Tehokiinteytys kuukaudessa alkaa pian!

päivää
tuntia
minuuttia
sekuntia

Näin täydennät takavartalosi kehitystä

Jos haluat vahvan ja muodokkaan takavartalon, lannesaranan tulisi olla yksi tärkeimmistä liikemalleista lihaskuntoharjoittelussasi. Lannesaranalla tarkoitetaan liikettä, kun koukistat ja ojennat lantion. Tässä työssä ovat mukana vahvasti pakarat sekä takareidet ja alaselkä.

Jotta saisit aikaiseksi mahdollisimman hyvää kehitystä takavartalon voimassa ja kiinteän lihasmassan lisäämisessä, kannattaa vaihdella lannesaranaliikkeitä niin, että tulet painottaneeksi liikkeen jokaista eri vaihetta. Jos yhdessä treeniohjelmassa keskityt kuormittamaan lannesaranan alaosaa, niin seuraavaan ohjelmaan voit valita saranan keski- tai ylävaiheen painottamisen.

Kuulostaako liian vaikealta ja hifistelyltä? Homma ei ole onneksi sen hankalampaa kuin fiksu treeniliikkeiden valinta. Alla lunttausohjeet.

Lannesaranan voimakäyrän eri kuormituspainotukset:

? Alavaihe kuormittuu hyvää huomenta -liikkeessä, koska painovoima tekee liikkeestä raskaimman liikkeen alaosassa.

◀️ Keskivaihe kuormittuu 45° selänojennuksella ja romanialaisella maastavedolla.

? Ylävaiheen saa kuormitettua 90° selänojennuksella tai reverse hyperillä, eli kuormitus on suurimmillaan lantion ojennuksen loppupuolella. Reverse hyperiin (tai jalkojen nostoon mahallaan näin selkosuomeksi) on olemassa myös laite, mutta se on aika harvinainen näky saleilla. Pallolla tai penkillä maaten liikkeestä voi kuitenkin saada tarpeeksi raskaan, jos liikkeen heittää treenissä ihan viimeiseksi raskaampien liikkeiden jälkeen.

Nyt jos mietit viime aikojen salitreenejäsi, niin oletko treenannut jotain lannesaranan vaihetta yksipuolisesti, ja mikä vaihe kaipaisi seuraavaksi enemmän huomiot

Ilmainen koko kehon kuntosaliohjelma

Haluatko uuden kuntosaliohjelman?

Ilmainen kuntosalitreeni sisältää

Paina nappia ja lähetän kuntosaliohjelman sähköpostiisi heti.

Nämä kirjoitukset saattavat kiinnostaa sinua:

Proteiinirahka sopii satunnaiseen käyttöön
Ruokavinkit

Proteiinirahka ja -patukka: haittaa vai hyötyä?

Proteiinirahka, proteiinipatukka, proteiinivanukas… Kaupoissa riittää erittäin runsaasti valinnanvaraa erilaisiin proteiinituotteisiin. Onko maustettu proteiinirahka tai -patukka terveellinen vaihtoehto välipalaksi? Entä sopivatko ne säännölliseen käyttöön? Lue tästä

Hienoa!

Jätä sähköpostisi, paina nappia ja lähetän -40 % kupongin sinulle

Liittymällä uutiskirjeemme tilaajaksi, saat ensimmäisen ostoksesi edullisemmin

Uutiskirjeen tilaamalla sallit maikkimarjaniemi.fi:n lähettää sinulle viestejä ja vahvistat lukeneesi ja hyväksyvän tietosuojaselosteen.

40 % ALE (1)

Haluatko 40 % alennuksen ensimmäiseen ostokseesi?

Kiitos!

Tarkista sähköpostisi ja löydät alekoodin sieltä.

Jos viestiä ei jostain syystä löydy, tarkista myös roskapostisi.