fbpx

Näin täydennät takavartalosi kehitystä

Jos haluat vahvan ja muodokkaan takavartalon, lannesaranan tulisi olla yksi tärkeimmistä liikemalleista lihaskuntoharjoittelussasi. Lannesaranalla tarkoitetaan liikettä, kun koukistat ja ojennat lantion. Tässä työssä ovat mukana vahvasti pakarat sekä takareidet ja alaselkä.

Jotta saisit aikaiseksi mahdollisimman hyvää kehitystä takavartalon voimassa ja kiinteän lihasmassan lisäämisessä, kannattaa vaihdella lannesaranaliikkeitä niin, että tulet painottaneeksi liikkeen jokaista eri vaihetta. Jos yhdessä treeniohjelmassa keskityt kuormittamaan lannesaranan alaosaa, niin seuraavaan ohjelmaan voit valita saranan keski- tai ylävaiheen painottamisen.

Kuulostaako liian vaikealta ja hifistelyltä? Homma ei ole onneksi sen hankalampaa kuin fiksu treeniliikkeiden valinta. Alla lunttausohjeet.

Lannesaranan voimakäyrän eri kuormituspainotukset:

🔽 Alavaihe kuormittuu hyvää huomenta -liikkeessä, koska painovoima tekee liikkeestä raskaimman liikkeen alaosassa.

◀️ Keskivaihe kuormittuu 45° selänojennuksella ja romanialaisella maastavedolla.

🔼 Ylävaiheen saa kuormitettua 90° selänojennuksella tai reverse hyperillä, eli kuormitus on suurimmillaan lantion ojennuksen loppupuolella. Reverse hyperiin (tai jalkojen nostoon mahallaan näin selkosuomeksi) on olemassa myös laite, mutta se on aika harvinainen näky saleilla. Pallolla tai penkillä maaten liikkeestä voi kuitenkin saada tarpeeksi raskaan, jos liikkeen heittää treenissä ihan viimeiseksi raskaampien liikkeiden jälkeen.

Nyt jos mietit viime aikojen salitreenejäsi, niin oletko treenannut jotain lannesaranan vaihetta yksipuolisesti, ja mikä vaihe kaipaisi seuraavaksi enemmän huomiot

Nämä kirjoitukset saattavat kiinnostaa sinua:

Treenivinkit

3 x vinkki miten saat treenistä tuloksia

Itselle mieluisalla tavalla treenaaminen on mahtava tapa piristää mieltä ja vahvistaa kehoa. Hyvän mielen lisäksi moni liikkuja luultavasti toivoo saavansa treenaamisesta myös näkyviä tuloksia. Mutta