Black Friday -superale on käynnissä ja saat valikoidut kurssit ja tuotteet jopa -70% alennuksella

päivää
tuntia
minuuttia
sekuntia

Näin täydennät takavartalosi kehitystä

Jos haluat vahvan ja muodokkaan takavartalon, lannesaranan tulisi olla yksi tärkeimmistä liikemalleista lihaskuntoharjoittelussasi. Lannesaranalla tarkoitetaan liikettä, kun koukistat ja ojennat lantion. Tässä työssä ovat mukana vahvasti pakarat sekä takareidet ja alaselkä.

Jotta saisit aikaiseksi mahdollisimman hyvää kehitystä takavartalon voimassa ja kiinteän lihasmassan lisäämisessä, kannattaa vaihdella lannesaranaliikkeitä niin, että tulet painottaneeksi liikkeen jokaista eri vaihetta. Jos yhdessä treeniohjelmassa keskityt kuormittamaan lannesaranan alaosaa, niin seuraavaan ohjelmaan voit valita saranan keski- tai ylävaiheen painottamisen.

Kuulostaako liian vaikealta ja hifistelyltä? Homma ei ole onneksi sen hankalampaa kuin fiksu treeniliikkeiden valinta. Alla lunttausohjeet.

Lannesaranan voimakäyrän eri kuormituspainotukset:

? Alavaihe kuormittuu hyvää huomenta -liikkeessä, koska painovoima tekee liikkeestä raskaimman liikkeen alaosassa.

◀️ Keskivaihe kuormittuu 45° selänojennuksella ja romanialaisella maastavedolla.

? Ylävaiheen saa kuormitettua 90° selänojennuksella tai reverse hyperillä, eli kuormitus on suurimmillaan lantion ojennuksen loppupuolella. Reverse hyperiin (tai jalkojen nostoon mahallaan näin selkosuomeksi) on olemassa myös laite, mutta se on aika harvinainen näky saleilla. Pallolla tai penkillä maaten liikkeestä voi kuitenkin saada tarpeeksi raskaan, jos liikkeen heittää treenissä ihan viimeiseksi raskaampien liikkeiden jälkeen.

Nyt jos mietit viime aikojen salitreenejäsi, niin oletko treenannut jotain lannesaranan vaihetta yksipuolisesti, ja mikä vaihe kaipaisi seuraavaksi enemmän huomiot

Nämä kirjoitukset saattavat kiinnostaa sinua:

Elämäntapamuutos

Vältä nämä yleisimmät virheet painonpudotuksessa

Haluaisitko pudottaa painoa, mutta olet sekaisin erilaisten ohjeiden viidakossa? Mitkä painonpudotuskeinot ovat oikeasti toimivia ja terveellisiä? Ei mikään ihme, jos asiassa menee sekaisin, sillä dieettejä