salitreenin aloittamiseen ja tehokkaalla treeniohjelmalla saat näkyviä tuloksia, kiinteydyt ja tulet parempaan kuntoon.

Lihaskuntoharjoittelu auttaa myös painonhallinnassa ja vahva keho tuo myös jaksamista ja energiaa arkeen.

Vahva nainen: Aloita salitreeni on 6 viikon kuntosaliohjelma aloittelijalle. Saat kaksi erilaista kuntosalitreeniä, joiden avulla tutustut liikkeisiin ja välineisiin. Dynaamisilla lämmittelyohjeilla valmistat kropan treeniin.

Pääset mukaan tähän uutuusvalmennukseen nyt kampanjahinnalla: säästät 50 € hinnassa. Kampanja kuitenkin umpeutuu jo sunnuntaina 14.4.

Klikkaa ja tule mukaan kuntosalitreeniin kampanjahinnalla: kampanja umpeutuu sunnuntaina

Saat myös suositun saliharjoittelun työkirjan. Sen avulla varmistat, että voit mennä salille joka kerta itsevarmana, sillä tiedät mitä siellä teet. Tämä säästää aikaa ja hermojasi. Osaat ottaa oikeat välineet, oikeat painot ja tiedät miten treenisi rakentuu.

Työkirjaan sisältyy myös tietokoneella tai kännykällä täytettävä yksinkertainen treenipäiväkirja. Siihen voit merkata jokaisella harjoittelukerralla käyttämäsi painot, toistot ja fiiliksen. Kun kirjoitat tuloksesi ylös, voit helposti seurata kehitystäsi ja onnistumisia.

Valmennuksen osallistujana pääset myös mahtavaan Facebook-ryhmään, jossa voit jakaa fiiliksiä ja kysyä treenikysymyksiä valmentajilta ja muilta treenaajilta. Ryhmässä kaikki ovat samassa tilanteessa kuin sinä, siis kuntosalitreenin alkutaipaleella, joten se on mahtava paikka saada vertaistukea ja jakaa treenifiiliksiä.

Klikkaa ja lue lisää Aloita salitreeni -valmennuksesta

Lihaskuntoharjoittelu ei ole vaikeaa, kun sinulla on selkeä, helppo ja tehokas ohjelma. Näihin treeneihin on matala kynnys osallistua, ne ovat lyhyitä ja treenejä on pari kertaa viikossa. Jos lihaskuntoharjoittelu on tähtäimessäsi, haluat kesäksi kiinteämmän ja vahvemman kropan, kannattaa tulla mukaan valmennukseen nyt.

Tule mukaan nyt, jotta säästät 50 € tämän uutuusvalmennuksen hinnassa. Kampanja umpeutuu sunnuntaina 14.4.

Klikkaa ja aloita lihaskuntoharjoittelu helposti Aloita salitreeni -valmennuksella

Tekstissä käytetyt lähteet:

https://www.suomentule.fi/kansallinen-tule-ohjelma/tule-tuki-ja-liikuntaelin/
http://www.ukkinstituutti.fi/liikuntapiirakka/liikuntapiirakka-aikuisille  

Ilmainen koko kehon kuntosaliohjelma

Haluatko uuden kuntosaliohjelman?

Ilmainen kuntosalitreeni sisältää

Paina nappia ja lähetän kuntosaliohjelman sähköpostiisi heti.

Nämä kirjoitukset saattavat kiinnostaa sinua:

Proteiinirahka sopii satunnaiseen käyttöön
Ruokavinkit

Proteiinirahka ja -patukka: haittaa vai hyötyä?

Proteiinirahka, proteiinipatukka, proteiinivanukas… Kaupoissa riittää erittäin runsaasti valinnanvaraa erilaisiin proteiinituotteisiin. Onko maustettu proteiinirahka tai -patukka terveellinen vaihtoehto välipalaksi? Entä sopivatko ne säännölliseen käyttöön? Lue tästä

Hienoa!

Jätä sähköpostisi, paina nappia ja lähetän -40 % kupongin sinulle

Liittymällä uutiskirjeemme tilaajaksi, saat ensimmäisen ostoksesi edullisemmin

Uutiskirjeen tilaamalla sallit maikkimarjaniemi.fi:n lähettää sinulle viestejä ja vahvistat lukeneesi ja hyväksyvän tietosuojaselosteen.

40 % ALE (1)

Haluatko 40 % alennuksen ensimmäiseen ostokseesi?

Kiitos!

Tarkista sähköpostisi ja löydät alekoodin sieltä.

Jos viestiä ei jostain syystä löydy, tarkista myös roskapostisi.