Yksinkertainen vinkki pakaroiden aktivoimiseen kyykyssä

Yksinkertainen vinkki pakaroiden aktivoimiseen kyykyssä

Kyykky on kuningasliike, joka vahvistaa ja lisää kiinteää lihasmassaa. Kyykyssä aktivoituu jopa 200 eri lihasta, ja sen tuoma voima siirtyy loistavasti arkeen ja urheilulajeihin.

Aika usein kyykyn kanssa ollaan viha-rakkaussuhteessa sen rankkuuden ja vaikeuden vuoksi.

Tässä pari vinkkiä viemään kyykkyrakkautta hieman pidemmälle:

1. Pyri täyteen liikerataan eli ala-asennossa pohkeet ja takareidet koskettavat toisiaan. Vasta 90° polvikulman alapuolella pakaratkin ovat kunnolla töissä.

2. Polvet saavat mennä varpaiden yli. Tällainen liikelaajuus on polville terveellisin, parantaa liikkuvuutta, vahvistaa ja muokkaa kehoa parhaiten.
Selkä pysyy neutraalina koko liikkeen ajan, mutta lantio saa kyllä hieman kääntyä ihan ala-asennossa – se on luonnollista.

Jos liikemalli on aivan uusi ja vieras vielä, testaa näitä:

Laita kantapäiden alle korokkeet. Mitä korkeammat, sitä helpompi on pysyä pystyssä asennossa eikä tule tunnetta, että kellahtaisi taaksepäin. Madalla korokkeita ajan myötä.

Pidä noin 5 kilon lisäpainoa vartalon edessä. Painopisteen muutos auttaa kyykkäämään syvään ja keskivartalon aktivointikin voi luonnistua helpommin.

Joskus voimantuottoa syväkyykystä saa kartuttaa ja opetella ilman lisäpainoa, jolloin renkaat on hyvä apu. Kotioloissa voi kyykätä vaikka ovenkarmin edessä, jolloin nousuvaiheessa voi napata hieman seinästä apuja nousuun.

Ja sitten se pakara-aktivaatiovinkki sekä kyykkyaloittelijoille kehonpainotreeniin että konkareille vaikka 100 kilon takakyykkyyn:

Kuvittele kyykystä noustessasi levittäväsi lattiaa jalkapohjilla sivuille päin. Nilkat tai polvet eivät siis taitu sivuille, kuten videon loppupuolen osatoistoissa näkyy, vaan kyse on enemmän mielikuvasta.

Lattian levitys sivuille auttaa ylävartaloa pysymään pystymmässä asennossa, niin ettei lantio ponkaise ylös ennen ylökropan nousua. (Tosin jokaisen kyykky näyttää hieman erilaiselta jo lonkan rakenteen vuoksi.)

Laita testiin ja pidä opetellessa sarjapainot sen verran pieninä, että tekniikka oikeasti pysyy kasassa!

Ilmainen koko kehon kuntosaliohjelma

Haluatko uuden kuntosaliohjelman?

Ilmainen kuntosalitreeni sisältää

Paina nappia ja lähetän kuntosaliohjelman sähköpostiisi heti.

Nämä kirjoitukset saattavat kiinnostaa sinua:

Proteiinirahka sopii satunnaiseen käyttöön
Ruokavinkit

Proteiinirahka ja -patukka: haittaa vai hyötyä?

Proteiinirahka, proteiinipatukka, proteiinivanukas… Kaupoissa riittää erittäin runsaasti valinnanvaraa erilaisiin proteiinituotteisiin. Onko maustettu proteiinirahka tai -patukka terveellinen vaihtoehto välipalaksi? Entä sopivatko ne säännölliseen käyttöön? Lue tästä

Hienoa!

Jätä sähköpostisi, paina nappia ja lähetän -40 % kupongin sinulle

Liittymällä uutiskirjeemme tilaajaksi, saat ensimmäisen ostoksesi edullisemmin

Uutiskirjeen tilaamalla sallit maikkimarjaniemi.fi:n lähettää sinulle viestejä ja vahvistat lukeneesi ja hyväksyvän tietosuojaselosteen.

40 % ALE (1)

Haluatko 40 % alennuksen ensimmäiseen ostokseesi?

Kiitos!

Tarkista sähköpostisi ja löydät alekoodin sieltä.

Jos viestiä ei jostain syystä löydy, tarkista myös roskapostisi.